Idiwtikopoihsh OA

• Thread starter Thread starter sxoaa
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Μα ΑΥΤΗ ακριβώς είναι η δουλειά του ΚΡΑΤΟΥΣ. Να εξασφαλίζει ότι αυτά είναι όπως πρέπει να είναι. Αν δεν μπορεί να το κάνει τότε πώς πετάμε τόσα χρόνια;

Το παράδειγμα της Κυπριακής Αιρ Πέφτω που έφερες είναι μια 'χαρακτηριστική' περίπτωση όπου το Κράτος στην Κύπρο ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ αυτό που έπρεπε να κάνει.

Akis":2491b149 said:
MAXIM":2491b149 said:
Το διαβασα και ενα ριγος με κατελαβε....να πετας αγονη γραμμη με....την παγκοσμιως αγνωστη.....EYROAIR...εκει να δειτε διαπλοκη και λαμογιες που θα παιξουν(γιατι ειμαστε και διεθφαρμενο κρατος)....Αλοιμονο....
:3: Υποθέτω πως γνωρίζεις κάτι περισσότερο από εμάς ... γιατί αν όχι τότε καλά θα ήταν να μην ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ πράγματα επειδή έτσι μας αρέσει και έτσι νομίζουμε!!! :3:

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΚΗ στην διαλεκτικη η υποθεση ειναι η εναρξη της σκεψης....αν διαβασεις καλα αυτο που γραφω θα δεις μιαν ανησυχια μηπως αλλη μια καστα που με τυχον πλημελης υπηρεσιες εγκατασταθει εντος της χωρας....Αξιζουμε καλες υπηρεσιες αφου της πληρωνουμε.....θα τις εχουμε?αν γνωριζα θα μιλαγα συμπερασματικα(αποληξη της διαλεκτικης)

george_a":1ou843xn said:
Μα ΑΥΤΗ ακριβώς είναι η δουλειά του ΚΡΑΤΟΥΣ. Να εξασφαλίζει ότι αυτά είναι όπως πρέπει να είναι. Αν δεν μπορεί να το κάνει τότε πώς πετάμε τόσα χρόνια;

Το παράδειγμα της Κυπριακής Αιρ Πέφτω που έφερες είναι μια 'χαρακτηριστική' περίπτωση όπου το Κράτος στην Κύπρο ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ αυτό που έπρεπε να κάνει.

Βρε george_a κοιτα διπλα σου να δεις το τοπιο.....ποσα θα επρεπε το κρατος να κανει για το πολιτη και ειναι......αλλου....εχουμε διαφωνησει πολλες φορες αλλα κατα βαση λεμε το ιδιο πραγμα.......μιλας για το αυτονοητο(και καλα κανεις)και εγο μιλω για μια σκληρη πραγματικοτητα......που βρισκει το κρατος ΑΠΩΝ.....και μια ατιμωρησια.....οσο για τον εισαγγελεα ειναι μονο για τη μαριδα.....τον καρχαρια......δεν τον πιανει

Φίλε Maxim

Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να αναζητούμε αυτό που είναι το ΣΩΣΤΟ. Το αν δεν γίνεται, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε. Και δεν πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από ό,τι χειρότερο συμβαίνει.

george_a":3pxnuy0i said:
Φίλε blade, αν θέλεις να μείνεις θεατής, μείνε. Θέσεις υπάρχουν πολλές. Ωστόσο κάτι μου λέει ότι γνωρίζεις τα ελλείματα της ΟΑ. Και σε € αλλά και σε ...ρούβλια. Κάνω λάθος;;

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι οι ΟΑ, μέσα σε δέκα μόνο χρόνια έχουν φεσώσει τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 4.2 δισ €. Ναί, είναι €, δεν είναι ...ρούβλια, και με νοιάζουν, γιατί κάπου τόσο είναι το δημόσιο έλλειμα της χώρας φέτος, για το οποίο όλοι οι Έλληνες στενάζουν. Για σκέψου για μια στιγμή μόνο πώς θα ήταν η οικονομική πολιτική για όλους τους Έλληνες αν δεν υπήρχε αυτό το έλλειμα!! Σκέψου ότι αυτό το έλλειμα για φέτος είναι σχεδόν όσο μας έχει φεσώσει η ΟΑ.

Κι αυτό με χίλιους δυό παράνομους τρόπους, ε;; Αν τολμούσε μια οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία να χρωστάει στο ΙΚΑ, να παρακρατά σπατόσημο, δηλαδή να βάζει χέρι στην τσέπη του Ελληνικού λαού, τότε θα είχε γίνει σεισμός 7 ρίχτερ από όλους αυτούς, οι οποίοι σήμερα είτε χαλάνε κόσμο να μην τυχόν και αλλάξει τίποτε, είτε το παίζουν ανήξεροι και ζητάνε από άλλους να χαλαρώσουν.

Φιλικά,

Γ. Α.

Επειδή εγώ δεν κατάφερα να βρω στοιχεία που να λένε για 4,2 δις ευρώ αλλά αντίθετα βρήκα αυτό:
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N08&aa=2

εσύ george_a μπορείς να μας πεις από που αντλείς τα στοιχεία σου; Δεν λέω ότι δεν υπάρχει οικονομικό θέμα αλλά εσύ πως είσαι τόσο σίγουρος για τα νούμερα; Ο Βασιλάκης είσαι; :D

Για να ξαναθέσουμε τα πράγματα επί του ... topic και να αφήσουμε τις προσωπικές αντεκλήσεις...

Τα πράγματα με την Ολυμπιακή έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη και μόνο η Ολυμπιακή έχει μόνο δύο δρόμους.

Να ιδιωτικοποιηθεί ή να κλείσει.

Εταιρία σαν αυτή που κάποια ΜΜΕ περιγράφουν (μικρή περιφεριακή με συμμετοχή του κράτους) δεν έχει ζωή πάνω από δύο χρόνια. Είναι γνωστό σε όσους γνωρίζουν ότι τα λεφτά είναι στο long range δίκτυο.
Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση από ότι διαφαίνεται οι πολιτικοί δεν θέλουν να τη δώσουν με τίποτα. Το γιατί το ξέρουν οι ίδιοι (και κάποιοι που πίνουν ...Καμπερνέ του 67).

Parakalw, osoi edw ypothetoun diafthora kai anameiksi symferontwn twn A3, na min provainoun se dilwseis, xwris toulaxiston ena vasimo epeixirima.

to oti ekane kapou seismo, dimiourgise treli ayksisi stin zitisi skinwn, kai ara trela esoda gia aytous pou tis paragoun.
to na peis oti aytoi dimiourgisan ton seismo gia na vgaloun lefta, xwris kapoio epixeirima einai toulaxiston aparadekto.

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ??

alexander":29l9o6m3 said:
Parakalw, osoi edw ypothetoun diafthora kai anameiksi symferontwn twn A3, na min provainoun se dilwseis, xwris toulaxiston ena vasimo epeixirima.

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ??

Υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα; Υπάρχει περίπτωση επιχειρηματίας στην Ελλάδα να λαδώνει πολιτικούς; Μένω έκπληκτος!

Αν φίλε alexander είχα στοιχεία θα ήμουν ο Τριανταφυλλόπουλος. Αλλά για σκέψου το σενάριο να είσαι ο Σάλλας (τράπεζα Πειραιώς) ή ο Βασιλάκης, να κινδυνεύεις να χάσεις κάτι δις ευρώ αν δεν φύγει από τη μέση η Ολυμπιακή και να σου προτείνει κάποιος να τα χώσεις σε μερικούς πολιτικούς για να σου κάνουν τη δουλειά.
Χμμμ ..... ναι μάλλον αποκλείεται στη χώρα μας.

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι η Ολυμπιακή. Έπρεπε να έχει ήδη πουληθεί σε ιδιώτες. Όμως τότε θα είχε αφεντικό και το αφεντικό δεν είναι χαζό και θέλει να κερδίζει, τότε τι θα γινόταν στην αεροπορική αγορά της Ελλάδας;

Άν θέλουμε να δούμε τι γίνεται εκεί όπου υπάρχει ανταγωνισμός, ας δούμε την εσωτερική αγορά της Αμερικής. Από τότε που ισχύει το Airline Deregulation Act (1980+) οι εταιρείες-δεινόσαυροι φύγανε από τη μέση. Σπάσανε τα μονοπώλια. Εκεί που ήθελες $1000 για JFK-LAX τώρα βρίσκεις ευκαιρείες με $150. Οι συχνότητες ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ, ο αριθμός των εργαζόμενων στις αεροπορικές εταιρείες πολλαπλασιάστηκε, η οικονομία -λόγω της φτηνής μετακίνησης- πήρε τα πάνω της κλπ κλπ.

Ασφαλώς και δεν είναι όλα τα μοντέλα 100% προς μίμηση. Η υπερσυγκέντρωση 1000+ πτήσεων σε ένα αεροδρόμιο που κινδυνεύει από τυφώνες (ΑΤL) που αν κλείσει για μια ώρα σου κάνει τεράστια ζημιά, είναι επικίνδυνο. Επιπλέον οι γελοιότατες αυξήσεις που δόθηκαν στους εκβιαστές πιλότους το 2001 (Αύγουστος, τι ειρωνία) βούλιαξαν τη Delta στα χρέη. Αλλά κανένα τέτοιο χρέος δεν βαρύνει τον ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ. Αν δεν παει καλά μια εταιρεία τότε πολύ απλά ή ψάχνει επενδυτές ή καίει ξύλα για ζέσταμα ή κλείνει.

Μαζί με το αρνητικό παράδειγμα της Delta που ανέφερα, έχω δύο θετικά. Southwest & JetBlue. Eταιρείες για μίμηση. Να τις ζηλεύεις, πραγματικά. Ολοκαίνουργια ΑΦ, άριστο service, χαμηλότατες τιμές, κέρδη για τις εταιρείες, συμφέρον για τους επιβάτες. Έτσι γινεται όταν υπάρχει σωστός ανταγωνισμός. ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ???? ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ???? ΤΙΝΟΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ????

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ε, δεν θα σας την πώ. Ρωτήστε το φίλο μου τον blade. Kάααατι ξέρει αυτός.

george_a":svvdhwza said:
Έτσι γινεται όταν υπάρχει σωστός ανταγωνισμός. ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ???? ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ???? ΤΙΝΟΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ????

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ε, δεν θα σας την πώ. Ρωτήστε το φίλο μου τον blade. Kάααατι ξέρει αυτός.

Λοιπόν επειδή πάλι δεν κατάλαβες τι προσπαθώ να πω, να στο εξηγήσω καλύτερα.

Είμαι σαφέστατα υπέρ του ανταγωνισμού. Ποιος σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα ήταν. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην αεροπορική αγορά της Ελλάδας και δεν θα υπάρξει όσο η Ολυμπιακή δεν έχει αφεντικό. Το κράτος δεν βλέπει την Ολυμπιακή σαν εταιρία με σκοπό το κέρδος και την ποιότητα υπηρεσιών αλλά σαν μέσο υλοποίησης διαφόρων άλλων σκοπών (μεταφορά πολιτικών και παρακαθημένων, μεταφορά ημερήσιου τύπου με έκπτωση 97%, μεταφορά φορείων και ασθενών, μεταφορά επικινδύνων υλικών, διασύνδεση της περιφέρειας κλπ).

ΑΝ και ΟΤΑΝ πουληθεί η Ολυμπιακή σε ιδιωτικά συμφέροντα τότε το συζητάμε. Τώρα ο λεγόμενος "ανταγωνισμός" έγκειται στο "κόψε δρομολόγια για να μπορέσει να ζήσει η Αιγαίου" του κάθε υπουργού. Αυτό εγώ το λέω διαφθορά.
Φαντάσου να λέγαμε στην Coca Cola να πάψει να δίνει εμπόρευμα στη μισή Ελλάδα για να μπορέσει να πουλήσει και η ΕΨΑ!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.