Υπάρχουν οι αεροσυνοδοί για την ασφάλειά μας;

• Thread starter Thread starter cadet deck officer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Φαινεται τελικα πως μονο ο φιλος drakkar με καταλαβε .Οσο για σενα fotis το να με αποκαλεσεις 'Αλικη στο Ναυτικο'' ηταν πραγματικα χαριτωμενο αστειο αλλα να ξερεις οτι ειναι ετσι η ζωη που η γυναικα σου θα με παρακαλαει κλαιγοντας να βγαλω το πτωμα σου απο τη θαλασσα.Φυσικα και ΔΕΝ το ευχομαι.ΑΑΑΑ!!!!Εγω λεω να αλλαξουμε το θεμα και να το πουμε ''Στραβοι πιλοτοι[fotis ]στα F 16'' οπως στην ταινια.

Μετα απο πολυ γελιο και περισυλλογη, διαλεγω τα παρακατω:

cadet deck officer":uo3axuom said:
Οσο για σενα fotis το να με αποκαλεσεις 'Αλικη στο Ναυτικο'' ηταν πραγματικα χαριτωμενο αστειο αλλα να ξερεις οτι ειναι ετσι η ζωη που η γυναικα σου θα με παρακαλαει κλαιγοντας να βγαλω το πτωμα σου απο τη θαλασσα.

Φιλε jerry ........'.Η πλακα ειναι οτι εμενα και το καραβακι μου θα φωναξουν να μαζεψουμε τα συντριμια του αεροπλανου σου και το πτωμα σου απο τη θαλλασα για να εχουν να θαψουν κατι οι συγγενεις σου.....

2}Seven4seven, πρεπει να σου πω οτι τους καβους που με εστειλες να λυσω τους λυνει το κατωτερο πληρωμα και οχι αξιωματικοι οπως εγω.....

Ε, συγγνωμη, αλλα δεν μπορω...

ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΛΑ? ΕΧΕΙΣ ΨΑΧΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ?

Αγορι μου, αν οι ανωτεροι (φευ!) ειναι σαν εσενα, φαντασου τι υπαρχει παρακατω. Παλι καλα που δεν ταξιδευω ποτε με καραβι. Εισαι απο τα μεγαλυτερα νουμερα που εχουν περασει απο το φορουμ αυτο.

on topic : (απαντωντας στο δικο σου πνευμα) οταν η πτηση σου κανει αναγκαστικη προσγειωση και καιγονται τα παντα, ο/η "σερβιτορος" θα σου ανοιξει την πορτα με την τσουληθρα διαφυγης για να γλυτωσεις και να επιστρεψεις σπιτι (και να μας χαρισεις κι αλλο γελιο στο φορουμ αυτο). Ουτε ο Κ1, ουτε η γιαγια που καθεται διπλα, ουτε η μανα με τα παιδιακια, ουτε ο πανικοβλημενος σαρανταρης παραδιπλα ουτε εσυ. ΑΝ υπαρχει πιθανοτητα σωτηριας, οι "σερβιτοροι" θα σου δωσουν την ευκαιρια να την εξαντλησεις.

Επειδή όπου νά' ναι έρχεται ο κλειδαράς να μας παρακαλέσω όλους να σταματήσουμε.

Άλλωστε κάνουμε όλοι διάλογο με έναν δόκιμο καπετάνιο σε αεροπορικό forum. Ο κύριος ταιριάζει σε μια ατάκα του αθάνατου ΘΟΥ-ΒΟΥ ατην ταινία "ΤΡΕΛΛΟΣ ΠΑΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΒΕΓΓΟΣ" : Ναυτοπρόσκοποι στο βουνό. Ε, αυτοί μάλλον χάθηκαν. :thx: :thx: :thx:

Χαιρετώ και πάω για πρωϊνό spotting.

drakkar":2gv0p71u said:
Μονο στην KLM και EL AL μου έτυχε ως επιβατιδα και καθήμενη στην έξοδο κινδύνου να έρθουν οι αεροσυνοδοι (δύο ευγενέστατες κοπέλες) και να με ρωτήσουν αν είμαι σε θέση να τα βγάλω πέρα σε περίπτωση κινδύνου, ενώ μου έδειξαν ταυτόχρονα πώς να ανοίξω την πόρτα και μου έδωσαν και συμβουλές για το τί να κάνω αν δώ καπνό κλπ. Δεν αμφισβητώ ότι τετοια ενημέρωση γίνεται και σε άλλες εταιρίες, απλά δεν έτυχε σε μένα.

Καλά κάνεις και δεν το αμφισβητείς, εμένα μου έχει συμβεί και στην ΟΑ και στην Α3.
Αλλά και σε γνωστούς μου.

Αληθώς ο Κύριος drakkar.

cadet deck officer":29ymp6jg said:
....αλλα να ξερεις οτι ειναι ετσι η ζωη που η γυναικα σου θα με παρακαλαει κλαιγοντας να βγαλω το πτωμα σου απο τη θαλασσα.Φυσικα και ΔΕΝ το ευχομαι.
Μην ξεχνάς ότι, αντίστοιχα, τα πληρώματα των Super Puma κάνουν τις διασώσεις των ναυαγών και των πληρωμάτων πλοίων που έχουν εκπέμψει SOS.
cadet deck officer":29ymp6jg said:
Εγω λεω να αλλαξουμε το θεμα και να το πουμε ''Στραβοι πιλοτοι[fotis ]στα F 16'' οπως στην ταινια.
Πληροφοριακά και μόνο να σε ενημερώσω ότι το επάγγελμά μου ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την αεροπορία (παρά μόνο ότι απαιτεί να ταξιδεύω τουλάχιστον μία φορά το μήνα με αεροπλάνο).
Ούτε πιλότος είμαι, ούτε ποτέ θέλησα να γίνω. Δόξα τω Θεώ ευχαριστημένος είμαι από το επάγγελμά μου και δεν έχω σκοπό να το αλλάξω (προς το παρόν τουλάχιστον, για να μη λέω μεγάλες κουβέντες).
Βγήκα όμως από τα ρούχα μου για τον τρόπο με τον οποίο μίλησες για κάποιους που πρώτο τους μέλημα είναι η ασφάλειά μου και ύστερα η δίψα και η πείνα μου. Γιατί (μη χρειαστεί ποτέ σε κανένα) αυτοί θα προσπαθήσουν να μας "ξεστραβώσουν" για να φορέσουμε τα σωσίβιά μας όταν χρειαστεί (μια και το 90% των επιβατών δεν παρακολουθεί την επίδειξη των σωστικών μέσων).
Και μην ξεχνάς ότι δεν είναι όλα τα αεροπορικά ατυχήματα θανατηφόρα. Πολλές φορές αεροσκάφη βγαίνουν από το διάδρομο προσγείωσης ή παίρνουν φωτιά. Και τότε είναι που πραγματικά ευχόμαστε ΟΛΟΙ να υπάρχει σωστά εκπαιδευμένο πλήρωμα.

Αν ημουν μικρο παιδι θα στενοχωριομουν που με αποκαλεσες ''νουμερο'' αλλα επειδη δεν ειμαι παιδακι δεν με πειραζει καθολου,ειληκρινα.Επισης αισθανομαι τελεια που σε/σας εκανα να γελασετε και σου ευχομαι να μην κλαψεις ΠΟΤΕ στην ζωη σου{αν καταλαβαινεις τι εννοω}.ααα!!!οι αεροσυνοδοι ειναι βιονικοι και αφθαρτοι και μετα απο δυστηχημα ζουν ακομα και ειναι ετοιμοι -με το χαμογελο στα χειλη- μεσα στην φωτια να σου ανοιξουν την πορτα και την τσουληθρα??????????????Τωρα ποιος γινεται γελοιος??????Και δεν χρειαζεται να εισαι πιλοτος για να το καταλαβεις.Επαναλαμβανομαι συνεχεια αλλα σε εμενα θα ερθεις να σε βγαλω απο την θαλασσα οπως και εγω θα χρειαστω τις αεροσυνοδους αν ζαλιστω,παθω εμφραγμα κτλ κτλ.Οσο για σενα γιατρε λες καποια στιγμη ''μιλαμε με εναν δοκιμο πλοιαρχο'' δεν το καταλαβαινω.Μερικοι εδω μεσα δεν ειναι πιλοτοι αλλα δεν ειδα να τους ειρωνευεσε....Εγω τουλαχιστον εκπληρωσα τα ονειρα μου να γινω καπετανιος ενω εσυ εκπληρωσες το ονειρο σου να γινεις πιλοτος οπως ελεγες βοηθωντας τους επιβατες ως γιατρος και ΟΧΙ σαν πιλοτος που ΔΕΝ εγινες....Δεν ειδα τον admin/mod να τραβαει χειροφρενο στους αλλους οπως απειλησε εμενα.Εγω το εληξα το θεμα και αυτοι το συνεχιζουν.Και φυσικα ΔΕΝ εχω προβλημα να το συνεχισουμε αλλα μονο μεσω προσωπικων μηνυματων γιατι το διαλυσαμε το θεμα "αεροσυνοδοι και ασφαλεια"...Εκτος αν θελουν να το συνεχισουν απο εδω,δεν εχω προβλημα.Αφου δεν μπορειτε να επιβληθειτε στην ζωη αλλιως καντε το σε μενα μεσω internet τουλαχιστον. ΥΓ.Ειμαι σε εμπορικα καραβια οποτε γλιτωσατε απο εμενα οπως θελετε!!! ΥΓ.Εκπληρωνεις ωραια το δευτερο ονειρο σου να γινεις γιατρος βοηθωντας παιδακια που κανουν εμετο στο αεροπλανο.

Και φυσικα φιλε fotis θα ερθει ο πιλοτος του ελικοπτερου να με σωσει οταν θα ειναι αβοηθητος ναυαγος.Ειπα ποτε κατι αντιθετο?????Το μονο που αμφισβητησα ως προς την βοηθεια των αεροσυνοδων ειναι για τις πολυ δυσκολες συνθηκες που ολα γινονται μπουρδελο και οι κοπελες δεν ειναι αφθαρτες{μακαρι να ηταν} και ετοιμες να βοηθησουν.Και εγω ''περναω'' εκπαιδευση πυροσβεστικων/σωστικων μεσων καθως και αλλα ''γυμνασια'' για τις δυσκολες μ@λ@κιες που θα τυχουν αλλα για να ειμαστε ρεαλιστες στις δυσκολες συνθηκες ολη η εκπαιδευση παει στραφι.Στον πατο της θαλασσας θα παω........Φυσικα και η εκπαιδευση ειναι σημαντικη αλλα αχρειαστη σε ορισμενες περιπτωσεις{ταπεινη μου γνωμη}.Οι πιλοτοι εξασκουνται σε καταστασεις που υπαρχει περιπτωση να τους τυχουν με τον simulator αλλα οταν ολα πανε στραβα κανεις δεν αντιδρα συμφωνα με αυτα που εμαθε.Ποσοι εμπειρογνωμονες ειπαν οτι ο πιλοτος αντεδρασε λανθασμενα και ενω γνωριζε τι επρεπε να κανει ΔΕΝ το εκανε?????ΟΛΟΙ.Η εεκπαιδευση περιοριζεται σε ορισμενες ''απλες'' καταστασεις .Και ΠΟΤΕ δεν μιλησα για κατωτερους και ανωτερους -ως προς το χρωμα τους η' τα λεφτα τους -ανθρωπους αλλα μονο ως προς την ιεραρχια.

cadet deck officer":65eh0fdq said:
ΥΓ.Ειμαι σε εμπορικα καραβια οποτε γλιτωσατε απο εμενα οπως θελετε!!!

Αγαπητέ cadet deck officer ,

Σου έδωσα φιλικά (σαν "παλιότερος")μία συμβουλή.
Επέλεξες να μην την λάβεις υπ' όψιν σου στο forum.
Ελπίζω να την λάβεις σοβαρά όταν αρχίσεις τα ταξίδια σου στο πλοίο......................

cadet deck officer":3mo487gj said:
2}Seven4seven, πρεπει να σου πω οτι τους καβους που με εστειλες να λυσω τους λυνει το κατωτερο πληρωμα και οχι αξιωματικοι οπως εγω
Aγαπητε cadet deck officer.
Μαλλον δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα, και αμφιβαλω αν εχεις ποτε πατησει σε καραβι.
Εισαι σιγουρος πως εισαι ίδη αξιωματικος ; γιατι εγω σαν υποπλοιαρχος τους δοκιμους (cadet deck officers)τους
εβαζα πρωτα να καθαρισουν τις τουαλετες, μετα να σκουπισουν το καταστρωμα, και μετα να ανεβουν στην γεφυρα.
Τις λεξεις σεμνοτητα και ταπεινοτητα τις εχεις ακουσει ποτε σου;
Οταν εγω εδινα εξετασεις για την εμποροπλοιαρχων (πριν 28 χρονια) ειμασταν 5000 υποψηφιοι και επαιρναν 1000 στις σχολες.
τωρα ζητανε 800 και παρουσιαζονται ουτε 500, και αυτοι για να παρουν αναβολη, αφου με τοση χαμηλη βαθμολογια δεν γινονται δεκτοι σε καμια αλλη σχολη. Αυτα για το επιπεδο αυτων που φοιτουν τωρα στις ναυτικες σχολες. Τωρα αν εισαι Αγγλια, αυτο δεν μου λεει τπτ.
Σεμνοτητα και ταπεινοτητα νεαρε μου δοκιμε, που η πρωτη σου λεξη στο πρωτο σου ποστ στο φορουμ ειναι "ρε"
Σεμνοτητα και ταπεινοτητα νεαρε μου δοκιμε, αλλιως θα μεινεις μια ζωη "μουτσος" οπως περιπεχτικα αποκαλεσες τα κατωτερα πληρωματα.
Σεμνοτητα και ταπεινοτητα νεαρε μου δοκιμε και ακου και μενα που πλοιαρχεψα απο τα 30 μου χρονια στα μεγαλυτερα εμπορικα πλοια του κοσμου, και εχω 10 χρονια υπηρεσια σαν πλοιαρχος, χωρις να εχω προκαλεσει ουτε το παραμικρο ατυχημα, χωρις να εχει γινει ποτε ουτε ενα claim στα βαπορια που πλοιαρχεψα, και οταν κατεβω στην Ακτη Μιαουλη, τρεχουν οι "μουτσοι" που ειχα στα καραβια να μου σφίξουν το χερι.
Σεμνοτητα και ταπεινοτητα νεαρε μου δοκιμε και ακου και μενα που τα τελευταια 5 χρονια εχω πανω απο 1000 πτησεις σαν αρχιπλοιαρχος πολυ μεγαλης ναυτιλιακης εταιρειας και παρ' ολα ταυτα "δεν ζητησα να με κανουν πιλοτο"
Σεμνοτητα και ταπεινοτητα νεαρε μου δοκιμε.

Leon 94 ΔΕΝ ειπα ΠΟΤΕ οτι ειμαι καπετανιος παρα ενας ΑΠΛΟΣ δοκιμος πλοιαρχος{αρα ειμαι σεμνος}.Δεν σπουδαζω στη σχολη εδω αλλα στην αγγλια οπου το επιπεδο ειναι απιστευτο.Αλλα να ξερεις οτι και εδω να σπουδαζα το επιπεδο ναι μεν εχει πεσει αλλα παραμενοι σε καλα επιπεδα και οι καθηγητες μου ειναι πρωην καπετανιοι του βασιλικου ναυτικου της αγγλιας αλλα και καπετανιοι σε ξενες εταιριες κολοσσους.Σε καραβι θα ''ανεβω'' σε λιγο καιρο οποτε και τις τουαλετες μου θα καθαρισω,θα παω να διορθωσω κανα χαρτη κτλ κτλ,αν και εχουν σταματησει αυτες οι συμπεριφορες με τα χρονια.κα βεβαια RESPECT σε εσενα και την εμπειρια σου.Μακαρι να κανω και εγω καποτε αυτα που εκανες και εσυ.Το ''μουτσος'' οπως θα ξερεις ειναι ιεραρχια και οχι χαρακτηρισμος για προσβολη ανθρωπου αρα μην μου το κοπανας συνεχεια σαν να εβρισα καποιον.Cadet deck officer σημαινει δοκιμος αξιωματικος καταστρωματος,αρα ειμαι αξιωματικος ΜΟΝΟ στην ιεραρχια του καραβιου και οχι μεταξυ αλλων ανθρωπων{σεμονοτητα δεν σου φανερωνει αυτο???}Αρα δεν καταλαβαινω γιατι με ρωτας αν ειμαι αξιωματικος.Η' ειδες πουθενα να το παιζω θεος???ΣΟΥ ευχομαι να γινεις πιλοτος στην διωρυγα του Παναμα που οπως καλα θα γνωριζεις πλοιαρχευουν οι καλυτεροι πιλοτοι του κοσμου,πραγματικα και χωρις καμια δοση ειρωνιας.Οσο για το ''ρε'' ειναι μηχανισμος αμυνας σε αυτους που μου επιτιθεντε με χαρακτηρισμους τυπου ''ειααι γελοιος κτλ κτλ''.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.