cadet deck officer":3mo487gj said:
2}Seven4seven, πρεπει να σου πω οτι τους καβους που με εστειλες να λυσω τους λυνει το κατωτερο πληρωμα και οχι αξιωματικοι οπως εγω
Aγαπητε cadet deck officer.
Μαλλον δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα, και αμφιβαλω αν εχεις ποτε πατησει σε καραβι.
Εισαι σιγουρος πως εισαι ίδη αξιωματικος ; γιατι εγω σαν υποπλοιαρχος τους δοκιμους (cadet deck officers)τους
εβαζα πρωτα να καθαρισουν τις τουαλετες, μετα να σκουπισουν το καταστρωμα, και μετα να ανεβουν στην γεφυρα.
Τις λεξεις σεμνοτητα και ταπεινοτητα τις εχεις ακουσει ποτε σου;
Οταν εγω εδινα εξετασεις για την εμποροπλοιαρχων (πριν 28 χρονια) ειμασταν 5000 υποψηφιοι και επαιρναν 1000 στις σχολες.
τωρα ζητανε 800 και παρουσιαζονται ουτε 500, και αυτοι για να παρουν αναβολη, αφου με τοση χαμηλη βαθμολογια δεν γινονται δεκτοι σε καμια αλλη σχολη. Αυτα για το επιπεδο αυτων που φοιτουν τωρα στις ναυτικες σχολες. Τωρα αν εισαι Αγγλια, αυτο δεν μου λεει τπτ.
Σεμνοτητα και ταπεινοτητα νεαρε μου δοκιμε, που η πρωτη σου λεξη στο πρωτο σου ποστ στο φορουμ ειναι "ρε"
Σεμνοτητα και ταπεινοτητα νεαρε μου δοκιμε, αλλιως θα μεινεις μια ζωη "μουτσος" οπως περιπεχτικα αποκαλεσες τα κατωτερα πληρωματα.
Σεμνοτητα και ταπεινοτητα νεαρε μου δοκιμε και ακου και μενα που πλοιαρχεψα απο τα 30 μου χρονια στα μεγαλυτερα εμπορικα πλοια του κοσμου, και εχω 10 χρονια υπηρεσια σαν πλοιαρχος, χωρις να εχω προκαλεσει ουτε το παραμικρο ατυχημα, χωρις να εχει γινει ποτε ουτε ενα claim στα βαπορια που πλοιαρχεψα, και οταν κατεβω στην Ακτη Μιαουλη, τρεχουν οι "μουτσοι" που ειχα στα καραβια να μου σφίξουν το χερι.
Σεμνοτητα και ταπεινοτητα νεαρε μου δοκιμε και ακου και μενα που τα τελευταια 5 χρονια εχω πανω απο 1000 πτησεις σαν αρχιπλοιαρχος πολυ μεγαλης ναυτιλιακης εταιρειας και παρ' ολα ταυτα "δεν ζητησα να με κανουν πιλοτο"
Σεμνοτητα και ταπεινοτητα νεαρε μου δοκιμε.