LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

• Thread starter Thread starter Junior
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGTS/SKG Θεσσαλονίκη "Μακεδονία"

Εγώ πάλι 4-5 φορές που έχω πάει στις τουαλέτες του El Ben μια χαρά τις βρήκα. Τέλος πάντων δεν κατανοώ τι προσπαθείς να μας πεις δηλαδή τώρα. Ότι το Μακεδονία είναι καλύτερο; Έστω ότι όντως στον Βενιζέλο είναι άχρηστοι και δεν καθαρίζουν καλά τις τουαλέτες ενώ στο Μακεδονία τις καθαρίζουν καλά. Έστω ότι στον Βενιζέλο συχνά η Aegean μας πάει με λεωφορειάκι (ισχύει όντως). Αυτό τι θα πει; Δεν υπάρχει καμία μα καμία σύγκριση ανάμεσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και το κοτέτσι της Θεσσαλονίκης, μην κοροϊδευόμαστε.

Πέραν αυτού θα συμφωνήσω ότι και ο Βενιζέλος έχει μάλλον λιγότερες φυσούνες απ'όσες θα έπρεπε. Αλλά δεν είμαι και γνώστης, ας μιλήσει καλύτερα κάποιος άλλος που να τα ξέρει καλύτερα. Απλώς θεωρώ κακό ένα 320/737 να γεμίζει με λεωφορεία.

Τέλος για τα εισιτήρια, αν όταν είπατε "να πάνε 5euro τα εισιτήρια" εννοούσατε "2 φορές το χρόνο που βγαίνουν προσφορές" ή "μια φορά στην αιωνιότητα που σκοτώνονταν η OA με την Α3" τότε ναι οκ, καλές είναι οι τιμές στα εισιτήρια εσωτερικού :roll: Τέλος πάντων, προφανώς δεν είπα ότι θέλω να ανεβάσουν τους φόρους. Είπα ότι χρειάζεται καινούριο αεροδρόμιο. Μια ζωή σ'αυτή τη χώρα διαμαρτυρόμαστε εναντίον λάθος πραγμάτων!

Αντί να πούμε "κάντε καλό αεροδρόμιο αλλά μην ανεβάσετε υπερβολικά τους φόρους" λέμε "μην κάνετε καθόλου αεροδρόμιο ΓΙΑΤΙ θα ανεβάσετε υπερβολικά τους φόρους". Ε ντάξει ρε παιδιά δε γίνεται έτσι. Πρέπει να πηγαίνουμε και λίγο μπροστά! Δε γίνεται να μην κάνουμε ποτέ τίποτα καινούριο επειδή φοβόμαστε ότι θα το εκμεταλλευτούν στην τελική. Δηλαδή αντί να λέμε "γιατί είναι τόσο ακριβό το Ελ Βεν" λέμε "γιατί το έφτιαξαν αφού είναι ακριβό". Ε έλεος, δεν πάει έτσι....

Φίλε menelaos πριν ανέφερες ότι το LGAV δεν έχει αρκετές φυσούνες.Θα διαφωνίσω μαζί σου διότι αν ξέρεις το αεροδρόμιο έχει και άλλο ένα terminal ένα ποιό μικρό μπροστά απο τον πύργο ελένχου.
Επειδή το σπίτι μου είναι στο Μαρκόπουλο και το δωμάτιο μου στον δεύτερο βλέπω πολύ καλά την κίνηση στο αεροδρόμιο και καλύτερα με τα κυάλια.απο την μεριά του CARGO APRON άντε να σταυμεύσει κανα 747 της HELLENIC και το βράδυ που όλο το αεροδρόμιο είναι φίσκα 2-3 320 της αιγαίου.Αυτό που θέλω να σου πώ είναι πως αντί οι εταιρίες να βάζουν εκεί τα 320 τους που χρεισημοποιούνται στο εσωτερικό με μεγάλη κίνηση,βάζουν μόνο της εταιρίες charter.

Προφανώς γνωρίζω για το δεύτερο terminal, απλώς λέω ότι κάθε φορά βλέπω ΠΟΛΛΑ αεροπλάνα να ανεβοκατεβάζουν κόσμο με σκάλες. Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος υπάρχει μόνο μία φυσούνα ανά αεροπλάνο στον Βεν, έτσι δεν είναι; Τέλος πάντων, by the way το είπα αυτό έτσι κι αλλιώς και επαναλαμβάνω ότι δεν έχω επαρκείς γνώσεις για να κρίνω ένα πλήρως σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο. Οι γνώσεις μου και η εμπειρία μου επαρκούν όμως για να κατακρίνω το Μακεδονία ως ανεπαρκέστατο για μια πόλη σαν την Θεσσαλονίκη.

ps. σταματάω να γράφω σ'αυτό το thread (τουλάχιστον στην τωρινή συζήτηση) γιατί το έχω κάνει προσωπικό blog με αποτέλεσμα να το χαλάω και δε θέλω. :)

το είχα πει και πιο παλια.

αυτό δεν είναι αεροδρόμιο αλλά κοτέτσι. Τέλος.
Δε βοηθάει σε κάτι. Και δεν είναι θέμα της φυσούνας μόνο. Απλά είναι αντιεξυπηρετικό.
Τουλάχιστον σαν εργαζόμενος αυτό βλέπω.
Θα μπορούσαν να είχαν κάνει καλύτερη κατασεκυή.
Οσο για τισ τουαλέτες, ο καθαρισμός γίνετε με διαγωνισμό και το αναλαμβάνουν ιδωτικές εταιρείες απ οτι ξέρω.
Επίσης είναι πως θα πετύχεις τισ τουαλέτες. Καμιά φορά μπορεί να είναι καθαρές και την άλλη να είναι βρώμικες. Εμένα προσωπικά μου έτυχαν διαφορες περιπτώσεις και το ίδιο στην Αθήνα. Το να σχολιάζουμε για τις τουαλέτες ποιων αεροδρομιων είναι πιο κάθαρές νομίζω είνα μεγάλη βλακεία.

Πολλές φορές έχουν πει για μεταφορά του αεροδρομίου δυτικά. Μια στο Καλοχώρι, μια στην Αλεξάνδρεια και πιο παλιά θυμάμαι στην περιοχή που μένω στο κιλκίς έκαναν μελέτες για εμταφορά του αεροδρομίου γιατί δεν επιανε ομίχλη.
Εδώ 800 φορές ακύρωσαν το νεο κτιριο, για μεταφορά μιλάμε τώρα?

Τέλος πάντων, αναφέρθηκα στις τουαλέτες για να εξηγήσω ότι για να έχουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο δεν αρκεί μόνο να έχει φυσούνες και να είναι καινούργιο το κτίριο, αλλά απαιτούνται και άλλα πράγματα και ίσως σε αυτά τα άλλα το τωρινό αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης να είναι καλύτερο από το καινούργιο και "σύγχρονο" των Αθηνών. Ίσως εσείς που εργάζεστε εκεί να τα ξέρετε καλύτερα τα πράγματα, εγώ πάντως το έβλεπα από την οπτική ενός επιβάτη που κάθεται στο αεροδρόμιο κατά μέσο όρο 1 ώρα σε κάθε ταξίδι.

Αλλά γιατί σε αυτές τις περιοχές? Δεν είναι αρκετά μακριά από το κέντρο? Εκτός από το χρόνο από και προς το αεροδρόμιο, θα αυξηθεί και το κόστος. Σκεφτείτε τώρα πόσα θα ζητήσει το ταξί από αυτές τις περιοχές, πόσο μάλλον από το Κιλκίς!! Ενώ τώρα η πρόσβαση στο αεροδρόμιο γίνεται σε 24άωρη βάση και με τα αστικά του ΟΑΣΘ με σχεδόν μηδενικό κόστος.

Όσον' αφορά ΙΑΤΑ-Τάσο αυτό που λες, ότι δεν έδωσαν λεφτά για νέο κτίριο, πόσο μάλλον για μεταφορά του, εφόσον υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σε λίγα χρόνια να αλλάξει η τοποθεσία του αεροδρομίου, ποιός ο λόγος να σπαταλήσουν ένα σωρό λεφτά για νέο κτίριο στην παλιά τοποθεσία, αφού στο τέλος θα μείνει αχρείαστο?

Το να αλλαξει τοποθεσία το λένε εδώ και χρόνια. Δεν είπα οτι αλλάζει.
εδώ μεγαλώνουν τον εναν διαδρομο και υποτιθετε θα ξεκινουσαν και για την κατασκευή του νεου κτιρίου.

τεσπα, το αεροδρόμιο θα μεινει ως έχει, ειδικά τώρα με την οικονομία μας που είναι χάλια!!!

Να και ένα καινούργιο για μένα: Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν, το Μακεδονία ΔΕΝ θα διαθέτει καύσιμο AVGAS 100 LL από 29-3-10 έως και 30-6-2010. Τρομερό για όλους τους ιδιώτες, που δεν ξέρω που θα βρουν καύσιμο, εκτός αν πηγαίνουν με σακουλάκια των 100 ml κρυμμένα στις τσέπες τους, με αμόλυβδη από τα γύρω πρατήρια..... :banana:
Την είδηση την πήρα από το greekhelicopters.gr

Kathimerini":1m75nn98 said:
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα εξασφαλίσουν την κατασκευή νέου Αεροσταθμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης αναζητεί η κυβέρνηση.

Λέτε???

:arrow: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/04/2010_332512

Απο όσα ήξερα και αν κάτι σχετικό δεν έχει αλλάξει,το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι το τρίτο σε επιβατικη κίνηση στην Ελλάδα,σωστά;

έτσι είναι Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσ/νικη.