LGZA/ZTH Zakynthos "Dionysios Solomos"

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Παράπονα έχουν οι Ζακυνθινοί για την αεροπορική σύνδεση του νησιού τους τόσο με την πρωτεύουσα όσο και με τη Θεσσαλονίκη.
:arrow: http://www.imerazante.gr/koinonia/athliotita-mas-tin-eferan-kai-me-tis-ptiseis-2403/

Ωστόσο, φαίνεται ότι και οι ίδιοι δεν προτιμάνε ιδιαίτερα το αεροπλάνο ως μεταφορικό μέσο.
:arrow: http://www.imerazante.gr/tourism/oi-zakynthinoi-protimoun-ploia-aytokinita-0704/

Τους δίνω ένα δίκιο καθώς όντως το ωράριο του ΑΤΗ-ΖΤΗ είναι άγριο και επιπλέον δυσκολεύει την αεροπορική διασύνδεση μέσω ΑΤΗ με άλλα μέρη της Ελλάδας, η σύνδεση με Κέρκυρα είναι προβληματική ενώ χάθηκε η σύνδεση με SKG.

Οι φίλτατοι Ζακυνθινοί έχουν απόλυτο δίκιο...Ωστόσο κατ' εμέ τα άρθρα μοιάζουν λες και είναι γραμμένα από δεκάχρονο..

Η αεροπορική σύνδεσή μας είναι για γέλια. Οι τιμές πάλι για Αθήνα είναι για κλάματα. Παλιά υπήρχε ένα ταβάνι στις τιμές. 50 ευρώ και φόροι αλλά το είχε σχεδόν κάθε μέρα το ίδιο. Τώρα σου πουλάει μια στο τόσο ένα φτηνό weekender εισητήριο και τις άλλες μέρες είναι πιο ακριβή απο το Αθήνα - Λονδίνο. Την έκοψα πια. Πετάω μόνο όταν έχει προσφορά στα 32 ευρώ, που όταν δεν τον βγάλεις από αυτούς το παίρνεις στα 28 ευρώ. Στο τέλος θα την κλείσουν τη γραμμή. Έχω φίλους που πετάνε συχνά και οι πληρότητες με εξάιρεση κάτι εορτές και παλιγεννεσίες δεν φτάνουν το 50%.

greeklad":2tce4vgm said:
...Στο τέλος θα την κλείσουν τη γραμμή. Έχω φίλους που πετάνε συχνά και οι πληρότητες με εξάιρεση κάτι εορτές και παλιγεννεσίες δεν φτάνουν το 50%.
Δεν νομίζω να θέλουν να κλείσει η γραμμή. Απλά, τα PSO είναι γλυκά στους σημερινούς δύσκολους καιρούς....

Μα η γραμμή ATH-ZTH δεν ανήκει στα άγονα. :mrgreen:

Νομιζω οτι ο ΟΑ701 εννοει πως....ουτε η KSΟ και η KZI ανηκε στις αγονες πριν λιγο καιρο! :twisted:

Κατι που ομως δεν βλεπω να ειναι τοσο πιθανο να γινει και για τη ΖΤΗ!

Τη δεκαετία του 80 στη γραμμή είχαν Β737. Τότε ο κόσμος πετούσε. Το εισητήριο είχε 1990 δρχ! Άσε την κίνηση που είχε σε cargo. Ο πατέρας μου έστελνε κρέατα τυριά και ακόμα αυγά με το αεροπλάνο στους συγγενείς στην Αθήνα σε όλες τις γιορτές!

Τι μου θύμησες τώρα με τα cargo... Άλλη πονεμένη ιστορία της πΟΑ, ξεσκιζόντουσαν στη δουλειά και τα φράγκα (στη Ρόδο θυμάμαι τον πανικό στη ράμπα της αποθήκης τους στο κέντρο της πόλης) και το διαλύσανε κι αυτό.

Για να επανελθω όμως στο θέμα,
NFEEFE":2w569cfq said:
Νομιζω οτι ο ΟΑ701 εννοει πως....ουτε η KSΟ και η KZI ανηκε στις αγονες πριν λιγο καιρο! :twisted:

Κατι που ομως δεν βλεπω να ειναι τοσο πιθανο να γινει και για τη ΖΤΗ!
Αυτό ακριβώς εννοούσα :twisted: αλλά εγώ βλέπω πιθανούς εκτός της ZTH και άλλους προορισμούς αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά...

Στη Ζάκυνθο για να αλλάξει κάτι πρέπει οι τιμές να είναι λογικές. Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για άλλους προορισμούς. Στο νησί μας όμως είσαι σε μιάμιση ώρα απέναντι με το πλοίο και το ΚΤΕΛ κάνει χρυσές δουλειές. Με 39 ευρώ πας Αθήνα. Αν έιχε μέχρι 70 ευρώ το αλέ με ΟΑ τότε θα πέταγαν περισσότεροι. Οπότε θα μπορούσε η γραμμή να σηκώσει και ένα απογευματινό δρομολόγιο τους θερινούς μήνες. Όταν όμως η τιμή του είναι στα 108 που κυμαίνεται συνήθως τότε είναι μεγάλη η διαφορά για να μπορέσει ο άλλος να πει χαλάλι του θα δώσω κάτι παραπάνω και θα πάω ξεκούραστος στην Αθήνα. Το αεροπλάνο που κατεβάζει τώρα η ΟΑ είναι σούπερ, τα δρομολόγια είναι στην ώρα τους, το αεροδρόμιο είναι καινούργιο, ε, ας ρίξουμε και τις τιμές σε λογικά επίπεδα να μπορέσουμε να κάνουμε χρήση της τύχης του να έχουμε αεροδρόμιο στο νησί μας. Αν δεν βγαίνει σε πληρότητα στην αρχή ας κάνει ένα κοινό δρομολόγιο με την Κεφαλονιά στην τελική μέχρι να αρχίσει ο ντόπιος να την χρησιμοποιεί την ΟΑ πάλι.

Πολλές φορές είχα ταξιδεύψει με την ΟΑ 637 CFU - PVK - EFL - ZTH - ATH δεν θυμάμαι ποτέ να είχε πληρότητα κάτω του 80%. Παλiες καλές εποχές .(Φυσικά εξυπηρετούσε άγονες γραμές CFU -PVK - EFL - ZTH)

Πιστεύω ότι η ΖΤΗ και φύσικά η EFL είναι απαξιωμένες αεροπορικώς .. . . . . Κρίμα κάτι πρέπει όμως να γίνει διότι δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν η ΟΑ ξαφνικά αποφασίσει οτι το δρομολόγιο ΑΤΗ -ΖΤΗ -ΑΤΗ αποδίδει επομένως να προχωρήσει στην . . .. διακοπή του. :(