6circles":2e0crtwe said:
Η απαντηση σου ειναι επιλεκτικη και μου θυμιζει τα περι μισογεματου η μισοαδειου ποτηριου. Βλεπουμε το ιδιο πραγμα ακριβως αλλα του δινουμε διαφορετικες ερμηνειες. Η δικη μου ερμηνεια ειναι ( και τελειωνω εδω το δικο μου off topic ) οτι κανενας ( π.χ. κρατος ) δεν θα μπορουσε να χρηματιστει αν δεν υπηρχε ο χρηματιζων και ( συνηθως ) αυτος ειναι ιδιωτης.
Περιμενω με αγωνια την παρατηρηση σου ομως ( αν εχεις ) για το πρωτο μισο του ποστ μου...δηλαδη αν οι Ο.Α. ηταν για παραδειγμα ιδιωτικες, δεν θα υπηρχε περιπτωση να γινει κατι τετοιο ;;
Η εντιμοτητα και η ακεραιοτητα του καθε εργαζομενου εχει να κανει με το αν δουλευει σε κρατικη η ιδιωτικη εταιρια και αν ειναι συνδικαλιζομενος η οχι ;;
Η απάντησή μου ήταν επιλεκτική ώς πρός το ένα σκέλος του post σου. Το θεώρησα πιο σημαντικό για να λάβει απάντηση.
Αφού μου ζητάς να σχολιάσω και το άλλο θα το κάνω ευχαρίστως.
Λάβε υπ' όψιν σου ότι (όπως και στην καθημερινότητά μας) όλα τα σχόλια του κάθε συμμετέχοντος σε δημόσια συζήτηση είναι υποκειμενικά.
Έτσι λοιπόν και τα σχόλια που κάνω κατά καιρούς , είναι
απολύτως υποκειμενικά (είναι αστείο να επικαλείται κάποιος αντικειμενικότητα ) και προφανώς γίνονται λαμβάνοντας υπ' όψιν
προσωπικές εμπειρίες.
Επί της ουσίας ,
Σαφώς και αν η ΟΑ ήταν καθαρά ιδιωτική
δεν θα υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό.
Οι ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν την
πολυτέλεια να είναι
ελλειμματικές (ιδιαίτερα άν είναι εισηγμένες στο ΧΑΑ διότι αν δεν έχουν κέρδη θα εμπίπτουν στις διαδικασίες διαγραφής τους από την διαπραγμάτευση) αφού δεν έχουν το αποκούμπι της επιδότησης των ελλειμμάτων τους.
Για τον λόγο αυτό οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν επενδύσει μεγάλο μέρος του στελεχιακού τους δυναμικού στον
αυτοέλεγχο.
Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας (που οι "
μεγάλες" ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι
μικρομεσαίες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές ) υπάρχει και ο παράγοντας που λέγεται
ΙΔΡΥΤΗΣ (Ιδιοκτήτης κλπ) και που ενώ στις ξένες εταιρείες δεν παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο , στην χώρα μας είναι
κυρίαρχος.
Κανείς λοιπόν ιδιοκτήτης δεν θα "άφηνε" τα αεροπλάνα του να θεωρούνται
over στα χαρτιά και στην πραγματικότητα να έχουν ακόμα
διαθέσιμες θέσεις κατά την απογείωση.
Την δεύτερη φορά που θα συνέβαινε αυτό θα είχε αρχίσει και η εσωτερική διερεύνηση του συμβάντος.
Συμπερασματικά λοιπόν και οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν ξεφεύγουν από τον μέσο όρο των
"ηθικών" η των
"μη ηθικών" που υπάρχει στην χώρα μας.
Απλά είναι τέτοιος ο έλεγχος και οι διαδικασίες , που πολύ πιο δύσκολα μπορεί να ξεφύγουν σε σχέση με τους εργαζόμενους σε κρατικούς φορείς.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Φιλικά
aas59