Katsikas - Παλιό Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

• Thread starter Thread starter SavvasKyr
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

SavvasKyr

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ETD
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGIO
Ρε παιδιά, ξέρει κανείς σας που ακριβώς βρισκόταν το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο Ιωαννίνων? Ξέρω ότι βρίσκεται στην Κατσικά αλλά όχι που ακριβώς... Κατι ακούγεται για καινούργιο γήπεδο εκεί η για σταθμό του ΟΣΕ. Αν μπορείτε δώστε πληροφορίες ή ανεβάστε καμια φωτογραφία (ή link για φωτογραφία)

Re: Παλιό αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Το παλιό αεροδρόμιο βρίσκεται στο δρόμο απο Κατσικά για Κουτσελιό μετά τα τόλλ δεξιά.Τώρα πιά χρησιμοποιείται απο τους αερομοντελλιστές και τμήμα του διαδρόμου του (χόρτο) ειναι κουρεμένο.Δυστυχώς η Εγνατία χώρισε το διάδρομο στα δύο.To Σάββατο 2 με 4 (περίπου) το απόγευμα όλο και κάποιος μοντελλιστής θα είναι εκεί (μπορεί και εγώ). Στείλε μου π.μ. για το πώς θα βρεθούμε.

Attachments

• kat.air.jpg
    kat.air.jpg
    133,7 KB · Προβολές: 2.602

Το παλαιό στρατιωτικό αεροδρόμιο Κατσικά Iωαννίνων αποδεσμεύεται οριστικά από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρωινού Λόγου. Απόσπασμα:
Με [...] απόφασή του που ελήφθη έπειτα από σχετική εισήγηση της 8ης Μεραρχίας, το Γενικό Επιτελείου Στρατού (Διεύθυνση Υποδομής), προχωρεί στην οριστική αποδέσμευση από τη χρήση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης εκτάσεως 347 στρεμμάτων στο Παλαιό Στρατιωτικό Αεροδρόμιο «Κατσικά» Ιωαννίνων, διότι δεν καλύπτει πλέον στρατιωτικές ανάγκες, ούτε πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από την στρατιωτική υπηρεσία.

Το Αεροπορικό Αεραθλητικό Κέντρο Ηπείρου (ΑΕΡ.Α.Κ.Η.) ζητά διάσωση και αξιοποίηση του αεροδρομίου του Κατσικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρωινού Λόγου.
Το άρθρο παρουσιάζει μια ανασκόπηση των προσφάτων εξελιξεων, καθώς το το καθεστώς του παλαιού αεροδρομιου είναι ακόμα θολό μετά την αποδέσμευσή του από το Υπουργείο Εθ. Αμύνης. Ένα από τα ενδεχόμενα είναι να κατασκευαστεί εκεί ένα γήπεδο.

Αεροδρόμιο Κατσικάς Ιωαννίνων

Στα πλαίσια μιας προσπάθειας για την αναβίωση αυτού του ιστορικού αεροδρομίου ζητούνται πληροφορίες και φωτογραφικό υλικο απο την περίοδο λειτουργίας του και οχι μονο. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Re: Αεροδρόμιο Κατσικάς Ιωαννίνων

το RBF (τεύχος 27) είχε ένα αφιέρωμα για το αεροδρόμιο αυτό, πιστεύω πως αν επικοινωνήσεις με τα γραφεία της 11aviation θα σου βρουν ένα αντίτυπο

Το έχω διαβάσει το αφιέρωμα αλλα εγώ ψάχνω για φωτογραφιες απο την εποχή που το αεροδρόμιο λειτουργούσε. Είναι κρίμα να γίνει γήπεδο τη στιγμή που θα μπορούσαν να πετάνε ultralights και αλλα πετούμενα εκει.

Δεν υπάρχει περίπτωση πτήσεων στην περιοχή του Κατσικά σήμερα. Τώρα για ιστορικούς λόγους μακάρι να διατηρηθεί.

Σαφως και υπαρχουν σοβαρες ελπιδες να ξαναγινει αεροδρομιο.Υπαρχει τεραστιο ενδιαφερον απο ολη την Ελλαδα για να συμβει αυτο,απλα οι ανθρωποι που ασχοληθηκαν μεχρι σημερα με το θεμα,ηταν ανικανοι.Θελει μεθοδικη δουλεια και ομαδικοτητα.Ενωμενοι μπορουμε να διεκδικησουμε το χωρο αυτο και να γινει "Δημοτικο Αεροδρομιο Κατσικας".
Πιστεψτε το και θα συμβει.
ΥΓ.Ισως δε γνωριζετε οτι ερχονται υπερελαφρα στην Κατσικα στη σημερινη κατασταση(αλλα παρανομα φυσικα).
Θελει τη συμετοχη ολων αυτη η προσπαθεια....
Ειστε μεσα?