Λάθος posts ...

Re: Olympic A340

Και εγώ είχα πετάξει με το DFA για Λονδίνο και με το DFB επιστροφή και μπορώ να πω οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ πτήσεις που έκανα εντός Ευρώπης. :great: :great: :great:

Re: LGTL Καστέλι - Μετεγκατάσταση α/δ "Ν. Καζαντζάκη"

Από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ:
Με βάση τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας οι σχεδιασμοί στο Καστέλι
Εμπιστευτικό έγγραφο του Γενικού Επιτελείου στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Του Κ. Μπογδανίδη

“Με βάση τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας θα γίνει ο όποιος σχεδιασμός του νέου αεροδρομίου Καστελίου”. Αυτό ξεκαθαρίζει το Γενικό Επιτελείο προς το ΥΠΕΧΩΔΕ με επείγον εμπιστευτικό έγγραφό του ξεκαθαρίζοντας οριστικά ότι δεν υπάρχει θέμα περιορισμού των δραστηριοτήτων του στρατιωτικού αεροδρομίου και πολύ περισσότερο της κατάργησής του!

Το ΓΕΑ μετά από μία κλειστή σύσκεψη που έγινε με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων έστειλε δύο έγγραφα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η “Π”: το ένα στις 27 Μαϊου που υπογραμμίζει ότι «η στρατιωτική χρήση του Α/Δ Καστελίου είναι επιβεβλημένη» και το δεύτερο στις 4 Ιουνίου που είναι και διαβαθμισμένο και αναφέρει ρητά ότι δεν τίθεται θέμα ελέγχου ή περιορισμού των δραστηριοτήτων του πολεμικού αεροδρομίου.

Ο δήμος Καστελίου είχε εξαρχής σε πολύ υψηλό επίπεδο θέσει το ζήτημα των δύο αεροδρομίων και κανένας δεν μπορούσε να απαντήσει μια και δεν υπήρχε συνεννόηση με την Πολεμική Αεροπορία.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι δεν υπήρχε σοβαρή προετοιμασία σε σχέση με τη δημοπράτηση και κατασκευή ενός διεθνούς αερολιμένα που θα πρέπει τώρα να συνυπάρξει με ένα ενεργό , ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο αιχμής, κάτι που ίσως αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία!

Μάλιστα το ΓΕΑ που σημειώνει ότι δεν έχει αντίρρηση για το νέο αεροδρόμιο φέρνει ως παράδειγμα τη λειτουργία παράλληλων αεροδρομίων στα Χανιά, τη Σκύρο, την Αγχίαλο, τον Άραξο, την Καλαμάτα και το Άκτιο.

Μόνο που αυτά τα αεροδρόμια δεν έχουν στην ουσία παρά ελάχιστες πολιτικές πτήσεις και φυσικά δεν είναι πρώτα σε πτήσεις τσάρτερς στην Ελλάδα όπως είναι του Ηρακλείου.

«Εμείς τα λέγαμε ότι από το θέμα αυτό έπρεπε να ξεκινήσει ο προγραμματισμός. Ο δήμος Καστελίου είχε ζητήσει να μην συνυπάρχουν τα δύο αεροδρόμια, αλλά κανένας δεν εδέησε να απαντήσει. Προφανώς δεν μπορούσαν.

Αλλά εδώ φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα» παραδέχεται ο δήμαρχος Καστελίου κ.Σμυρνάκης που το διάστημα αυτό θα έχει και άλλες επαφές για το αεροδρόμιο.

“Θα το πούμε κι ας γίνουμε κουραστικοί. Δεν μας ενημερώνουν και μαθαίνουμε από τα Μέσα τι συμβαίνει. Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι” επεσήμανε ο δήμαρχος που δεν παραλείπει να αναφερθεί στις φωνές που πληθαίνουν κατά του αεροδρομίου.

Στην πραγματικότητα…δύο αεροδρόμια που θα λειτουργούν στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση η απάντηση της Πολεμικής Αεροπορίας είναι τέτοια που δεν σηκώνει…αντεπιχειρήματα. Οι αξιωματικοί δεν δέχτηκαν συζήτηση για να δώσουν σχέδια και…προγραμματισμό απογειώσεων και προσγειώσεων ώστε να διευκολυνθεί η ΥΠΑ στο νέο αεροδρόμιο.

“Δεν είναι σοβαρό αυτό. Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική. Σηκωνόμαστε και προσγειωνόμαστε όποτε το επιβάλλουν οι συνθήκες. Δεν παίρνουμε άδεια από κανέναν, ούτε μπορούμε να ειδοποιούμε κανένα. Οι δραστηριότητες μας μένουν ως έχουνʼ είπαν οι αξιωματικοί στη σύσκεψη και σε αυτό το πνεύμα έχει συνταχθεί και το εμπιστευτικό έγγραφο προς το ΥΠΕΧΩΔΕ(04.06.09). Ήδη η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του υπουργείου έστειλε το σχετικό έγγραφο στη Διεύθυνση Κατασκευών μαζί με τις αποφάσεις των τοπικών φορέων και της Αρχαιολογίας για μελέτη.

Το έγγραφο του ΓΕΑ

Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφο της Αεροπορίας με ημερομηνία 27 του Μάη το οποίο υπογράφει ο γενικός διευθυντής ΓΔΣΟΥ κ.Πελοπίδας Καλλίρης αναφέρεται:

“1. Σε απάντηση της επιστολής σχετικά με την λειτουργία του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Καστελίου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

α) Οι αεροπορικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλο το εύρος της ελληνικής επικράτειας κατά τρόπο ο οποίος:

1. Συμβάλλει καταλυτικά στη διασφάλιση του εθνικού εναέριου χώρου και στην απόκτηση και διατήρηση του επιθυμητού βαθμού αεροπορικού ελέγχου στην περιοχή των επιχειρήσεων και ευρύτερα στο FIR Αθηνών και στην Ανατολική Μεσόγειο.

2. Ελαχιστοποιεί την πιθανότητα αιφνιδιαστικής στρατιωτικής ενέργειας και εξασφαλίζει την άμεση και αποφασιστική αεροπορική παρουσία και ροή δράσης της ΠΑ.

3. Εξυπηρετεί το σχεδιασμό για προωθημένη άμυνα και διατήρηση του στρατηγικού πλεονεκτήματος.

β) Τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στο χώρο του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθόσον στη συγκεκριμένη περιοχή παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα της Τουρκίας.

γ) Κατόπιν αυτών και λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές απαιτήσεις ανάπτυξης και διατήρησης επαρκούς στρατιωτικής ισχύος ως αποτρεπτικού μέσου προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, η στρατιωτική χρήση του Α/Δ Καστελίου είναι επιβεβλημένη.

δ) Πέραν των ανωτέρω, επισημαίνεται ότι το ΥΠΕΘΑ αντιμετωπίζει πάντα θετικά τα αιτήματα της ΥΠΑ για ίδρυση αερολιμένων με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτικών α/φων, έχοντας υπόψη ότι η λειτουργία των αερολιμένων αυτών αποβαίνει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών περιοχών, όπως και έχει γίνει στο παρελθόν για τα Α/Δ Χανίων, Σκύρου, Καλαμάτας, Αράξου, Αγχίαλου και Ακτίου”.

Re: Θέσεις εργασίας στη Νέα Ολυμπιακή από τη MIG.

Είσαι εκτός θέματος.

Re: Αγνοείται αεροσκάφος της Air France από Βραζιλία

gioannis":t6xds5qc said:
Βρηκα αυτα τα 2 λινκ μολις και ειπα να τα μοιραστω μαζι σας.Το πρωτο ειναι απο τους νεουγιορκ ταιμς και δειχνει χαρτη αναγλυφο της περιοχης του ναυαγιου http://www.nytimes.com/interactive/2009 ... CKBOX.html και μια ακομα φωτογραφια απο συντριμια http://s635.photobucket.com/albums/uu79 ... elta-1.jpg.ΑΝΑΝΕΩΣΗ :Σε αυτη τη φωτογραφια φαινεται στο κεντρο της περιπου και με μεγέθυνση το ντουλαπι πανω απο το καθισμα 42 http://s635.photobucket.com/albums/uu79 ... boclo8.jpg και ολο το αλμπουμ με οτι εχουν βρει ως τωρα εδω http://s635.photobucket.com/albums/uu79/DorianBanks/

Πού ξέρεις ότι είναι από το 42;

Re: Αγνοείται αεροσκάφος της Air France από Βραζιλία

Γιατί έτσι γράφει πάνω του.....................

KVAOA":1jn8w38f said:
exadas":1jn8w38f said:
Οσοι συνάδελφοι υπέγραψαν απο την ΟΑ και ειναι κυρίως εποχιακοί είναι λίγο αναστατωμένοι γιατι το σωματείο εκ των υστέρων τους ενημέρωσε για το τι προνόμια χάνουν και κακώς υπέγραψαν. Οσοι λοιπόν υπέγραψαν στο Ηράκλειο αν και αλλού πιστευω τα ίδια θα είναι θα χάσουν την προσαυξηση του ταμείου ανεργίας θα χάσουν την επιδότηση για άνοιγμα επιχείρησης του ΟΑΕΔ θα χάσουν το επίδομα κοινωνικής συνοχής. το μόνο που ισως ειναι σίγουρο είναι η μοριόδοτηση . η συμβαση με την mig μπορεί να λυθεί ανα πάσα στιγμή όποτε μπαινεις μετά στο ταμείο οχι σαν απολυμένος της ΟΑ. υποθέτω καταλαβαίνει ο καθένας τι σημαίνει αυτό.Επειδη εχει σχολιαστει αρνητικα το θέμα καταλαβαίνω οτι πολλοι εδω μέσα απορούν για την αρνηση βοήθειας των μονίμων της ΟΑ προς τους καινούριους της mig και εννοώ στο θέμα της εκπαιδευσης .πριν κρινετε παιδιά αρνητικά θα πρέπει να καταλαβετε και αυτούς τους ανθρώπους . Προς το παρον ειναι επι ξύλου κρεμάμενοι αφου καμία αποφαση δεν εχει ψηφιστει. και καλά οσοι βγουν στην σύνταξη .Οι υπόλοιποι τι θα κάνουν?????

Ακριβώς όπως τα λες είναι!!! Και επειδή είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι, και επειδή - ακόμη!!! - κανείς δεν μας έχει πει τι θα γίνει με την τύχη μας, κανείς από μας δεν έχει καμία διάθεση να βοηθήσει κάποιον που - στην ουσία - ήρθε για να του πάρει τη δουλειά.... Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά έτσι είναι.... Ας κόψει η νέα εταιρία το λαιμό της, να φροντίσει να λειτουργήσει σωστά "εν μία νυκτεί" αφού βιάστηκε τόσο πολύ να αναλάβει μέσα στο καλοκαίρι και να μας πετάξει στο δρόμο....Με τις "ευλογίες" της Ελληνικής κυβέρνησης....

δεν θα διαφωνισω μαζι σου. Παρότι εποχιακός καταλαβαινω πως νιωθουν πολλοι συναδελφοι μόνιμοι γιατι τα συζητάμε καθημερινά αυτά τα θέματα. ουδεμία απο τις 7 υπουργικές αποφάσεις έχει ψηφιστεί, που να τους διασφαλίζει όποτε κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο.Με τι διάθεση λοιπόν να βοηθήσουν τους καινούριους της marfin στην εκπαιδευση οταν η δικιά τους θέση ειναι <<ρευστή>>. θα έπρεπε πρώτα να ξεκαθαριστεί η όλη κατάσταση με το υπάρχον προσωπικό και μετά να παραχωρηθουν κομμάτια της ΟΑ όπως η επίγεια εξυπηρέτηση απο τώρα στον καινούριο ιδιοκτήτη , ενώ υποτίθεται θα αναλαμβανε απο τον Οκτώβρη.

KVAOA":1mjahh8y said:
Και εγώ φίλε - μου επιτρέπεις το φίλε? - εποχιακή είμαι.... ΚΑι εμείς είμαστε σε χειρότερη μοίρα από τους μόνιμους.... :(

Για μας δεν είχει πει ακόμη κανείς τους τίποτε... Είχαμε μια σύμβαση μέχρι 30 Σεπτεμβίου, και τώρα τί????

Απο ευγένεια δεν λέω που μας έχουν γραμμένους εμάς . Νομίζω ότι είμαστε εντελώς οι χαμένοι του παιχνιδιου απο την αρχή που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο.παντως στο Ηράκλειο συνάδερφοι εποχιακοί πήραν πρόσκληση απο την marfin τωρα τελευταία για υπογραφή σύμβασης και αρνήθηκαν τελικά . Αυτό των <<γενικών καθηκόντων>> δεν άρεσε σε αρκετούς.Αν μπορείς κράτησε την συμβαση σου και να σε απολυσει η ΟΑ όπως θα κάνω και εγω , και άλλοι . Οχι οτι ειναι λύση το ταμείο ανεργίας αλλά απο το ολότελα κάτι είναι και αυτό για ένα χρόνο. ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου πώ γιατι και εγώ τα ίδια ερωτήματα έχω.

Re: Λογότυπο ΟΑ

Eidika sxediasmeni gia tin Olympiaki i proti grammartoseira?????? Gia na to poun kai stin British Airways afto...

KVAOA":34pm8dt4 said:
Και εγώ φίλε - μου επιτρέπεις το φίλε? - εποχιακή είμαι.... ΚΑι εμείς είμαστε σε χειρότερη μοίρα από τους μόνιμους.... :(

Για μας δεν είχει πει ακόμη κανείς τους τίποτε... Είχαμε μια σύμβαση μέχρι 30 Σεπτεμβίου, και τώρα τί????

Απο ευγένεια δεν λέω που μας έχουν γραμμένους εμάς . Νομίζω ότι είμαστε εντελώς οι χαμένοι του παιχνιδιου απο την αρχή που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο.παντως στο Ηράκλειο συνάδερφοι εποχιακοί πήραν πρόσκληση απο την marfin τωρα τελευταία για υπογραφή σύμβασης και αρνήθηκαν τελικά . Αυτό των <<γενικών καθηκόντων>> δεν άρεσε σε αρκετούς.Αν μπορείς κράτησε την συμβαση σου και να σε απολυσει η ΟΑ όπως θα κάνω και εγω , και άλλοι . Οχι οτι ειναι λύση το ταμείο ανεργίας αλλά απο το ολότελα κάτι είναι και αυτό για ένα χρόνο. ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου πώ γιατι και εγώ τα ίδια ερωτήματα έχω.

Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

Οποιος θελει ομως να ψηφισει καλα θα κανει να μπει στο σαιτ http://www.oalogo.gr :D