LGTL Kasteli - Μετεγκατάσταση α/δ "Ν. Καζαντζάκης"

H PMI περσι ειχε 28,5 εκατ. αφιξεις! Και φετος θαναι στα ιδια ή και παραπανω. Η ΝAP με 10εκατ. εχει φετος double daily για EWR. Oπότε δεν ειναι τοσο τραβηγμενο να δουμε εποχικο απευθείας στο νεο HER

Αυτο που αναφερεις δεν ειναι αφιξεις. Ειναι συνολο επιβατών (αφιξεις + αναχωρησεις).

Eχεις απολυτο δικιο, μπερδευτηκα..my bad

Δε νομίζω πως χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά από την Κρήτη για να δούμε εάν υπάρχουν προοπτικές διηπειρωτικών διασυνδέσεων. Η Κυπριακή Δημοκρατία του ενός εκατομμυρίου κατοίκων και με την αξιόλογη διασπορά, η οποία διαθέτει δύο σύγχρονα αεροδρόμια, εκ των οποίων η Λάρνακα να είναι εφάμιλλη (αν όχι καλύτερη) του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι και που «ανεπίσημα» υποδέχεται και τουρίστες με τελικό προορισμό τον προβληματικό βορρά, εξακολουθεί να μη διαθέτει διηπηρωτικές (πέρα από τη Μέση Ανατολή) και υπερατλαντικές συνδέσεις.

Δυτικότερα, η Μάλτα με αντίστοιχες ξενοδοχειακές υποδομές και οικονομία, εξακολουθεί να συνδέεται μόνο με Ντουμπάι.

Τι είναι αυτό που κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι το Καστέλλι θα μπορούσε να προσελκύσει κάτι μεγαλύτερο ή ποιοτικά διαφοροποιημένο σε σχέση με αντίστοιχες οικονομίες της περιοχής;

Δυτικότερα, η Μάλτα με αντίστοιχες ξενοδοχειακές υποδομές και οικονομία, εξακολουθεί να συνδέεται μόνο με Ντουμπάι.
Kαι αυτό επειδή οι Ινδοί είναι εκεί κατά χιλιάδες πλέον και κάνουν όλες τις δουλειές.

Δεν είναι όλα άκαμπτα στον τουρισμό. Απλά συμβαίνει ειδικά σε οικογένειες η ζήτηση να είναι υψηλή σε συγκεκριμένες περιόδους, πράγμα που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε αυξημένες τιμές την περίοδο αιχμής. Όσο πιο ευέλικτος είσαι τόσο πιο πιθανό είναι να βρεις κάτι στην κατάλληλη τιμή. Καμιά φορά μέσω πρακτορείου βρίσκεις αποκλειστικές προσφορές, δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις.
Επίσης, όσον αφορά στην Κρήτη θα διαφωνήσω. Σε γενικές γραμμές ναι, όταν είσαι πεπεισμένος ότι προσφέρεις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα, τα διαθέτεις με υψηλό αντίτιμο. Ωστόσο, σε περιόδους χαμηλής ζήτησης ή αν έχεις τύχη και ελευθερωθεί κάτι από ακύρωση ή άλλο λόγο, μπορείς να βρεις κάποιο εισιτήριο/κατάλυμα σε ελκυστική τιμή. Αν το κύριο κριτήριό σου είναι η οικονομικότερη τιμή, ψάξε σε φορείς που ειδικεύονται στο αντίστοιχο κοινό. Δεν είναι ρεαλιστικό για παράδειγμα να θέλω να πετάξω πρώτη θέση με 100 Ευρώ και να μείνω σε πολυτελές ξενοδοχείο με 20 Ευρώ τη βραδιά. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να έχεις καλό προϊόν σε αποδεκτή τιμή. Μάλιστα σε μικρότερους τοπικούς παρόχους είναι πιο πιθανό να μπορέσεις να διαπραγματευτείς την τιμή. Ίσως ένας τουριστικός πράκτορας να μπορέσει να σε βοηθήσει ζητώντας κάποια αμοιβή. Και μην ξεχνάμε, Κρήτη δεν είναι μόνο το Ηράκλειο και τα Χανιά. Ίσως βρεις αυτό που ψάχνεις πιο απόκεντρα, αλλά πληροφορήσου καλά πριν για να μην βρεις μπελάδες και έχεις περιπέτεις. Προτεραιότητα πάντα σε κάθε ταξίδι πιστεύω πρέπει να έχει η ασφάλεια.

Τσακώστε ολίγον απο το αριστούργημα να χωνέψετε τον οβελία απροβλημάτιστα :mrgreen:

Γιατί το design μου θυμίζει Early 90s? Πατάτα μου φαίνεται δυστυχώς. Παλιακή αρχιτεκτονική και ίσως λάθος όλο το project. Πρέπει να γίνει ενα σύγχρονο αεροδρόμιο με προβλέψεις 30ετιας. Ήδη έγινε αλλαγή του έργου για να πιάσουν κάποιες εκτιμήσεις. Το μακριά από την πόλη αν είναι 25 λεπτά με συγκοινωνία καλή και εννοείται highway είναι οριακά οκ. Τώρα στο βίντεο που μας δείχνει τις άλλες πόλεις δε μπορώ να το καταλάβω καθώς υπάρχουν άλλα 2 αεροδρόμια. Φιλοδοξεί να γίνει υπερ hub? Γενικά φιάσκο μου μυρίζεται. Άντε να δούμε

Σε ποιούς απευθύνεται το σχετικό δημοσίευμα? Υπάρχει λόγος διαφήμησής του όταν θα είναι έτοιμο μετά από 4-5 χρόνια? Όταν λέμε 2.000 θέσεις εργασίας μετράμε πόσες θα καταργηθούν από το υπάρχων αεροδρόμιο?

Όπως έλεγε η γιαγιά μου, you should take this information with a pinch of salt. Το πόσοι θα δουλέψουν θα το δούμε όταν θα κλείσει το ταμείο. Το μέσω είναι πολύ συγκεκριμένο και νομίζω ότι και οι αναγνώστες πρέπει να είναι όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις του κλάδου. Δεν θα το κοιτάξει κανένας στην τύχη. Ενδεχομένως να δουλεύει και σαν feeder για copy paste από αλλά ποιο mainstream μέσα. Τώρα ποιοι το τρέχουν και τι έχουν να κερδίσουν, δεν το γνωρίζω. Από την άλλη, ένα follow up κάνει σχετικά με την αποπεράτωση, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Ως προς την σκοπιμότητα και με βάση την μνήμη και την προτέρα εμπειρία θα έλεγα: είναι μακετο αυτό το έργο :mrgreen:
Αφού οι ψηφοφόροι ψοφάνε για φραμπαλά και για θαύματα. Όποτε τα γνωστά, άρτοι και θεάματα :cool: