Προσωπικά το έργο μου φάνηκε υπερβολικό εξ'αρχής. Σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόοδος σε σχέση με το παλιό terminal μέσα στο οποίο δεν χωρούσαν οι τουρίστες της καλοκαιρινής σεζόν που αναχωρούσαν και έκαναν ουρά απ'έξω περιμένοντας μεσ'τον ήλιο και τον μανιασμένο άνεμο. Ωστόσω το έργο φαίνεται πως χτίστηκε με υπερβολικά αισιόδοξες προοπτικές. Τα κτίρια δείχνουν να προορίζονται για πολύ μεγαλύτερη επιβατική κίνηση από την σημερινή και θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν πολύ άνετα το επιβατικό κοινό... αν βέβαια λειτουργούσαν σωστά.
Αυτό που με έχει προβληματίσει περισσότερο είναι ο πύργος (ή καλύτερα "πυργίσκος") ελέγχου που έχει χτιστεί δυτικά της πίστας (δεν φαίνεται σε κάποια από τις φωτογραφίες του vassdel) παρότι δεν προβλεπόταν στο έργο, σύμφωνα με την παρακάτω πηγή:
http://www.karpathos.gr/pages.php?lang=1&page=show_news&nid=68
Σοβαρή εκκρεμότητα υπήρχε με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, αφού στο συμβατικό έργο δεν προβλεπόταν. Μετά την πρόσφατη επίσκεψη όμως του κ. Λιάπη, υπήρξε η διαβεβαίωση εκ μέρους του ότι ο πύργος ελέγχου θα εντασσόταν. Πριν ένα μήνα δημιουργήθηκε εμπλοκή στο ΥΠΕΧΩΔΕ να μην γίνει ο Πύργος Ελέγχου, έγινε σύσκεψη στην οποία παρόν ήταν ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης και τελικά εντάσσεται ο πύργος ελέγχου στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου μας.
Μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιείται κι αμφιβάλλω αν έχει πατήσει ποτέ κανείς το πόδι του στο κτίριο από τότε που χτίστηκε. Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι τα τζάμια του πύργου απ'ότι φαίνεται δεν έχουν (ακόμα
το φιλμ που σκουραίνει τα τζάμια και προστατεύει από τον ήλιο. Φοβάμαι πως αυτή πρέπει να 'ναι μόνο η πιο προφανής έλλειψη.
Υπάρχει κι ένα κεντρικό κτίριο, μεταξύ αυτό των αναχωρήσεων και των αφίξεων που χτίστηκε φέτος ή πέρυσι εκεί που βρισκόταν το παλιο terminal κι αναμένεται να λειτουργήσει (πότε
. Κατά την άποψή μου για την κίνηση επιβατών συγκεκριμένου αεροδρομίου τα κτίρια που λειτουργούν σήμερα επαρκούν, εφόσον βέβαια λειτουργήσει σωστά η αίθουσα αναχωρήσεων. Για να αυξηθεί η κίνηση επιβατών θα πρέπει μάλλον να επεκταθεί πρώτα και η πίστα.
Επιπλέον, όσοι το επισκεφτείτε θα παρατηρήσετε άδεια check-in desks με τους επιβάτες να συνωστίζονται γύρω από το ένα (άντε δύο το καλοκαίρι) που λειτουργεί και στη συνέχεια αντί οι αποσκευές να περνάνε πίσω απ'το check-in να επιστρέφονται στους επιβάτες οι οποίοι ξανά συνωστίζονται πίσω από το scanner μέσα απ'το οποίο πρέπει να περάσουν τις αποσκευές τους, ενώ παρατημένα ολοκαίνουρια scanners στέκονται στην άκρη καλυμμένα στο νάιλον.
Για να μην είμαι τελείως αρνητικός έχω να πω πως έχω μείνει ικανοποιημένος από τις καθαρές τουαλέτες (ευτυχώς για μας το πρώην ανατολικό μπλοκ δουλεύει σκληρά για ψίχουλα).
Και για να πω και την κακία μου, όταν είδα τις μεγάλες ταμπέλες της Intrakat μου το έργο μύρισε καβάντζα!