ÌïíôÝëï El Al óôçí ÏëõìðéáêÞ

• Thread starter Thread starter cavo_paradiso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
killerwing":3jzk7zgx said:
Με ποιο δικαιωμα ο υπαλληλος της ολυμπιακης θα βγει με εθελουσια εξοδο στην συνταξη οταν η εταιρεια που δουλευε δεν εχει πληρωσει τα ασφαλιστρα του? Με ποιο δικαιωμα αναζητουν οι εργαζομενοι απο το ελληνικο κρατος να μην θηγουν τα εργασιακα τους δικαιωματα, ειναι η εξαιρεση τις εργασιακης κοινωνιας?

Συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις στο post σου, διαφωνώ όμως με το σημείο που παραθέτω παραπάνω.
Αν μια ΑΕ (όπως είναι οι ΟΑ) δεν πληρώνει τις εισφορές των εργαζομένων στο ταμείο, σε τι φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι?
Αν υποθέσουμε ότι εσύ κι εγώ δουλεύουμε σε εργοδότη ο οποίος δεν θα πληρώσει ΠΟΤΕ εισφορές, σημαίνει ότι δε θα πάρουμε ποτέ σύνταξη?

Όσο αφορά τα μοντέλα, νομίζω πως τελικά θα εφαρμοστεί το "μοντέλο ΟΑ", το οποίο στο μέλλον θα αποδειχτεί ότι, δυστυχώς και αυτό, απέτυχε!!

killerwing":13f1moky said:
χρεη της ΟΑ σε εκατομυρια ευρω
ΙΚΑ 285εκ

Eπί τη ευκαιρία που ο killerwing μας υπενθυμίζει τα χρέη , να σημειώσω ότι οι ίδιοι που κόπτονται για την κατάφορη αδικία που γίνεται στην ΟΑ (Λαζόπουλοι-πολιτικοί-δημοσιογράφοι κλπ) είναι οι ίδιοι που έκραζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ πρίν 6 μήνες για τα χαμένα λεφτά των ταμείων (ομόλογα κλπ).

Έκλεγαν για τα δύσμοιρα τα ταμεία που χάσανε εκατομμύρια ευρώ. Το ΙΚΑ δεν έχει ψυχή? Του λείπουν 285 εκατομμύρια από την ΟΑ. Αυτό δεν το λέει κανένας. Αυτά δεν "μετράνε"?

Πολύ υποκρισία.

Και μην πεί κανένας ότι το κράτος χρωστάει λεφτά στην ΟΑ. Και το ΙΚΑ τί το νοιάζει? Ας πληρώσει όποιος νά'ναι. Αυτά τα λεφτά αν επενδύετο, τί όφελος θα αποκόμιζαν στο καταχρεωμένο ΙΚΑ? Και για τα δομημένα ομόλογα, αυτό δεν ήταν το θέμα? Δεν κλάπηκαν λεφτά από τα ταμεία. Απλά επενδύθηκαν λάθος. Τα χρέη της ΟΑ στο ΙΚΑ δεν επενδύθηκαν ποτέ. Ούτε κάν πληρώθηκαν.

ΥΓ> Με το ΤΕΑΠΑΕ τί γίνεται? (επικουρικο ταμείο εργαζομένων στις αερομεταφορές, ανεξάρτητα εταιρέιας). Πόσα χρωστάει εκεί? Και αυτό δεν είναι ταμείο? Μόνο των δημοσιογράφων είναι ταμείο που χρήζει λύπησης? Τα υπόλοιπα?

Για τα χρέη της Ο.Α προς το ΙΚΑ,φταίει το προσωπικό της;Δε φταίνε οι διοικήσεις,που τοποθετήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις;

Απλά σου θυμίζω ότι στις διοικήσεις των ταμείων μετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ..........

aas59":1585pksq said:
Απλά σου θυμίζω ότι στις διοικήσεις των ταμείων μετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ..........

Ναι αλλά ως παρατηρητές.Δεν έχουν δικαίωμα απόφασης.Και κάτι ακόμα.Η διοίκηση της Ο.Α πήρε την απόφαση να μην καταβάλλει το σπατόσημο και τα οφειλόμενα στο ΙΚΑ.Αυτές είναι αποφάσεις των "managers"...

gonso":1f0rshmm said:
Μόνο των δημοσιογράφων είναι ταμείο που χρήζει λύπησης? Τα υπόλοιπα?

Μην ξεχνάμε όμως ότι το ταμείο των δημοσιογράφων είναι ίσως το μοναδικό που δεν επιβαρύνει ούτε το κράτος ούτε τους εργοδότες.
Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το αγγελιόσημο, το οποίο πληρώνει ο πελάτης (διαφημιζόμενος).
Πολλοί εργοδότες (δηλαδή οι καναλάρχες) το παρακρατούν και (κακώς) δεν το αποδίδουν στο ταμείο.
Ας μη συγκρίνουμε λοιπόν ανόμοιες καταστάσεις.
Το ένα ταμείο (ΤΕΑΠΑΕ) χρηματοδοτείται από εισφορές εργοδοτών και κράτους, ενώ το άλλο (ΤΣΠΕΑΘ) μόνο από τον αγοραστή (δηλ. τον διαφημιζόμενο).

Eίστε off topic . Παρακαλώ τους συντονιστές να αναλάβουν δράση...

Δεν βαρεθήκατε πιά...

fotis":2ttoelnx said:
Συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις στο post σου, διαφωνώ όμως με το σημείο που παραθέτω παραπάνω.
Αν μια ΑΕ (όπως είναι οι ΟΑ) δεν πληρώνει τις εισφορές των εργαζομένων στο ταμείο, σε τι φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι?
Αν υποθέσουμε ότι εσύ κι εγώ δουλεύουμε σε εργοδότη ο οποίος δεν θα πληρώσει ΠΟΤΕ εισφορές, σημαίνει ότι δε θα πάρουμε ποτέ σύνταξη?

Όσο αφορά τα μοντέλα, νομίζω πως τελικά θα εφαρμοστεί το "μοντέλο ΟΑ", το οποίο στο μέλλον θα αποδειχτεί ότι, δυστυχώς και αυτό, απέτυχε!!

Φιλε μου Φωτη, αν ενας εργοδοτης δεν σου πληρωνει το ΙΚΑ για 20 χρονια, εγω φταιω που δεν παω να τον καταγγειλω. Δεν φταιει το κρατος. Γιατι ζηταται εθελουσια εξοδο? Πριν πεντε χρονια δεν εγινε παλι το ιδιο σκηνικο.... με πιλοτους που φυγαν, πηραν το εφαπαξ, συνταξει αποζημιωση και πηγαν να δουλεψουν Qatar, Gulf, Emirates, Al jazeera...

Η Ολυμπιακη ειναι ανωνυμη εταιρεια δεν ειναι κρατικη, εχει τους μετοχους της. Τi φταιει η ελληνικη κοινωνια να πληρωνει τα χρεη της εκαστοτε ιδιωτικης εταιρειας οποια δεν ειναι συνεπης ως προς τους εργαζομενους?
Μηπως οι εργαζομενοι (παλαιες καραβανες) βολευοντουσαν και ηταν καβαντζωμενοι σε καλες θεσεις και δεν θελαν να τις χασουν?

Εγω φιλε μου δεν θελω να πληρωσω ουτε ενα ευρω σε καθε χαραμοφαει, προεδρο αντιπροεδρο διευθυνωντα συμβουλο κλπ, και να τον πληρωνω δυο φορες μια το μισθο του και μια τα χρεη του, καθαρη αριθμητικη του δημοτικου ειναι.

imaginas":3dxfx0yp said:
Για τα χρέη της Ο.Α προς το ΙΚΑ,φταίει το προσωπικό της;Δε φταίνε οι διοικήσεις,που τοποθετήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις;

Εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης το προσωπικο.... Αν δεν μιλας αρα εισαι συνενοχος στο οικονομικο εγκλημα τις εταιρειας.

Αυτο το καιρο μιλανε συνεχως για οικονομικη εκκαθαριση...
πως θα γινει αυτο το πραγμα, μπορει να μου εξηγησει αν υπαρχει κανενας οικονομολογος? Εγω το φανταζομαι θα ερθει ο αλογοσκουφης μαζι με τον χατζηδακη με μια σκουπα και θα αρχιζει να ξεσκωνιζει και να πετα τα χρεωλησια....

Εγω ξερω ενα πραγμα....οταν μια εταιρεια, βουλιαζει βαζει λουκετο αν δεν βρει λυση αμα συνεχισει και πνιγει τοτε ολα τα περουσιακα της στοιχεια κατασχονται και βγαινουν στο σφυρι για να καλυφθουν ενα μερος τον χρεων, ακομη αποδιδονται ποινικες ευθυνες στον προεδρο και στον διοικητικο συμβουλιο των με των μετοχων. Ετσι αναφερει ο νομοθετης.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.