Έχει εκδοθεί Notam από το αεροδρόμιο των Αθηνών που αναφέρει πως απαγορεύεται η διαμονή για αεροσκάφη γενικής αεροπορίας και ιδιωτικά τζετ που έχουνε σκοπό να παραμείνουν παραπάνω από 2 ώρες ή να παραμείνουν για παραπάνω μέρες στο αεροδρόμιο που έχει ισχύ μέχρι τις 30 Αυγούστου, νομίζω.
Οπότε μην ανησυχείς, τα τζέτ αυτά έρχονται απλώς για παραμονή στο αεροδρόμιο λόγω μειωμένης κίνησης και αυξημένου χώρου στάθμευσης και λογικά χαμηλών τιμών στα τέλη στάθμευσης και παραμονής ενός αεροσκάφους, στην ουσία δεν προσφέρουν κάτι στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής.
Και εμείς εδώ στα Ιωάννινα εκτός την κίνηση ιδιωτικών τζετ που αφορά τα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή, έρχονται και τζετ από Αθήνα, να φανταστείς προσγειώνονται συνέχεια Gulfstream, είτε από Αθήνα, είτε από άλλους προορισμούς που έρχονται για να διαμείνουν στα Ιωάννινα οι επιβάτες τους. Έχω δει μέσα στο Ιούνιο τόσα Gulfstream όσα δεν έχω δεί ποτέ.
Ένα χαρακτηριστικό που ανέφερες στο ποστ σου και μου έκανε εντύπωση, τι εννοείς δεν έχετε πάρκο καυσίμων, δεν έχετε δεξαμενές καυσίμων; Τα βυτία αυτά που λες είναι τρία από πού έρχονται ή ανεφοδιάζονται καθώς νομίζω απαγορεύεται η μετακίνηση των βυτιοφόρων (μπαουζερ από ότι έχω ακούσει λέγονται) εκτός αεροδρομίου.
ΥΓ. Αν κάποιο άλλο μέλος γνωρίζει κάτι παραπάνω ή αν έχω δώσει εγώ κάποια λάθος πληροφορία να με διορθώσει.
Με εκτίμηση.