Floyd, όπως έγραψα και πρωτύτερα, δεν είναι υποχρεωμένοι οι πιλότοι να ζουν κάπου από την εταιρία. Οι ανάγκες του τρόπου ζωής και του χρόνου εργασίας τους οδηγούν στην επιλογή του τόπου κατοικίας. Το που μπορεί να έχει έδρες ή stby crews η κάθε εταιρία δεν το ξέρω, αλλά το πρόβλημα έγκειται αλλού: Υπάρχει πρόβλημα στην αγορά εργασίας για πιλότους και αυτό είναι γνωστό. Οι περισσότεροι ψάχνουν για δουλειά οπουδήποτε. Οπότε, ανάλογα με την εταιρία στην οποία θα μπορέσει κάποιος να βρει δουλειά, κοιτάζει και που μπορεί με βάση τις ανάγκες της εταιρίας και το πρόγραμμα εργασίας του να ζήσει, όχι το ανάποδο....
Hera κάνεις λάθος κατά τη γνώμη μου.... Είπες πως αν ήσουν "τώρα κάτω των 20 ή γύρω εκεί θα πήγαινα να γίνω πιλότος επειδή μ' αρέσει αλλά και επειδή θέλω σε αυτό το ανδροκρατούμενο επάγγελμα να αλλάξουν οι αναλογίες." Και οι ανθρακωρύχοι/λιγνιτωρύχοι είναι ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Δεν βλέπω να σε πιάνει καμιά πρεμούρα να δουλέψεις εκεί. Το ότι υπάρχουν περισσότεροι άντρες παρά γυναίκες πιλότοι, δεν σημαίνει πως υπάρχει καμιά σεξορατσιστική συνωμοσία. Δεν θα επεκταθώ παραπάνω, τα έχω ξαναγράψει για τις μανίες καταδίωξης και τα φαντάσματα...
Επίσης, το ότι οι πιλότοι έρχονται σε επαφή με πολλές ελκυστικές γυναίκες, αυτό τους κάνει "άστατους, σνομπ, εγωιστές κλπ κλπ"??? Έλεος. Ευτυχώς που η επαφή με ελκυστικές γυναίκες σε κάνει έτσι, διότι αποδεδειγμένα, η επαφή με πολύ πολύ ελκυστικές γυναικάρες, όπως είναι τα μοντέλα, σε κάνει gay (βλέπε κομμωτές, fashion designers κλπ)
Τώρα, αν εσύ λείποντας από τον μόνιμο τόπο κατοικίας σου 20 μέρες το μήνα και ταξιδεύοντας σε διάφορους προορισμούς συνεχώς, μπορείς να γνωρίσεις κάποιον, να συνάψεις και να διατηρήσεις σχέση μαζί του, ΕΥΓΕ. Οι περισσότεροι κοινοί θνητοί ΔΕΝ μπορούν.
Τέλος πια με αυτό το θέμα. Οι γυναίκες είναι ευπρόσδεκτες οπουδήποτε μπορούν να τα καταφέρουν. Και το βλέπω έτσι, χωρίς να είμαι μειοψηφία ή εξαίρεση.
Ααααα, κάπου έχεις δίκιο: Στο ότι κάποιοι πιλότοι βλέπουν τους άλλους ως υποδεέστερους. Ναι, αν η δουλειά σου σε οδηγεί σε ύψη από όπου η Γη φαίνεται στρογγυλή, αν σώνεις συνανθρώπους σου από πλοία, φωτιές και καταστροφές, αν σβήνεις φωτιές ή μεταφέρεις ασθενείς, αν καβαλάς ένα μαχητικό με απίστευτες δυνατότητες και σε πληρώνουν γιαυτό, είναι απολύτως φυσιολογικό να βλέπεις ως υποδεέστερο κάποιον που το μόνο που κάνει είναι να γκρινιάζει συνεχώς για την άτιμη τη ρουφιάνα τη ζωή, που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα.
offtopic: Τέλος. Εκνευρίστηκα και αυτό με οδηγεί σε πείνα και αυτό με οδηγεί σε φαγητό και αυτό σε συνδυασμό με το ότι έκοψα το τσιγάρο οδηγεί σε περιφέρεια μέσης δυσθεώρητη. Και δυστυχώς δεν μπορώ να πάω γυμναστήριο, όπου συχνάζουν πολλές ελκυστικές κοπέλες με το φόβο μη γίνω σνομπ ή στην χειρότερη gay. Ciao