Κατάρριψη Β737-800 της Ukraine International από... λάθος

  • Thread starter Thread starter 6circles
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

OveLix":3udnxj8n said:
Στο μεταξύ, οι Πέρσες δημοσιεύουν δεκάδες φωτογραφίες από το σημείο συντριβής. Δεν έχω ξαναδεί τόσο λεπτομερή καταγραφή από έδαφος και αέρα σε παρόμοια συμβάντα
https://www.isna.ir/amp/98101813851

Το άλλο στοιχείο που προκύπτει από έρευνα πέντε δημοσιογράφων των NYT που εξέτασαν όλες τις διαθέσιμες εικόνες και τις συνδύασαν με όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά, είναι ότι το 737 είχε πιθανότατα ξεκινήσει να επιστρέφει στο ΙΚΑ. Το σημείο συντριβής είναι αρκετά βορειότερα από το ίχνος της απογείωσής του και από το σημείο όπου διακόπηκαν οι εκπομπές.
Εδώ το θρεντ.
https://twitter.com/malachybrowne/statu ... 0565210113

Και εδώ το σημείο συντριβής
https://goo.gl/maps/HNvLpWcPrr7tHD3f7

Με πολλές φρικιαστικές φωτογραφίες στο site που παρέθεσες...
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Yπαρχουν πολλα σεναρια.... Παντως σιγουρα δεν εφταιγε το.... MCAS αφου δεν ειναι MAX το συγκεκριμενο 737. :roll:

Σιγουρα ομως κατι συνεβη αποτομα.... Πιθανολογειται catastrophic failure αλλα απο τι; Εκρηξη στην κεντρικη δεξαμενη καυσιμων; Μηπως καποιος μπηκε στο αεροσκαφος μεταφεροντας καποιον εκρηκτικο μηχανισμο; Μηπως χτυπηθηκε το Β737 απο πυραυλο;

Ενα ειναι σιγουρο. Θα περασουν μηνες μεχρι να μαθουμε εμεις τι εγινε... Κι αν μαθουμε! Θυμιζω οτι πολλα αεροπορικα δυστυχηματα δεν διελευκανθηκαν ποτέ! Οπως και να χει, τα τελευταια 2 χρονια, τα περισσοτερα αεροσκαφη που συντριβονται ειναι Β737. Τα τελευταια 2-3 χρονια, τα Airbus ειτε δεν πεφτουν, ειτε σωζονται ολοι και βγαζουν σελφι σε χωραφια με καλαμποκι, ας πουμε... Τα Β737 αντιθετα, οχι μονο πεφτουν, αλλα δεν σωζεται κανενας, τουλαχιστον τα τελευταια δυο χρονια. Νομιζω αυτο ειναι το τριτο 737 που πεφτει και δεν σωζεται κανεις, απο το 2018 και επειτα. 3 στα 3.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Το αμερικανικό NTSB θα συμμετάσχει στην έρευνα για τα αίτια της συντριβής ύστερα από την πρόσκληση της ιρανικής επιτροπής διερεύνησης.

U.S. to join probe of Ukrainian jet disaster that killed 176
https://www.reuters.com/article/us-iran ... SKBN1Z82SE
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

nikosoik":31ejio8u said:
Βίντεο στους NYT που δείχνει το αεροπλάνο να το χτυπά πύραυλος.

https://www.nytimes.com/2020/01/09/...tion=click&module=Top Stories&pgtype=Homepage
Εγώ διαβάζω περί του βίντεο στα άρθρα και τις τηλεοπτικές ειδήσεις ότι "βλέπουμε έναν Ιρανικό πύραυλο να χτυπάει το Ουκρανικό αεροπλάνο και αυτό να προσπαθεί να κάνει αναστροφή προς το αεροδρόμιο αλλά τελικά να συντρίβεται".
Που διάολο τα είδαν όλα αυτά, δεν μπορώ να καταλάβω. Το μόνο που φαίνεται είναι ένα φως να χτυπάει ένα άλλο φως και να γίνεται λάμψη. Και μετά σκοτάδια. Που είδανε το Ιρανικό πύραυλο, το ουκρανικό αεροπλάνο, την αναστροφή και την πτώση, απορώ...
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Άντε και είναι πράγματι ένας πύραυλος εδάφους-αέρος που χτυπά το ουκρανικό αεροσκάφος.
Από πού προκύπτει ότι είναι ιρανικός, από το χρώμα της λάμψης;
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Δεν μπορώ να πω, ο μηχανισμός πληροφόρησης του Ιράν το πάλαιψε όσο μπορούσε. Άντεξε 4 ημέρες.

:wall:
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Μόλις χθες, και μετά την εμφάνιση του γνωστού βίντεο που απεικονίζει την πυραυλική επίθεση ο Ali Abedzadeh, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Ιράν, είχε αποκαλέσει «επιστημονικά αδύνατο» το αεροπλάνο να είχε πληγεί από πύραυλο, ενώ ο Ιρανός πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο Hamid Baeidinejad, είχε κατηγορήσει τη Δύση ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός. Kαι τωρα τι αλλαξε και αναγκαστηκαν να πουν την αληθεια; Το Ιραν δεν κερδισε τιποτα με το να αλλαζει θεσεις. Επρεπε απο την αρχη να πει την αληθεια για να αποκτησει μεγαλυτερη αξιοπιστία.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Σωστή η προσέγγιση σου, αλλά... εκ των υστέρων. Τις πρώτες ημέρες το Ιράν δεν εγνώριζε τι διάσπαρτα στοιχεία είναι διαθέσιμα, οπότε έκανε ότι θεώρησε καλύτερο. Άλλωστε διαθέτει ένα πολύ καλό διεθνές δίκτυο πληροφόρησης.

EDIT: Θυμίζει λίγο και τον τρόπο που χειριστήκαμε εμείς την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι.
 
Top