κλειδωνεται ενα θεμα, οταν ...δεν συμφερει!

• Thread starter Thread starter CONFIG2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Αποψη

ikonoklastis":1gosr6lw said:
Πιστεύω ότι κάποιοι συντονιστές θα πρέπει να χαλαρώσουν λίγο και να μη νομίζουν ότι είναι αφεντικά μιας επιχείρησης του μπαμπά τους. Λίγο χιούμορ και λίγο πιο διευρυμένα θέματα συζήτησης δεν βλάπτουν.
Το τι στάση πρέπει να κρατήσουν οι Συντονιστές σε αυτό το φορουμ και το πόσο χαλαροί πρέπει να είναι, είναι θέματα που τα έχουμε διευθετήσει και καταλήξει πολύ καιρό πριν γραφτείς στο site. Αν σε κάποιον που γίνεται μέλος δεν αρέσει η συμπεριφορά και το πνεύμα του όλου φορουμ, είτε δεν γράφεται καθόλου (μιας και έχει τη δυνατότητα να διαβάσει ολα τα topics πριν αποφασίσει να γίνει μέλος), είτε αποχωρεί όποτε θέλει.
Το γεγονός ότι, σου έχουμε διαγράψει ουκ ολίγες φωτογραφίες λόγω χαμηλής ποιότητας, σου έχουμε διορθώσει άλλες τόσες λόγω λάθος στοιχείων (πχ 737-200 Aegean, 747-400 OA κλπ) και έχουμε διαγράψει αρκετά post σου, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει εσένα και όχι εμάς.

Με τα "χαλαρωτικά" post σου, ούτε τις γνώσεις σου μας δείχνεις, ούτε ενα υψηλό επίπεδο που θα άρμοζε στο χαρακτήρα σου.
Καλό θα είναι λοιπόν να αφήσεις την πολύ χαλάρωση για τον τόπο και το χρόνο (ή καλύτερα για την χρονική στιγμή και το topic) που αυτή ταιριάζει. Σε αντίθετη περίπτωση ή αποχωρείς (αφου δε σου ταιριάζουμε σαν νοοτροπία) και βρίσκεις κάποιο άλλο φορουμ με πιο χαλαρωτική διάθεση ή (συνεχίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο) θα αναγκαστούμε να σε αποβάλλουμε εμείς.
Τα υπόλοιπα λόγια και posts είναι περιτά. Η επιλογή ειναι καθαρά δική σου.

MAXIM":1bumw9dv said:
Μιας και κλειδωθηκε το ΘΕΜΑ της πτωσης του πυροσβεστικου και τον τραγικο θανατο των δυο χειριστων ενα σχολιο.Θεωρω απαραδεκτο να κλειδωνετε ενα θεμα επειδη καποιοι 2-3-4-5 εχουν αντιθετη αποψη,και την εκφραζουν με ακραιο τροπο.Σαφως διαφωνω με τα γραφομενα τους,και θεωρω εως εμετικο το τροπο που διαλεξαν να την ''πεσουν'' σε λογικες και κατεστημενα μεσα απο ενα θεμα που αναφεροταν στην δολοφονια κατ'εμε δυο πιλοτων.......Αλλα και ο τσαμπουκας του κλειδωματος ειναι απαραδεχτος.Υπαρχει ο λογος να αντιμετωπισεις το διαφορετικο οσο και χυδαιο και εμετικο και αν ειναι....εκτος αν ειμαστε της σχολης οπου δεν πιπτει λογος πιπτει.....κλειδωμα...........ο σταλινισμος δεν ειναι trendy πια.[/b]

Ρε παιδιά, το θέμα για τον Σταύρο Λάλα, γιατί το κλειδώσατε τόσο γρήγορα?

Σαφώς και ένα τέτοιο θέμα κινδυνεύει να γίνει από εθνικιστικό εώς και τελείως ακραίο, αλλά δεν νομίζω ούτε κάν να πλησίασε σε τέτοιο σημείο.

Κρίμα γιατί ίσως ήταν ευκαιρία για μερικούς φίλους να μάθουν 1-2 πράγματα, γιατί είναι πραγματικά άδικο μόλις 15 χρόνια μετά να υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν την υπόθεση αυτή. Όχι για το τί έκανε ο άνθρωπος αυτός, αλλά για να καταλάβουμε σε τί χώρα ζούμε και τί αντιμετώπιση θα έχεις if you go the extra mile.

Κρίμα.

sb8483":2xg2msgw said:
Ο Σταύρος Λαλας είναι Πατριώτης.
τον πουλίσανε οι κυβερνίσεις (αρχικά η ΝΔ, και ύστερα το ΠΑΣΟΚ) .
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ.
Εγώ πάλι απο την πλευρά μου το βλέπω να ξεφεύγει το θέμα. Και εθνικιστικά και πολιτικά. Και το "Πολλά και Διάφορα" έχει καποια όρια. Εξ' άλλου όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει για αυτο το περιστατικό, μπορεί να το κάνει μα μια απλή αναζήτηση στο internet. Δεν νομίζω όμως ότι το airliners.gr ειναι τόπος συζήτησης για ένα θέμα με τέτοιες προεκτάσεις.

Αυτή είναι προσωπική γνώμη. Αν οι λοιποί Mods διαφωνούν, το topic θα ανοιχτεί και πάλι εντός της ημέρας.

Γιώργο, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, αλλά ούτε και τον χειμώνα.

Αν κάποιος σήκωνε το γάντι στο τελευταίο πόστ, σίγουρα ήθελε κλείδωμα.
Στο κάτω κάτω, το call είναι δικό σας.

Νά'σαι καλά.

Διάβασα τα ποστ στο σχετικό θέμα και διάβασα κι εδώ. Ομολογώ ότι τον κ. Λάλας δεν τον γνωρίζω. Οπότε το θέμα με αφήνει σχετικά αδιάφορο. Κάτι που είναι καλό για έναν συντονιστή, ώστε να μην βλέπει αυτά που γράφτηκαν από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία.

Πιστεύω ότι το κλείδωμα του τόπικ δεν έγινε αδικαιολόγητα. Πέρα από αυτά που γράφτηκαν στο τόπικ, οι συντονιστές του φόρουμ έχουν μια κάποια εμπειρία με τα θέματα που είναι "προβληματικά" ή που μάλλον θα γίνουν προβληματικά. Φυσικά και ήμαστε υπέρ ενός διαλόγου, αλλά πρέπει ορισμένες φορές να προλάβουμε καταστάσεις πριν αυτές ξεφύγουν από τα πλαίσια αυτής εδώ της συζήτησης και αυτού εδώ του χώρου. Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για ένα θέμα το οποίο δεν σχετίζεται άμεσα με το θέμα της σελίδας μας.

Με αυτό το σκεπτικό είναι καλύτερα να επεμβαίνουμε προληπτικά. Ήδη το θέμα είχε πάρει μια κλήση αρνητική. Όχι μόνο από το τελευταίο ποστ, αλλά γενικά δεν βλέπω ούτε εγώ το θέμα να έχει καλές βάσεις για έναν θετικό και εποικοδομητικό διάλογο. Οπότε δεν βλέπω να έγιναν λανθασμένες κινήσεις.

Κλείδωμα θέματος Hellenic Imperial Airways

Άκη νομίζω πως το κλείδωμα του θέματος της ΗΙΑ (έστω και προσωρινά) δεν ήταν σωστή κίνηση.
Όταν πονάει το πόδι δεν το κόβουμε, προσπαθούμε να το γιατρέψουμε.
Νομίζω πως πιο σωστό μέτρο θα ήταν η (προσωρινή) αποβολή μελών που (παρόλες τις παρατηρήσεις) δε συμμορφώνονται με τους κανόνες του φόρουμ.
Το λέω αυτό γιατί τις τελευταίες μέρες γράφτηκαν κάποια ποστ για τις εργασιακές (και όχι μόνο) συνθήκες τα οποία θεωρώ πολύ σημαντικά.
Μήπως να το ξαναδείς το "ζήτημα"?

Μιας και κλειδώθηκε το θέμα
:arrow: viewtopic.php?f=21&p=73395#p73395
και για να μην λέγονται ανακρίβειες το συνεχίζω εδώ.
Και για να απαντήσω στον φίλο που είπε ότι τον Λευκό Πύργο τον έχτισαν οι Τούρκοι (ευσεβής πόθος...?).
Ο Πύργος φαίνεται να έχει χτιστεί από ενετούς στα ερείπια βυζαντινού πύργου (μα στ’ αλήθεια σου μοιάζει για τουρκικό μνημείo... ?), και ονομάστηκε Πύργος των Λεόντων. Αρχικά ήταν μέρος των τειχών της πόλης και χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο της.
Κατά την τουρκοκρατία χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή για βαρυποινίτες, μελλοθάνατους καθώς και τόπος βασανιστηρίων και εκτελέσεων (αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα δηλαδή) και κατά τις εκτελέσεις γέμιζαν με αίμα τους τοίχους!(είναι και άτσαλοι!) Έτσι μετονομάστηκε σε “kanli-kule”, δηλαδή ματωμένος πύργος ή Πύργος Αίματος. Αυτή ήταν και η συμβολή των Τούρκων!
Το 1980 ένας βαρυποινίτης τον ασβέστωσε με αντάλλαγμα την ελευθερία του και έτσι πήρε το σημερινό του όνομα.

*mimithem μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι ζούμε σε κράτος που προωθεί και προβάλλει κατ’ εξακολούθηση τα συμφέροντα των άλλων. Η μάλλον τώρα αρχίζεις να το καταλαβαίνεις. Οπότε γιατί να ενοχληθούμε;
Εδώ βάζουμε στις δικές μας εφημερίδες, ολοσέλιδες διαφημίσεις για διακοπές στην Τουρκία, που δείχνουν αρχαιοελληνικά μνημεία (και φυσικά μόνο τα παράλια, διότι εσωτερικό δεν υπάρχει) με το σλόγκαν Τουρκία-2000 χρόνια ιστορίας!
Οι αλβανοί στήνουν προτομές του Θρακιώτη Σπάρτακου λέγοντας ότι ήταν Αλβανός! Οι αλβανο-βουλγαρο-σλάβοι λένε ότι ήταν Μακεδόνες του Αιγαίου! ΛΟΛ δλδ (Τι άλλο θα ακούσω Παναγία μου σ’ αυτή την ζωή). Και άλλα πολλά.
Ένα πιο απλό παράδειγμα. Στην ταινία Νotting Hill, στην αρχή όταν μπαίνει μέσα στο βιβλιοπωλείο η Julia Roberts, καθώς ξεφυλλίζει ένα βιβλίο για την Τουρκία μέσα φαίνεται η... Σαντορίνη!! Φαντάζομαι λίγοι θα το έχουν προσέξει.
Τώρα για δύο σκεπούλες θα κάνουμε έτσι; Που στο κάτω-κάτω ποιός ξένος θα καταλάβει αν είναι Γιάννενα, Θεσσαλονίκη ή Μάνη!

Και τώρα στο προκείμενο.
Έχω την εντύπωση ότι ανάμεσα στους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ και μάλιστα στην ενότητα με τίτλο
«Απαγορεύεται αυστηρά και τυχόν παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται το κλείδωμα ή/και τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στο forum για τον συγκεκριμένο χρήστη (ban)» υπάρχει αυτός όρος:

"Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη".
Αν δεν είναι αυτό :
COMPUTERISE
Τελικά ποτέ δεν πλήττεις στο forum μας, τι καλά...
ECO αν δεν κάνεις πλάκα πες μου τι πίνεις και δεν μου δίνεις...
Οι Γερμανοί έχουν κόμπλεξ με τους Έλληνες , φιλοσκοπιανή διάθεση, ο αντιπρόσωπός τους είναι φιλότουρκος και υποσκάπτουν τον πολιτισμό και την ιστορία... Τι παραλήρημα Θεέ μου...πες μας κι άλλα κι άλλα... Ε ρε βρεγμάνη σανίδα που θέλουν μερικοί... Μην το κλειδώσετε παιδιά να δούμε τι άλλο θα γράψει ο τύπος...

Υ.Γ. Λέτε να είναι δάκτυλος της Μπρουμχίλντα;;;

Υβριστικό και προσβλητικό μήνυμα τότε ποίο είναι...;

Και αντί να ενεργήσεις σύμφωνα με τους όρους που έχεις θέσει εσύ, όχι μόνο «στέλνεις για διακοπές» αυτόν που έχει προσβληθεί, αλλά ζητάς και συγνώμη από αυτόν που έχει προσβάλλει!!!
Άκουσον Άκουσον!

Πραγματικά κι εγώ ξαφνιάστηκα όταν το θέμα που δημοσίευσα για τη Germanwings πήρε τόσο σοβαρή τροπή και κλειδώθηκε... :? Εγώ το μόνο που ήθελα είναι να σας δείξω μια χαζομάρα που έκανε κάποιος (προφανώς από λάθος) και στο κάτω κάτω να γελάσουμε, άλλωστε χαριτολογώντας το ανήρτησα. Σιγά μην κάτσει ο Γερμάνος και ο κάθε άνθρωπος να κοιτάξει από που είναι η εικόνα!Εδώ, στα νησιά που ταξιδεύουν οι εταιρίες, έχουν μονίμως φωτογραφίες από τη Σαντορίνη ή την Κέρκυρα και την Κρήτη.Όλες δείχνουν τη θάλασσα, τον ήλιο, άντε και κανένα συνηθισμένο μεσογειακό τοπίο. Σιγά μην ασχοληθεί ο κόσμος με την κάθε φωτογραφιούλα στους προορισμούς... Πάντως για να μιλάμε σοβαρά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο έκαναν, ολόκληρη εταιρία είναι για να κάνει λάθη. Αλλά και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν έγινε και τίποτα ρε παιδιά...Γελάστε με τη βλακειούλα! Δεν χρειάζονται ούτε πολιτικές, ούτε εθνικές επεκτάσεις. Άμα ήξερα ότι θα πήγαινε έτσι το θέμα δε θα το έγραφα καθόλου...

MindTraveller":319hmto8 said:
Και αντί να ενεργήσεις σύμφωνα με τους όρους που έχεις θέσει εσύ, όχι μόνο «στέλνεις για διακοπές» αυτόν που έχει προσβληθεί, αλλά ζητάς και συγνώμη από αυτόν που έχει προσβάλλει!!!
Άκουσον Άκουσον!
Πραγματικά λυπάμαι αν από το κλειδωμένο topic, το μονο αρνητικό που σου έμεινε ήταν το post του Computerise. Και λυπάμαι ακόμα περισσότερο όταν θεωρείς ότι μετά τα γραφόμενα αίσχη του Eco, θεωρείς ότι είναι και προσβεβλημένος απο πάνω!
Άκουσον-άκουσον!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.