Υγειονομικές απαιτήσεις για να γίνεις πιλότος

• Thread starter Thread starter z_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για το Medical class 2 ισχύουν τα ίδια να φανταστώ όσον αφορά την 12μηνη ανανέωση; Το κόστος σε αυτή την περίπτωση πόσο είναι;

Το class 2 medical έχει ισχύ 5 χρόνια! Και προφανώς θα κοστίζει λιγότερο διότι απαιτεί λιγότερες εξετάσεις.

Φτου γαμώτο..... Που πας με αστιγματισμό 3.5 :(

Σνιφ, κλαψ, λιγμ.......

Στο Κ.Α.Ι. και στη euromedica που ρώτησα σήμερα για αρχικό medical class 1 μου είπαν οτι δεν χρειάζεται πλέον το εγκεφαλογράφημα :?: Ποιές είναι οι πληροφορίες σας?

Σαν παλιος στο κουρμπετι, θα σας συνιστουσα την αρχικη να την κανετε στο ΚΑΙ, και μετα τις επανεξετασεις σε καποιον ΑΜΕ ιατρο.
Τωρα, επειδη το επαγγελμα ειναι ψυχοφθορο, και σχετικα επιβαρυνει την υγεια μας, καλο θα ηταν καθε χρονο (χωρις αυτο απ'οτι γνωριζω να απαιτειται), να κανετε
1. Γενικη αιματος, και βιοχημικες (χολιστερινες κλπ).
2. Εναν υπερηχο ανω/κατω κοιλιας.
3. Αν ειστε καπνιστες, μια ακτινογραφια θωρακος καθε χρονο, η καθε 2 χρονια αν δεν ειστε. Υπαρχουν ψηφιακες τωρα, οπου η δοση της ακτινοβολιας ειναι αμελητεα.
4. Μετα τα 40, καντε και PSA (προστατη), και CEA (καρκινικοι δεικτες).
5. Τεστ κοπωσεως θα σας το ζητησουν στην αρχικη, και καθε 3-4 χρονια μετα.
Μην φοβαστε τον γιατρο. Θα σας εξετασει για τα ματια σας, ειδικα αχρωματοψια, αν φορατε γυαλια (πολλοι φορανε σημερα, μην μασατε) ποσο βλεπετε κλπ.
Τα standards καποτε ηταν πολυ πιο αυστηρα.
Να κοιτατε την υγεια σας πρωτα!

nikos_k.":3a3shgch said:
Το class 2 medical έχει ισχύ 5 χρόνια! Και προφανώς θα κοστίζει λιγότερο διότι απαιτεί λιγότερες εξετάσεις.

Με αυτή τη λογική συμφέρει να πας πρώτα για class 2 medical για το PPL, και αργότερα, όταν χρειαστεί, να πάρεις το class 1, σωστά;
Μιλάω για step-by-step εκμάθηση... πρώτα PPL κι έχει ο θεός δηλαδή :P

Σαυτο το διλημμα ήμουν πριν κανα χρονο..αρχιζα για ppl αλλά ήταν σίγουρο οτι θα πάω για επαγγελματίας στα επόμενα 3-4 χρόνια.οποτε σκεφτηκα τα εξής:
Nα πάω για Class 1 με τη λογική οτι θα συνεχίσω επαγγελματικά και να μην κάνω μεσα σε 3 χρόνια αρχικο class 1 και αρχικο class 2.αλλα απο την άλλη θέλει ανανέωση κάθε χρόνο και θα κολοτραβιέμαι στους γιατρούς..ενώ με το class 2 θέλει κάθε 5 χρόνια και χω το κεφάλι μου ήσυχο..
νομίζω οτι είναι καλύτερα εφόσον ξεκινάς ppl να πάρεις class 2 κ μετά βλέπεις.. :great:

Είμαι 19 χρονών και πήρα το medical class 1 πριν 10 μέρες. Το όριο στην μυωπία είναι 3. Εγώ ήμουν κάτω από το όριο αλλά έκανα την εγχείριση έτσι και αλλίως. Στο ΓΝΑ το έβγαλα και μου φάγε μια μέρα. Όταν πας για την απόκτηση αυτό που θα σου σπάσει τα νεύρα είναι ένα ψυχογραφικό τεστ με 566 ερωτήσεις. Μια ώρα μου πήρε απο κει και πέρα περνάς:

Νευρολόγο
Ψυχολόγο
Ωρυλα
Καρδιολόγο
Καρδιογράφημα
Ακουστικομετρικα
Μικροβιολόγο
Παθολόγο
Οδοντείατρο
Οφθαλμίατρο
Ακτινογραφεία
και σίγουρα κάτι θα ξέχασα :D

Το θέμα είναι ότι το πήρα και ξεκίναω το ονειρό μου

Υ.Γ. έχει 150€ παράβολο

docORL":35rqq16h said:
Σαν παλιος στο κουρμπετι, θα σας συνιστουσα την αρχικη να την κανετε στο ΚΑΙ, και μετα τις επανεξετασεις σε καποιον ΑΜΕ ιατρο.
Τωρα, επειδη το επαγγελμα ειναι ψυχοφθορο, και σχετικα επιβαρυνει την υγεια μας, καλο θα ηταν καθε χρονο (χωρις αυτο απ'οτι γνωριζω να απαιτειται), να κανετε
1. Γενικη αιματος, και βιοχημικες (χολιστερινες κλπ).
2. Εναν υπερηχο ανω/κατω κοιλιας.
3. Αν ειστε καπνιστες, μια ακτινογραφια θωρακος καθε χρονο, η καθε 2 χρονια αν δεν ειστε. Υπαρχουν ψηφιακες τωρα, οπου η δοση της ακτινοβολιας ειναι αμελητεα.
4. Μετα τα 40, καντε και PSA (προστατη), και CEA (καρκινικοι δεικτες).
5. Τεστ κοπωσεως θα σας το ζητησουν στην αρχικη, και καθε 3-4 χρονια μετα.
Μην φοβαστε τον γιατρο. Θα σας εξετασει για τα ματια σας, ειδικα αχρωματοψια,

Καλησπέρα, θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα,

Γιατί θεωρείς οτι είναι καλύτερα η αρχική εξέταση να γίνεται στο ΚΑΙ? δεν νομιζω οτι συντρέχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, αντίθετα θα ελεγα οτι υπάρχουν συγκεκρίμενος για να ΜΗ πας, πχ extra ταλαιπωρία.

Όι εξετάσεις που συνιστάς (CEA, υπερηχοι) μου δίνουν την εντύπωση οτι οι πιλότοι έχουν αυξήμενες πιθανότητες απο τον γενικό πληθυσμο να αναπτύξουν κακοήθειες, υπάρχει καποια έρευνα να δείχνει οτι υπάρχει καποια τέτοια τάση? αν ναι δε θα πρέπει να ισχύει το ίδιο και για ιππταμενους συνοδούς?

Επίσης θελω να πω ότι οσοι έχουν αχρωματοψία δεν αποκλείονται αυτόματα απο class 1 και πιστεύω οτι θα πρεπει να διευκρινίζεται γιατι ειναι ενα πολυ παρεξηγημένο θέμα.

Ευχαριστώ

HarisK":5lz63ovu said:
Επίσης θελω να πω ότι οσοι έχουν αχρωματοψία δεν αποκλείονται αυτόματα απο class 1 και πιστεύω οτι θα πρεπει να διευκρινίζεται γιατι ειναι ενα πολυ παρεξηγημένο θέμα.

Ευχαριστώ

Aποσο γνωρίζω η αχρωματοψία(όπως και η αμφιβληστροπάθεια) διορθώνεται με μια απλή εγχείρηση παρόμοια με αυτή της μυωπίας και του καταρράκτη..δεν ειναι πλεον λόγος για να χάσεις το μεντικαλ..μπορει όμως να σου κοστίσει περιορισμούς ως προς την πτητική ικανότητα