Inflight wi-fi

Στην τελευταία πτήση μου SKG-MUC πριν δύο εβδομάδες είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω για λίγο. Λειτουργεί άψογα, αισθάνθηκα αρκετά ασφαλής κατά τη χρήση του και δεν παρατήρησα καμία έλλειψη από την άποψή μου. Εύχρηστο και γρήγορο, παρόλο που η συσκευή μου δεν είναι και η καλύτερη και έχει προφανώς κάποιους περιορισμούς.

Συμμερίζομαι την άποψη του GP707 ότι ίσως χάνουμε λίγο τη χαρά του ταξιδιού όταν είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι ακόμα και κατά τη διάρκεια πτήσης, ειδικά όταν είναι σύντομη. Όμως πλέον συναντάς πολλούς αγνώστους σε πτήσεις μικρών αποστάσεων, και πως αλλιώς να περάσεις το χρόνο σου; εγώ προσωπικά διστάζω να μιλήσω σε κάποιον που δεν ξέρω με το φόβο μην ενοχλήσω ή θίξω κάποιο ευαίσθητο ζήτημα. Από την άλλη, φίλε GP707, η Aegean έχει κάποιες πτήσεις διάρκειας πέρα των τεσσάρων ωρών, και ίσως να υπάρχει πρόβλεψη αυτές να αυξηθούν στο εγγύς μέλλον. Η επένδυση δείχνει ότι έχει την αναγνώριση και τη στήριξη όσων περιλαμβάνονται σε αυτό, αλλιώς μάλλον δε θα προχωρούσαν σε αυτό το βήμα. Αν αποδειχτεί περιττή ή επιζήμια η κίνηση, πιστεύω ότι έχουν την ευελιξία να "ξηλώσουν" το wifi, να το μεταπωλήσουν ως μεμονωμένο εξάρτημα ή ως ολόκληρο αεροσκάφος αν χρειαστεί. Συνήθως η Aegean κάνει βήματα μελετημένα, καλά προετοιμασμένα και με περιορισμένο ή υπολογισμένο ρίσκο.

Ως επιβάτης χάρηκα που είχα αυτή την επιλογή και θα ήταν λόγος προτίμησης. Δεν λέω ότι είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσω (και η αλήθεια είναι ότι ο GP707 με έβαλε όντως σε σκέψεις, επειδή ίσως να πρέπει να επανεξετάσω την "κοινωνική μου συμπεριφορά" κατά τη διάρκεια της πτήσης, αποφεύγοντας ή περιορίζοντας τη χρήση του wifi για να απολαύσω την εμπειρία και τους συνταξιδιώτες μου, αν και όπως είπα το χρησιμοποίησα 15-20 λεπτά και όχι παραπάνω αν θυμάμαι καλά).

Και τώρα είμαι στην Α3833 από Φρανκφούρτη, είμαστε πάνω από την Καλαμπάκα, 10 λεπτά μετά την απογείωση και μέχρι τώρα, άψογο, γρήγορο και χωρίς διακοπές. Μεγάλη προσφορά από την. Αιγαίου αυτό το ΔΩΡΕΑΝ.

Στο παρακάτω σύνδεσμο (στα γερμανικά) λέει, ότι η European Aviation Network (EAN), που χρησιμοποιεί και η Aegean, πρόσθεσε τρεις νέους σταθμούς στο δίκτυό της. Οι σταθμοί αυτοί θα βοηθήσουν κατά μεγάλο βαθμό την ελληνική εταιρεία στις πτήσεις της από και προς Κύπρο διότι βρίσκονται στο ανατολικό Μεσόγειο.

Πάντως σήμερα στο SX- NEJ για Άμστερνταμ είχα ίντερνετ καθόλη την διάρκεια της πτήσης χωρίς την παραμικρή διακοπή.

Υπαρχει καποια επικαιροποιημενη λιστα με τα αεροπλανα που διαθετουν wifi?

Όλα τα neo εκτός από NER/NES/NET/NAO, και από τα ceo έχουν DGB/DGY/DGZ/DNA/DNB/DNC/DND/DNE/DVN/DVQ/DVT

Με το sx-dna πήγα στην Λισαβώνα 27/10, δεν κατάφερα να συνδεθώ στο ίντερνετ ποτέ. Συνδεόταν στo wifi και έδειχνε μόνο πληροφορίες για την πτήση.
Γύρισα 1/11 με το sx-nep, στο μεγαλύτερο μέρος της πτήσης δεν συνδεόταν στο ίντερνετ.