Ιαπωνία - Τόκυο

• Thread starter Thread starter flesland
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Επίτρεψε μου να ξεκινήσω ( αν και είναι πιθανό να τα ξέρεις ήδη) απο 2-3 πρακτικά θεματάκια: Να βγάλεις οπωσδήποτε τη Japan Rail Pass, τα δρομολόγια των τραίνων (και όχι μόνο ) είναι με ακρίβεια στο hyperdia.com , ο καλύτερος χάρτης για το Τόκιο είναι ο Tokyo city atlas (Kodansha Publications) και ο καλύτερος οδηγός για την Ιαπωνία είναι του Fodor's.
Στο Τόκυο λογικά θα πας Ginza ,όπου υπάρχει μεταξύ πολλών άλλων και το Sony building ένα εκθετήριο προϊοντων που πρόκειται να βγούν είτε στην ιαπωνική είτε στις διεθνείς αγορές. Ένα must see είναι η ψαραγορά Tsukiji, αλλά πρέπει να πας πρωί κοντά στις 6 ή νωρίτερα, όμως αξίζει κάθε λεπτό του χαμένου σου ύπνου!! Στην περιοχή Shinjuku είναι το Tokyo metropolitan government Building όπου μπορείς να ανέβεις και να δείς την πόλη απο ψηλά ,η περιοχή Shibuya αξίζει,πολυσύχναστη με πολλά μαγαζιά και με παρά-παρά πολύ κόσμο, στην Akihabara όπου βρίθει μαγαζιών με ηλεκτρονικά παντός είδους , στην Asakusa βρίσκεται ο παλαιότερος ναός στο Τόκυο, το Sensoji Temple. Η περιοχή Ueno αξίζει λόγω του ομώνυμου πάρκου και γιατί εκεί βρίσκονται το National Museum και το National museum of nature and science. Επειδή τα μουσεία είναι λίγο-πολύ και θέμα ενδιαφερόντων δεν θα επεκταθώ εκτός απο το να προτείνω ανεπιφύλακτα το Edo-Tokyo Museum, το πιο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου στην πόλη.Αν υπάρχει χρόνος , η περιοχή Roppongi γιατί είναι πιο ήρεμη , έχει διαφορετική όψη , είναι άλλωστε η περιοχή με τις περισσότερες πρεσβείες ξένων κρατών στο Τόκυο. Υπάρχει ένα τραίνο (αυτή τη στιγμή ξεχνάω το όνομά του αλλά θα το βρώ....) εναέριο , το οποίο περνά ανάμεσα στους ουρανοξύστες. Μπορείς να το πάρεις για μιά βόλτα στον κόλπο του Τόκυο στην περιοχή Odaiba, εντυπωσιακή εμπειρία. Γενικά αυτά για το Τόκυο........ 'Οσον αφορά το ξενοδοχείο, είχα μείνει στο Tokyo green palace ( yurakucho line - kojimachi station ) άξιξε τα χρήματα 100 %( περίπου 100 €/ μέρα).
Kyoto: Τι να πρωτογράψει κανείς.... 'Οσα περισσότερα δείς τόσο το καλύτερο.Nijo castle - Ginkakuji temple - Rokuoji temple (golden pavillion)- Toji Temple - Sanjusangendo- Kinkakuji temple - περιοχή Gion!!........ Η πόλη έχει φοβερό δίκτυο λεωφορείων για εύκολη μετακίνηση στα αξιοθέατα τα οποία έχουν οθόνες με οδηγίες και στα αγγλικά. Προτείνω πολύ περπάτημα γιατί είναι ξεχωριστό μέρος!!!!
Nara: δίπλα στο Κυότο εύκολα πας με το τραίνο,πανέμορφη πόλη μέσα σε δάσος ουσιαστικά, με πολλούς ναούς και μεγαλύτερο απο όλους τον θεόρατο Todai-ji , ελάφια που κυκλοφορούν ελευθέρα, μέρος χωρίς θόρυβο,διαφορετικό!
Hiroshima: PEACE MEMORIAL MUSEUM !!!!!Atomic bomb dome κλπ...... Το επόμενο ταξίδι μου στην Ιαπωνία (αυτή τη φορά ελπίζω με τα παιδιά μου) απο εκεί θα ξεκινήσει. Πανέμορφη πόλη !! Δεν ξεχνάς ούτε λεπτό όμως όσο είσαι εκεί την 6/8/1945. Προτείνω με τοπικό τραίνο ( ή πλοίο ) στα δυτικά του κόλπου της Χιροσίμα το νησί Miyajima πολύ όμορφο (εκεί είναι και ο miyajima itsukusina shrine , αξιοθέατο πολυφωτογραφημένο......) μέσα στα πεύκα ,με υπαίθρια μαγαζιά και πολύ κόσμο ιδιαίτερα μη εργάσιμη μέρα. Απο την ανατολική πλευρά του κόλπου το Kure, επίσης με τοπικό τραίνο μπορείς να πας.Διαχρονική βάση του Ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού, μπορείς να μπείς σε αποσυρθέν υποβρύχιο του JMSFD , αλλά κυρίως να δείς το YAMATO MUSEUM, απλά μοναδικό!!!!
Βόρεια του Τόκυο , 50 λεπτά με shinkansen ως την utsunomiya και άλλα 30-40 με τοπικό τραίνο το Nikko,βλέπεις εκτός απο μνημεία όπως τα rin-no-ji temple , futarasan shrine,toshogu shrine, shinkgo sacred bridge, φυσικό περιβάλλον που δεν θα το ξεχάσεις.
Τέλος στη μέση μεταξύ Hiroshima - Kyoto ( που είναι 2 ώρες με shinkansen) το Himeji , με ένα τεράστιο κάστρο, το οποίο αν υπάρχει χρόνος αξίζει να το δεί κανείς.
Εγώ ψηφίζω Κυότο μαζί με Νάρα και Χιροσίμα με Κούρε και Μιγιατζίμα. Τα υπόλοιπα έπονται . Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Πάντα στη διάθεσή σου. Χάρης.

Εχετε σκεφτεί το FRA-HND με 787; Η ANA πετάει code share με LH, και μπορείτε να το συνδυάσετε με 380!

xaris":w9rhm26w said:
Hiroshima: PEACE MEMORIAL MUSEUM !!!!!Atomic bomb dome κλπ...... Το επόμενο ταξίδι μου στην Ιαπωνία (αυτή τη φορά ελπίζω με τα παιδιά μου) απο εκεί θα ξεκινήσει. Πανέμορφη πόλη !! Δεν ξεχνάς ούτε λεπτό όμως όσο είσαι εκεί την 6/8/1945.

O ενθουσιασμός μάλλον σε έχει συνεπάρει... η Χιροσίμα είναι μια άσχημη, μα πολύ άσχημη πόλη... αν εξαιρέσεις το πάρκο με το σχετικό μνημείο που το βλέπεις άνετα σε μια άντε δύο ώρες, τα ρέστα είναι χάλια μαύρα... όλα τα λεφτά, όπως σωστά γράφεις πιο κάτω, είναι η Μιγιατζίμα...

Στο δια ταύτα τώρα... αξίζει τον κόπο να φτάσεις μέχρι την Χιροσίμα? Φυσικά και αξίζει... θα πάρεις το γρήγορο τρένο από το Κυότο, θα κάνεις ένα stop over στο Himeji για το κάστρο ένα δύωρο και θα φτάσεις μεσημεράκι στη Χιροσίμα... θα μείνεις εκεί το βράδυ, την άλλη μέρα το πρωί θα πας στο νησί και το απόγευμα πάλι με το γρήγορο πίσω στο υπέροχο Κυότο...

Πολύ χρήσιμες όλες οι πληροφορίες και σας ευχαριστώ όλους πολύ! Καταλαβαίνω ότι 10 μέρες είναι οριακές αν γίνει Τόκυο - Κυότο 3+3 μέρες+ 2-3 μέρες τα έξτρα+ μετακινήσεις + jet lag;

skavas":125ulgq0 said:
Εχετε σκεφτεί το FRA-HND με 787; Η ANA πετάει code share με LH, και μπορείτε να το συνδυάσετε με 380!

Ναι το έχουμε σκεφτεί και ένας φίλος που μάλλον θα πετάξει από Γερμανία θα το κάνει. Αλλά από Παρίσι η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια στα 1000Ε+ ...

http://www.japan-guide.com/

Η Ginza που είπε κάποιος παραπάνω δεν αξίζει καθόλου.{Asakusa and shinjuku kalutera gia Tokuo}.

Nα κοιμηθείς estw mia nuxta σε κάποιο παραδοσιακό ξενοδοχείο {ryokan} όπου κοιμούνται στο πάτωμα.

Επίσης να επισκεφτείς το Νίκkο βόρεια του Τόκυο.
Πολύ καλή εμπειρία είναι και το onsen λουτρά όχι στη πρωτεύουσα όμως αλλα κοντά στο νίkκο λόγου χάρη.Ama vrw se to fulladio autou pou phga tha soi grapsw.

Μάλλον κρίμα που δεν θα μπορέσεις να δεις αγώνα sumo διότι δεν θα έχει αρχίσει η σαιζόν.Εγώ το έφερα βαρέως που δεν τα κατάφερα.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΙΑΠΩΝΕΖΙΚO ΟΥΙΣΚΙ.Δεν τo ήξερα αλλα osa dokimasa ήταν απίθανa.

flesland":39z7z5el said:
Πολύ χρήσιμες όλες οι πληροφορίες και σας ευχαριστώ όλους πολύ! Καταλαβαίνω ότι 10 μέρες είναι οριακές αν γίνει Τόκυο - Κυότο 3+3 μέρες+ 2-3 μέρες τα έξτρα+ μετακινήσεις + jet lag;

skavas":39z7z5el said:

Ναι το έχουμε σκεφτεί και ένας φίλος που μάλλον θα πετάξει από Γερμανία θα το κάνει. Αλλά από Παρίσι η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια στα 1000Ε+ ...
10 ώρες είναι τόσο πολλές που δεν θα το καταλάβεις ιδιαίτερα. Ειδικά στον γυρισμό θα είναι σα να μην ταξίδεψες ποτέ. Αρκεί βέβαια να ρυθμίσεις το ρολόι με το που θα μπείς στο αεροπλάνο σε τοπική ώρα και να προσπαθήσεις να κοιμηθείς με βάση την τοπική ώρα στο αεροπλάνο. Αυτό λέει τουλάχιστον η εμπειρία μου από πρόσφατο ταξίδι PAR-KUL-MEL (12 ώρες διαφορά 24 ώρες ταξίδι συνολικά) που κατάφερα βγώ σχετικά ξεκούραστος και να έχω ελάχιστο ως καθόλου jet lag ακολουθώντας την παραπάνω μέθοδο.

Θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να πας στο Κυότο και μετά να φύγεις από Οσάκα KIX! Έχει φανταστικά αξιοθέατα το Κυότο και θα το ευχαριστηθείς περισσότερο από το Τόκυο. Επίσης πρέπει να κάνεις μιας μονοήμερη στο Φούτζι! Στο λέω και εγώ που είμαι φανατικός της Ιαπωνίας.

Γράφτηκαν πολλά πράγματα για την Ιαπωνία. Κι εγώ να πω, ότι στα σίγουρα να αγοράσεις ΠΡΙΝ να πας στη Ιαπωνία το Japan rail pass ώστε να μπορείς να μετακινηθείς άνετα με το ταχύτατο και πάντα στη ώρα του shinkhansen. Για μια πρώτη γνωριμία με την Ιαπωνία οι μέρες είναι οκ. Εγώ έμεινα 13 μέρες στη Ιαπωνία (6 μέρες Τόκυο και τις υπόλοιπες στο Κυότο). Πρέπει σίγουρα να πας Hiroshima και στο peace memorial museum. Εντυπωσιακό. Όλα τα υπόλοιπα τα έγραψε πολύ ωραία ο Χάρης. :!:

Στα αεροπορικά λίγα λόγια. Ταξίδεψα από Φρανκφούρτη με ΑΝΆ και 787 και στη επιστροφή με την Γερμανίδα και το Α380 στην C. Το 787 είναι ότι καλύτερο έχω ταξιδέψει ιδιαίτερα με τις μόλις 156 θέσεις που έχει βάλει η all Nippon. 787 και ANA αξίζουν κάθε €! Σαν ξενοδοχείο σου προτείνω το Hotel Niwa. Είναι δίπλα από στάση της JR (Japan railways) οπότε το χρησιμοποιείς με το rail pass ;-)

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Η ΑΝΑ έπεσε θύμα των περικοπών... :oops: Ήταν αρκετά πιο ακριβό, όσο και αν ήθελα να πετάξω με 787. Η επιστροφή θα γίνει πράγματι από ΚΙΧ για να δω και το περίφημο αυτό αεροδρόμιο.

Akis γιατί γράφεις να πάρω το rail pass από την Ευρώπη; Βασικά σκεπτόμαστε να αγοράσουμε το 7ημερο στο Τόκυο που θα μας καλύψει για όλες τις ημέρες (αφού τις 3-4 πρώτες θα ήμαστε Τόκυο και τις 2-3 τελευταίες Οζάκα και δεν χρειαζόμαστε μακρυνές μετακινήσεις με τρένο).

Το rail pass είναι μόνο για τουρίστες και πρέπει υποχρεωτικά να αγοράσεις το voucher στο εξωτερικό. Με αυτό το voucher πας στην Ιαπωνία σε ένα ticket desc της JR και εκεί γίνεται η έκδοση του εισιτηρίου. Χωρίς το voucher δεν μπορείς να πάρεις το rail pass.

Όλες οι πληροφορίες εδώ http://www.japanrailpass.net/

Κρίμα που η ANA με το 787 έπεσε θύμα περικοπών.

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png