LGAL/AXD Alexandroupolis "Dimokritos"

• Thread starter Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Έχω φωτογραφία και με τα 2 αλλά δεν μπορώ να την ανεβάσω μου βγάζει error λέγοντας μου ότι αυτού του είδους η φωτογραφία δεν μπορεί να φορτωθεί

Last edited by a moderator:
Σε λίγα λεπτά κατεβαίνει πάλι Boeing 747-400 (N936CA) της National Airlines με κωδικό πτήσης CMB427 στην Αλεξανδρούπολη από το αεροδρόμιο AL Udeid Air Base του Κατάρ. Λογικά λόγο και του callsing CMB επειδή έχω ξαναδιαβάσει εδώ μέσα στο φόρουμ ότι αυτός ο κωδικός έχει να κάνει με μεταφορές των Αμερικανών στρατιωτών μήπως έχουν σχέση αυτές οι πτήσεις με αυτόν τον λόγο.

Λίγο μπέρδεμα μου κάνει. Ένα αεροπλάνο που μεταφέρει Αμερικανούς στρατιώτες από το Κατάρ; πιθανώς να έχει να κάνει με κυβερνητικούς σκοπούς που δεν είναι ανακοινώσιμοι (ακόμα). Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να αναπτυχθεί τουριστικά η Αλεξανδρούπολη και ίσως και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, έχουν τόσο πολλά να προσφέρουν! Προσωπικά με ξενίζει λίγο η παρουσία τόσο μεγάλων αεροσκαφών σε σχετικά μικρά αεροδρόμια όπως της Αλεξανδρούπολης, αλλά κάποιο σκοπό θα εξυπηρετούν. Ελπίζω να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση, την καλύτερη οργάνωση και την ανάπτυξη γενικότερα του αεροδρομίου. Ας μη χαθούν ευκαιρίες να πάει μπροστά ο ελληνικός και ειδικά ο τοπικός τουρισμός. Γιατί να μένουν ακατοίκητα και ερημωμένα τόσο ωραία μέρη;

Οι σκοποί έχουν ανακοινωθεί προ πολλού. Μέρος του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης έχει παραχωρηθεί στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και ειδικά στους Αμερικανούς. Η παρουσία τους τελευταίους μήνες είναι εντονότερη λόγω Ουκρανίας.

Ας μη χαθούν ευκαιρίες να πάει μπροστά ο ελληνικός και ειδικά ο τοπικός τουρισμός. Γιατί να μένουν ακατοίκητα και ερημωμένα τόσο ωραία μέρη;
Τι εννοείς λέγοντας ακατοίκητα και ερημωμένα μέρη; :7:

Λίγο μπέρδεμα μου κάνει. Ένα αεροπλάνο που μεταφέρει Αμερικανούς στρατιώτες από το Κατάρ; πιθανώς να έχει να κάνει με κυβερνητικούς
Δεν υπάρχει κάποιο μπέρδεμα, το Κατάρ έχει πάνω από 10000 Αμερικανούς στρατιώτες ακριβώς για να μην στέλνονται από τις ΗΠΑ. Είναι η μεγαλύτερη βάση της Μ.Ανατολής. Αν βάλουμε και Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Σ.Α, Τζιμπουτι κλπ, υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ανεπτυγμένοι στην περιοχή (που εδώ που τα λέμε δεν είναι και η πιο ήρεμη του κόσμου).

άλλο 1 747 σε λίγα λεπτά!! Μάλλον μπέργκερ μεταφέρουν…δεν εξηγείται αλλιώς

Έρχονται για ανεφοδιασμό καυσίμων.....
Στο βίντεο στο παρακάτω σύνδεσμο, ο Αερολιμενάρχης αναφέρεται σε συμφωνία τροφοδοσίας μεγάλων εμπορικών αεροσκαφών, όπου και εμφανίζεται και ένα 747 της National.

Δεν ειναι η πρωτη φορα που κατεβαινουν Β747 στην AXD, ουτε το μηκος διαδρομου ειναι απαγορευτικο για αυτο τον τυπο. Τις τελευταιες 2 εβδομαδες εχουν ερθει πανω 10 αεροσκαφη. Β747 εχουν κατεβει και σε αεροδρομια στην Ελλάδα με μικροτερο μηκος διαδρομου στο παρελθον (CFU, SKG 16/34 κ.α.) αλλα και σε ακομα μικροτερους διαδρομους στο εξωτερικο. Το μηκος διαδρομου αναφορας που αναφερεται σε άρθρα για το συγκεκριμενο τυπο ειναι το μηκος για απογειωση με μεγιστο βαρος απογειωσης (πληρες φορτιο & καυσιμα). Προφανως στην Αλεξανδρουπολη δεν επιχειρει με το μεγιστο βαρος απογειωσης.

Μου κάνει εντύπωση ότι η Αιγαίου έχει προσθέσει προορισμούς όπως Θεσσαλονίκη Κωνσταντινούπολη και Ηράκλειο από Αλεξανδρούπολη! Άντε το Ηράκλειο γνωστό τα τελευταία χρόνια (αν και το ανέβασαν τον Οκτώβρη στο πρόγραμμα και μετά το κατέβασαν μέχρι και τώρα)! Αλλά τα άλλα δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο και το σκεπτικό τους! Τα είδα χθες στο Βικιπαίδεια στους προορισμούς του αεροδρομίου!