Jokez

- Mαμα, εδω και λιγο καιρο βγαινω με τον γειτονα!..
- Με τον Γιαννη; Μα θα μπορουσε να ειναι ο πατερας σου!
- Η ηλικια δε μετραει...
- ΜΑΛΛΟΝ δεν με καταλαβες!...
 
Με αφορμή αυτό, θέλω να ρωτήσω κάτι. Κυκλοφορούν στο Youtube διάφορα βίντεο από διάφορες παραγωγές reality (κυρίως από Ηνωμένο Βασίλειο) που δείχνουν τις καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στα check-in, στους ελέγχους διαβατηρίων, αποσκευών, τελωνείων κλπ. Θεωρώ ότι όντως υπάρχουν διάφορες Karen, παράτυποι μετανάστες, drug mules κλπ. στα αεροδρόμια, ωστόσο δε μπορώ να πιστέψω ότι ο νόμος επιτρέπει σε εταιρείες παραγωγής να βιντεοσκοπούν εργαζόμενους σε ευαίσθητους χώρους εργασίας και πελάτες/επιβάτες που παρουσιάζονται ως εγκληματίες ή παράφρονες, πριν αποφανθεί για αυτούς η αρμόδια αρχή ή ιατρική υπηρεσία.
 
Εφόσον έχει δωθεί η σχετική άδεια για την κινηματογράφηση και παράλληλα υπάρχει η κατάληλη σήμανση που να προειδοοποιεί τότε μπορεί το συνεργείο να καταγράψει καταστάσεις και πρόσωπα. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι δέχθηκαν να φανεί το πρόσωπο τους και κάποιοι που αρνήθηκαν και πολλές φορές δεν εμφανίζονται στα επεισόδια που βγαίνουν στον αέρα.

Τώρα γιατί να δεχθεί κάποιος να εμφανιστεί το πρόσωπο του ακόμη και αν έχει κάνει κάτι παράνομο, να θυμόμαστε ότι τον πλούτο πολλοί εμίσησαν, την "δόξα" κανείς.
 
Κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες σχετικά με δυνατότητα καταγραφής του οποιοδήποτε σε οποιοδήποτε χώρο.
Ειδικά σε χώρες όπως ΗΒ / ΗΠΑ οι οποίες είναι ακόμα πιο τυπικές στην επιβολή του νόμου δεν θα γινόταν τίποτα τέτοιο αν δεν επιτρεπόταν. Είναι καθαρά ζήτημα νομικού πλαισίου.
 
Όποιος βιντεοσκοπείται για εμπορικούς σκοπούς συναινεί γραπτώς και πληρώνεται.
 
Top