Καθυστερήσεις Aegean

• Thread starter Thread starter giopan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα!

Προχτές το βραδινό ATH-AXD είχα καθυστέρηση ήρθε email για «δωρεάν» εισιτήριο. Αν γνωρίζει κάποιος, έχω τις παρακάτω απορίες:
1. Η κράτηση γίνεται μέσω τηλεφωνικού μόνο, υποθέτω. Η χρέωση «εξυπηρέτησης» ισχύει; Αν ναι, δεν είναι παράλογο αφού σε υποχρεώνουν να καλέσεις αφού δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος;
2. Οι θέσεις είναι από την ίδια δεξαμενή-κλάση με τα award της οικονομικής (νομίζω παλιά αυτό ίσχυε και ήταν 2 ανά πτήση); Ή είναι την δεξαμενή της κλάσης της αρχικής αγοράς; Ο λόγος που ρωτάω είναι για να εκτιμήσω ποσό πιθανό είναι να βρω θέση.
3. Ενδέχεται να υπάρχει διαφορά στην τιμή (εκτός των φόρων αεροδρομίου). Αυτό θα είναι η παρακάτω;
Κόστος = κόστος κλάσης νέου εισιτηρίου - κόστος κλάσης παλαιού εισιτηρίου;

Ευχαριστώ!

1. Μόνο μέσω call centre και ισχύει τέλος συναλλαγής (την τελευταία φορά που το είχα κάνει -αρκετά χρόνια- ήταν €10).
2. Υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για τα εισιτήρια αυτά σε Οικονομική και Μπίζνες που δε σχετίζεται με τις «εμπορικές κατηγορίες» καθώς και τα RBD's εξαργύρωσης (στα οποία έχει πρόσβαση και η Star Alliance).
3. Όχι, δε θα πληρώσεις κάποια διαφορά, εκτός από το τέλος εξυπηρέτησης και τους φόρους.

Υπάρχουν πολλές black-out περίοδοι, εντός των οποίων δεν προβλέπεται παροχή εισιτηρίων-αποζημίωσης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις και στο σύνδεσμο.

Last edited by a moderator:
Πρόσφατα έκλεισα τέτοιο εισιτήριο μέσω τηλεφώνου και πλήρωσα τους φόρους και ένα κόστος εξυπηρέτησης κάπου στα 13 ευρώ. Με ρώτησε αν θέλω στην ίδια κατηγορία. Δεν καταλαβαινω γιατι να επιλεξεις οικονομικη αν ειχες πεταξει business αλλα οκ. Επίσης επειδή δεν είχε διαθέσιμη με έβαλε σε λίστα και μου πε πως από την εμπειρία της θα επιβεβαιωθεί η θέση σε λίγες μέρες. Όντως με πήρε κυριακάτικα να μου πει ότι επιβεβαιώθηκε. Είχα επιλέξει τελευταία μέρα Ιουνίου. Μετά θα μπορούσα από Σεπτέμβρη.

Απλά αναφέρεις τον αριθμό πτήσης και την ημερομηνία και σε βρίσκει στην αντίστοιχη λίστα της πτήσης.
Post automatically merged:

Για την ιστορία και η πτήση που έκλεισα με το δωρεαν είχε +1.5 ώρα καθυστέρηση και πήρα άλλο ένα εισιτήριο. Και η επιστροφής είχε 2 ώρες καθυστέρηση και πήρα άλλο ένα. Not bad, αν δεν ταξιδεύεις για δουλειές και έχεις λίγη υπομονη

Last edited by a moderator:
Φαντάζομαι είναι 13€ ανά σκέλος ή αν κλείσω πήγαινε-έλα με μια κλήση θα είναι σύνολο 13€ (φρόντισε να καθυστερήσει η Α3 και στη AXD-ATH όποτε έχω δυο! );

Επίσης αναφέρει πως κλείνονται και εισιτήρια μέσω των εκδοτηρίων της. Εκεί έχει το χαράτσι 13€ ή είναι είναι χωρίς;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Πάντως οι καθυστερήσεις της Aegean έχουν χειροτερέψει αυτήν την περίοδο (όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις εταιρείες). Πιθανόν να φταίει και η μεγάλη κίνηση του αεροδρομίου Αθηνών. Πριν μερικές μέρες που βρέθηκα στο Ελ. Βενιζέλος αργά το βράδυ, είδα αρκετούς επιβάτες που έψαχναν εστιατόρια για να εξαργυρώσουν κουπόνια της Aegean λόγω καθυστερημένης άφιξης (και που πιθανόν έχασαν ανταποκρίσεις)