Είδη για ιπτάμενους

• Thread starter Thread starter Thankots
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Με την τελευταία πρόταση απαντήθηκε η επόμενη ερώτηση που θα ακολουθούσε, οπότε έχω καλυφθεί πλήρως. :great:

Αυτό που θα ήθελα είναι, αν κάποιος γνωρίζει τις διαφορές ανάμεσα στα ANR ακουστικά και στα Passive.

Εγω αγορασα πριν μερικους μηνες 2 σετ,ενα απο Αμερικη με συνολικο κοστος 143$:http://www.mypilotstore.com/MyPilotStore/sep/3678
και ενα απο Γερμανια,http://www.aero-star.de/, AeroStar comfort weiss στα 129 ευρω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Ειναι για μαθητες οχι για επαγγελματιες.Πεταω υπερελαφρα και ανεμοπτερα και για το σκοπο που τα πηρα ειναι πολυ καλα οπως και για τα λεφτα που δινεις.Οι επαγγελματιες δεν ασχολουνται με τετοια μοντελα φυσικα.

Ποιά είναι η άποψη σας για τις άλλες εταιρίες ακουστικών?( softcom, flightcom, pilot-usa κλπ.)

Οι τιμές τους είναι φθηνότερες, αλλά είναι χρηστικά στην γενική αεροπορία ?

Η ταπεινή γνώμη του τυροπιττά που δεν είναι μέτοχος στην Bose, την David Clark κλπ:
Oταν κάποιος πετάει ένα αεροπλάνο μονοκινητήριο χωρίς την τεράστια μόνωση μεταξύ κινητήρα-καμπίνας στο firewall και με τον κινητήρα να απέχει από τα αυτιά του 1,5 μέτρο, θεωρώ λίγο τραβηγμένο να ψάχνει για φτηνά ακουστικά.
Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι: Ακουστικά με ANR ή όχι? Απάντηση: Με ANR οπωσδήποτε για την γενική αεροπορία. Στις αερογραμμές έχουν την φροντίδα τ αφεντικά. Από ακουστικά μέχρι...άσπρα γάντια για την απογείωση και προσγείωση! Με τέτοια έλλειψη χειριστών που υπάρχει στην αγορά οι εταιρίες ανταγωνίζονται άγρια για το ποιά θα προσφέρει εκτός από δελεαστικούς μισθούς και ανέσεις στο κόκπιτ!

Ποιά η διαφορά ενός φθηνού-χάρτινου (15 ευρώ) flight computer με ενα ακριβό της τάξεως των 30-50-80 ευρώ.

Επίσης υπάρχει διαχωρσμός σε μαθητικά (ppl) και επαγγελματικά (fatpl) ?

Ευχαριστώ.

1) Ουδεμία διαφορά υπάρχει μεταξύ χάρτινου,πλαστικού ή μεταλλικού flight computer. Aπό τη χρήση εξαρτάται η ζωή ενός εκάστου.Πάντως ο χάρτινος είναι λίγο δυσκίνητος.
2) Βεβαίως. δεν μπορείς να δώσεις εξετάσεις για ATPL με τον Ε6Β. Αν σου ζητήσει η άσκηση να βρεις effective true airspeed, ακριβές Mach number κλπ θα χρειαστείς CR1.

Καλησπέρα,
είμαι στο ψάξιμο για ακουστικά,αλλά δεν θέλω κάτι ακριβό,γιατί υπάρχει πάντα η περίπτωση να συμβεί κάτι,και να τα παρατήσω.Γι'αυτό,δεν θέλω να δαπανήσω μεγάλο ποσό και να μου μείνει να το κοιτάω.Έχω στα υπόψη μου ένα καλό με 132 ευρώ,αλλά αξίζει για αρχή να δώσω τόσα;Ή και με ένα πιο φθηνό σετ ακουστικών μπορώ να κάνω τη δουλειά μου;Αν έχει να προτείνει κανένας κάτι,δεκτό...

Αν είσαι στο ppl μπορείς να βολευτείς με αυτά που σου παρέχει η σχολή.
Αν πάλι θέλεις να έχεις δικά σου τότε μια καλή και φθηνή λύση είναι τα ASA-HS1 με εφόρου ζωής εγγύηση.
Πιο φθηνά ακουστικά απο 100 ευρώ, απλά δεν είναι ακουστικά.

Υπάρχει ειδικός τύπος φωσφορίζοντος γιλέκου για κυκλοφορία μέσα στην πίστα ή κάνουν και τα συνηθισμένα που πουλάνε στα είδη αυτοκινήτου?

Κάνεις μιά χαρά την δουλειά σου και με ένα γιλέκο απο κατάστημα αξεσουάρ αυτοκινήτων.
Να το προσέχεις (να μην λερώνεται)για να αποφεύγεις και τα πλυσίματα. (η αντανακλαστική ουσία φεύγει μετά απο δυο-τρείς πλύσεις).