LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

• Thread starter Thread starter Junior
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τωρα που το λες, οκ εχεις δικιο, δεν το ειχα σκεφτει..

Το ΑΧD ειναι και αυτο ιδιωτικων συμφεροντων???

Μάλλον ξεφεύγουμε από το θέμα μας, αλλά το AXD είναι άλλη περίπτωση! Εκεί βρέθηκαν άτομα με μεράκι και έκαναν αυτό που έκανα, ασχέτως με αυτό που κάνει η ΥΠΑ. Μάλλον τέτοια άτομα δεν υπάρχουν σε άλλα ελληνικά αεροδρόμια και η ίδια η ΥΠΑ δεν έχει ενδιαφέρον να κάνει κάτι ανάλογο της ισπανικής ΥΠΑ (http://www.aena.es).

Πολύ καλό το site της Αλεξανδρούπολης!
Και ακόμα μία ερώτηση ( Sorry έχω πολλές επειδή είμαι καινούργιος εδώ )
Υπήρχε ποτέ μία πτήση π.χ. για Νέα Γίορκη από Θεσσαλονίκη;

Επι εποχής Ωνάση η πτήση για JFK σταμάταγε και στην Θεσσαλονίκη για να πάρει επιβάτες και συνέχιζε απο εκεί.

Άλλη πτήση απο Θεσσαλονίκη για JFK δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ.

OAL260":1uyfnrjs said:
Επι εποχής Ωνάση η πτήση για JFK σταμάταγε και στην Θεσσαλονίκη για να πάρει επιβάτες και συνέχιζε απο εκεί.

Δηλ. το 47αρι σταματαγε LGTS και συνεχιζε απο εκει non-stop για KJFK? Δεν νομιζω... :?

OAL260":q1iv53qr said:

Απευθείας από Θεσ/νίκη αποκλείεται, είτε με 707 είτε με 747. Δεν έχω ξανακούσει για κάτι τέτοιο (πτήση ΟΑ προς ΗΠΑ), αλλά ενδεχομένως αν όντως υπήρχε τέτοια πτήση να γινόταν μέσω άλλης ευρωπαϊκής πόλης. Αυτό που είναι επιβεβαιωμένο ήταν πτήσεις της Ολυμπιακής από Καναδά απευθείας προς Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια προς Αθήνα γύρω στο 1985 (μετά Ωνάση εποχή). Αλλά σε καμία περίπτωση από Θεσ/νίκη απευθείας προς Καναδά/ΗΠΑ.

Επίσης ίσως υπήρχε πτήση από Θεσ/νίκη προς Ν. Υόρκη από αμερικάνικη εταιρεία για μικρό διάστημα γύρω στο 92-93, αλλά κι αυτό μέσω ευρωπαϊκής πόλης. Ωστόσο θέλει επιβεβαίωση.

Ξεσκονίζοντας παλαιά timetable της Ολυμπιακής, βρήκα ότι το καλοκαίρι του 1973 υπήρχε κάθε Πέμπτη η πτήση ΟΑ431. Γινόταν με Β707 και είχε ως εξής:

ATH-SKG 10:05 - 10:55
SKG-ORY 11:40 - 13:25
ORY-JFK 14:25 - 17:50

Στην αντίστροφη κατεύθυνση το δρομολόγιο γινόταν κάθε Τρίτη (ΟΑ432) :

JFK-ORY 21:45 - 09:55
ORY-SKG 10:55 - 14:40
SKG-ATH 15:30 - 16:15

Εκείνη την περίοδο, η Ολυμπιακή είχε μία πτήση την ήμερα με 707 για Νέα Υόρκη μέσω Παρισιού, και επιπλέον μία απευθείας πτήση, 3 φορές την εβδομάδα με 707 και 4 φορές με 747.

Υπερατλαντικές πτήσεις

Μπορεί να προσγειωθεί α/φος από Αμερική κλπ απ`ευθείας στη θεσσαλονίκη διότι θα είναι σχεδόν άδειο από καύσιμα. ΔΕΝ μπορεί να απογειωθεί όμως για ΝΥ κλπ.διότι το μήκος των διαδρόμων δεν είναι αρκετό. Οσα 747 κλπ. απογειώνονται από θεσ/νίκη για υπερατλαντικούς προορισμούς πρέπει να κάνουν στάση για καύσιμα στο Λονδίνο κλπ. ΔΕΝ μπορούν να απογειωθούν από θεσ/νίκη απ`ευθείας για ΝΥ κλπ.διότι το μήκος των διαδρόμων είναι απαγορευτικά μικρό. (10-28 2400μ & 16-34 2440μ.)

Παιδιά,γνωρίζει κανείς σας αν υπάρχουν ακόμη στο Μακεδονία κάποια παρατημένα ψεκαστικά αεροσκάφη Cessna AgTruck,της εταιρείας 3Δ ?