Υπόθεση υπεξαίρεσης 500.000 ευρώ στην ΟΑ

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Akis

Administrator
Staff member
Περιοχή
Dortmund
Website
www.airliners.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ANA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDLW
Τουλάχιστον αυτό γράφει άρθρο που διάβασα στην σελίδα του ALPHA. Ομολογώ ότι με εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο δούλευε το σύστημα και που από κάθε πτήση στην οποία δήλωναν υπεράριθμους επιβάτες εισέπρατταν συνολικά 18.000 ευρώ!!! Με απλά μαθηματικά βγάζω το συμπέρασμα ότι το "κόλπο" αυτό το έκαναν συνολικά τουλάχιστον 27 φορές, χωρίς καν να πάρει κάποιος χαμπάρι.

Αυτοί είναι δηλαδή οι εργαζόμενοι της εταιρίας που πραγματικά νοιάζονται για την Ολυμπιακή. :wall:

είδες τι ωραία που είναι να έχουμε εθνικό αερομεταφορέα; Εμ, γιατί σφάζονται να τον κρατήσουν εν ζωή;
Κι αυτή είναι μόνο μια από τις πολλές πλευρές που κατά τύχη αποκαλύφθηκε.

Να περιμένουμε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστών;

Ενω, αν οι Ο.Α. ηταν για παραδειγμα ιδιωτικες, δεν θα υπηρχε περιπτωση να γινει κατι τετοιο....:wall:
Η εντιμοτητα και η ακεραιοτητα του καθε εργαζομενου προφανως εχει να κανει με το αν δουλευει σε κρατικη η ιδιωτικη εταιρια και αν ειναι συνδικαλιζομενος η οχι :roll: Τελεια, μαθαινω κατι καινουργιο καθε μερα.
Το ονομα Siemens σας λεει κατι μηπως ;;

6circles":5vjddx9q said:
Το ονομα Siemens σας λεει κατι μηπως ;;

Να σου πώ τι λέει σε μένα.....

Μία εταιρεία βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε ΚΡΑΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις και σε ανθρώπους που λαμβάνουν τις αποφάσεις με μειωμένη (η μηδενική...) αντίσταση στην ρεμούλα.
Είναι προφανές (από την ώς τώρα έρευνα) ότι καμία ιδιωτική εταιρεία δεν πλήρωσε "καπέλο" για προμηθευτεί υλικά από αυτή , αφού οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πάντα προσπαθούν (και επιτυγχάνουν) ιδιαίτερα μειωμένες τιμές από τους προμηθευτές τους.

Συμπέρασμα: Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το κράτος δεν είναι ικανό να κάνει τον επιχειρηματία.

Φιλε aas59,

Η απαντηση σου ειναι επιλεκτικη και μου θυμιζει τα περι μισογεματου η μισοαδειου ποτηριου. Βλεπουμε το ιδιο πραγμα ακριβως αλλα του δινουμε διαφορετικες ερμηνειες. Η δικη μου ερμηνεια ειναι ( και τελειωνω εδω το δικο μου off topic ) οτι κανενας ( π.χ. κρατος ) δεν θα μπορουσε να χρηματιστει αν δεν υπηρχε ο χρηματιζων και ( συνηθως ) αυτος ειναι ιδιωτης.

Περιμενω με αγωνια την παρατηρηση σου ομως ( αν εχεις ) για το πρωτο μισο του ποστ μου...δηλαδη αν οι Ο.Α. ηταν για παραδειγμα ιδιωτικες, δεν θα υπηρχε περιπτωση να γινει κατι τετοιο ;;
Η εντιμοτητα και η ακεραιοτητα του καθε εργαζομενου εχει να κανει με το αν δουλευει σε κρατικη η ιδιωτικη εταιρια και αν ειναι συνδικαλιζομενος η οχι ;;

Εαν κρατος χρηματιζε κρατος, για τον αποδεκτη θα ηταν εθνικη μειοδωσια. Τετοια παραδειγματα φυσικα και υπαρχουν, το θεμα ειναι οτι στην μπανανια μας λειπει παντελως το αισθημα ευθυνης. Εγω πιστευω οτι αυτο ειναι μονο η αρχη και οτι θα βγουν και αλλα απλυτα στην φορα.. Για να δουμε...

(κατα κοινη παραδοχη, ενας στο δημοσιο εργαζομενος εχει ολους τους αλλους γειωμενους.. ΟΧΙ ολοι, αλλα πολλοι, και ειδικα αυτοι που μπορουνε και ροκανιζουν.. Ενας στον ιδιωτικο τομεα ομως εχει πιο δυκολη δουλεια για ττο ροκανισμα. Και στην Μπανανια μας τα σκανδαλα ξεσπανε σε κρατικους μηχανισμους, οχι στον ιδιωτικο τομεα. Τουλαχιστον οχι σε ελληνικη εταιρεια. Το αν η εταιρεια εχει παραρτημα στην Ελλαδα ειναι αλλο καπελο)

6circles":2e0crtwe said:
Η απαντηση σου ειναι επιλεκτικη και μου θυμιζει τα περι μισογεματου η μισοαδειου ποτηριου. Βλεπουμε το ιδιο πραγμα ακριβως αλλα του δινουμε διαφορετικες ερμηνειες. Η δικη μου ερμηνεια ειναι ( και τελειωνω εδω το δικο μου off topic ) οτι κανενας ( π.χ. κρατος ) δεν θα μπορουσε να χρηματιστει αν δεν υπηρχε ο χρηματιζων και ( συνηθως ) αυτος ειναι ιδιωτης.

Περιμενω με αγωνια την παρατηρηση σου ομως ( αν εχεις ) για το πρωτο μισο του ποστ μου...δηλαδη αν οι Ο.Α. ηταν για παραδειγμα ιδιωτικες, δεν θα υπηρχε περιπτωση να γινει κατι τετοιο ;;
Η εντιμοτητα και η ακεραιοτητα του καθε εργαζομενου εχει να κανει με το αν δουλευει σε κρατικη η ιδιωτικη εταιρια και αν ειναι συνδικαλιζομενος η οχι ;;

Η απάντησή μου ήταν επιλεκτική ώς πρός το ένα σκέλος του post σου. Το θεώρησα πιο σημαντικό για να λάβει απάντηση.
Αφού μου ζητάς να σχολιάσω και το άλλο θα το κάνω ευχαρίστως.

Λάβε υπ' όψιν σου ότι (όπως και στην καθημερινότητά μας) όλα τα σχόλια του κάθε συμμετέχοντος σε δημόσια συζήτηση είναι υποκειμενικά.
Έτσι λοιπόν και τα σχόλια που κάνω κατά καιρούς , είναι απολύτως υποκειμενικά (είναι αστείο να επικαλείται κάποιος αντικειμενικότητα ) και προφανώς γίνονται λαμβάνοντας υπ' όψιν προσωπικές εμπειρίες.

Επί της ουσίας ,
Σαφώς και αν η ΟΑ ήταν καθαρά ιδιωτική δεν θα υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό.
Οι ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι ελλειμματικές (ιδιαίτερα άν είναι εισηγμένες στο ΧΑΑ διότι αν δεν έχουν κέρδη θα εμπίπτουν στις διαδικασίες διαγραφής τους από την διαπραγμάτευση) αφού δεν έχουν το αποκούμπι της επιδότησης των ελλειμμάτων τους.
Για τον λόγο αυτό οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν επενδύσει μεγάλο μέρος του στελεχιακού τους δυναμικού στον αυτοέλεγχο.
Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας (που οι "μεγάλες" ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι μικρομεσαίες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές ) υπάρχει και ο παράγοντας που λέγεται ΙΔΡΥΤΗΣ (Ιδιοκτήτης κλπ) και που ενώ στις ξένες εταιρείες δεν παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο , στην χώρα μας είναι κυρίαρχος.
Κανείς λοιπόν ιδιοκτήτης δεν θα "άφηνε" τα αεροπλάνα του να θεωρούνται over στα χαρτιά και στην πραγματικότητα να έχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις κατά την απογείωση.
Την δεύτερη φορά που θα συνέβαινε αυτό θα είχε αρχίσει και η εσωτερική διερεύνηση του συμβάντος.

Συμπερασματικά λοιπόν και οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν ξεφεύγουν από τον μέσο όρο των "ηθικών" η των "μη ηθικών" που υπάρχει στην χώρα μας.
Απλά είναι τέτοιος ο έλεγχος και οι διαδικασίες , που πολύ πιο δύσκολα μπορεί να ξεφύγουν σε σχέση με τους εργαζόμενους σε κρατικούς φορείς.

Ελπίζω να σε κάλυψα.
Φιλικά
aas59

και κάτι πολύ απλό: ας δεχθούμε ότι όντως, σε μια ιδιωτική εταιρεία συμβαίνει μια κλεψιά του είδους που είδαμε στην ΟΑ.

Ε, και;

το πρόβλημα δεν είναι δικό μας. Είναι του ιδιοκτήτη/μέτοχου της εταιρείας, ο οποίος στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην τον ξανακλέψουν, αλλά και πάλι, δεν κλέψανε εμάς.

το πρόβλημα είναι ότι οι μάγκες που τα τσεπώσανε στην ΟΑ, στην ουσία κλέβουν εμάς. Γιατί οι χασούρες της ΟΑ καλύπτονται από τους φόρους του απλού έλληνα, τη σύνταξη του φτωχού, και την παιδεία και την υγεία, για την οποία δεν περισσεύει φράγκο. Γι' αυτό και είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος όταν κάποιος κλέβει μια δημόσια επιχείρηση...

σωστά γιατί την ΟΑ την πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος, ο οποίος (φαντάζομαι) θέλει να πηγαίνουν τα λεφτά του εκεί που πρέπει και να έχει ένα σοβαρό αερομεταφορέα. Όσο για τις κρατικές επιχειρήσεις να φανταστώ ότι είναι τυχαίο που πας π.χ. μετά την ανάσταση να πληρώσεις τη ΔΕΗ και δέκα υπάλληλοι έχουν αρρωστήσει. :D

Με ένα απλό τηλεφωνάκι θα είχε οποιαδήποτε στιγμή βγει η υπόθεση προ πολλού στο φως.
-" Καλημέρα σας, τηλεφωνώ από ΟΑ,ο κύριος Ταξιδευτόπουλος παρακαλώ?"
-"Μάλιστα ο ίδιος".
-"Είχατε κλεισμένη θέση προς Γιοχάνεσμπουργκ, μείνατε έξω από την πτήση ως υπεράριθμος και πήρατε αποζημίωση?"
-" Ο Χριστός κι η μάνα του, τι μου λέτε, εγώ ψάρευα χτες στο Αγαθονήσι."
-"Για περάστε αύριο για μια ένορκη κατάθεση απ το οικείο αστυνομικό τμήμα για να βρούμε την άκρη...".

Αλλά όταν περιμένεις να πλακωθούν για τη μοιρασιά και να αλληλοκαρφωθούν οι υπάλληλοι για να βγει στον αέρα το όλο θέμα,μάλλον πρέπει να δημιουργήσεις μια PANTHEON AIRWAYS (χα χα χα Χατζηδάκη πες αλεύρι...).

Kαι που να προχωρήσει ο έλεγχος στο Cargo! Εκεί να δείτε τι μανούλες θα κλάψουν...
Kαι που να προχωρήσει ο έλεγχος στις παραγγελίες προς το catering!Εκεί θα γίνει κλαυθμός κι οδυρμός...
Και που να προχωρήσει ο έλεγχος στα group sales!Eκει θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος...
Και που να προχωρήσει ο έλεγχος στα αναλώσιμα και τα ανταλλακτικά! Ε, εκεί θ αρχίσουν σκαμνάκια και γουνάκια...

΄ντάξει μωρέ και τι έγινε να ΄ούμε, άσε ρε μεγάλε, έρχονται και κουτιά με χαραμάδες (κάλπες) καθότι γιουροδιαλέγματα (ευρωεκλογές) τον Ιούνη του 2009, τι ψάχνεις τώρα?............