Η Ολυμπιακή Αεροπορία Εθνικός Χορηγός της Eurovision

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Υπάρχουν δύο θέματα εδώ.

Το ένα λέει 'θέλω χορηγό'. Γιατί έχω ανάγκη από ταξίδια, και ο 'χορηγός' θα μου κάνει ή καλύτερη τιμή ή και θα με πληρώσει κιόλας για να του κάνω τη 'διαφήμηση'. Άρα, αν υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι, το λέω δημόσια, και αποφασίζω με βάση το συμφερότερο για εμένα. Άρα είναι προς το συμφέρον όλων να το κάνω γνωστό σε όλους. Ποιος ξέρει, μπορεί να 'κονταροχτυπηθούν';
Και όχι μόνο αυτό, αλλά η ίδια η συμφωνία οφείλει να γίνει γνωστή, ειδικά στην περίπτωση έστω και ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη ξοδεύουν χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Αυτό, τουλάχιστο απ' ότι γνωρίζουμε, δεν έγινε. Να πώ τη λέξη 'αδιαφάνεια'; Να πώ τη λέξη 'έμμεση επιδότηση'; Να πώ τη λέξη 'στρέβωση ανταγωνισμού';

Η άλλη είναι 'θέλω να είμαι χορηγός'. Γιατί τα αεροπλάνα μου πετάνε άδεια, γιατί έχω ανάγκη τα χρήματα που μου δίνουν, γιατί έχω ανάγκη τη διαφήμηση, κλπ κλπ. Με βάση ποιά συμφωνία έγινε αυτό δεκτό; Αν, πράγματι, δίνει 'ταξίδια' στο Σαρμπέλ και την παρέα του, τα έξοδα αυτά γιατί να τα πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος; Μόνο και μόνο για να 'μοστράρουμε' το logo;

Αυτο ηταν που της ελειπε το αδελφατο της Εurovision και θα λυθουν ολα τα προβληματα της

george_a":ckgq3uxb said:
Υπάρχουν δύο θέματα εδώ.

Το ένα λέει 'θέλω χορηγό'. Γιατί έχω ανάγκη από ταξίδια, και ο 'χορηγός' θα μου κάνει ή καλύτερη τιμή ή και θα με πληρώσει κιόλας για να του κάνω τη 'διαφήμηση'. Άρα, αν υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι, το λέω δημόσια, και αποφασίζω με βάση το συμφερότερο για εμένα. Άρα είναι προς το συμφέρον όλων να το κάνω γνωστό σε όλους. Ποιος ξέρει, μπορεί να 'κονταροχτυπηθούν';

Ερτσι όπως το θέτεις,όντως λοιπόν απαιτείται ένας δημόσιος ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ διαγωνισμός.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η ίδια η συμφωνία οφείλει να γίνει γνωστή, ειδικά στην περίπτωση έστω και ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη ξοδεύουν χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Στην περίπτωση αυτή,άν ο χορηγός αερομεταφορέας ανήκει στό δημόσιο,αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη ξοδεύουν χρήματα τού Ελληνα φορολογούμενου:
1.Ο λαμβάνων την χορηγία,επειδή είτε α) πληρώνει ένα χαμηλό αντίτιμο εισιτηρίου που δέν αντανακλά τό πραγματικό του κόστος,είτε β) δέν πληρώνει καθόλου,οπότε προκαλεί την επιβάρυνση τού χορηγού.
2.Ο χορηγός,επειδή καλύπτει το υπόλοιπο μέρος τών εξόδων στην α'περίπτωση ή όλο το μέρος τών εξόδων στην β' περίπτωση

Αυτό, τουλάχιστο απ' ότι γνωρίζουμε, δεν έγινε. Να πώ τη λέξη 'αδιαφάνεια'; Να πώ τη λέξη 'έμμεση επιδότηση'; Να πώ τη λέξη 'στρέβωση ανταγωνισμού';
Γιά δαιαφάνεια και στρέβλωση ανταγωνισμού θα μπορούσαμε να μιλήσουμε.Γιά εμμεση επιδότηση όμως,μέ ποιά έννοια;

Η άλλη είναι 'θέλω να είμαι χορηγός'. Γιατί τα αεροπλάνα μου πετάνε άδεια, γιατί έχω ανάγκη τα χρήματα που μου δίνουν, γιατί έχω ανάγκη τη διαφήμηση, κλπ κλπ. Με βάση ποιά συμφωνία έγινε αυτό δεκτό; Αν, πράγματι, δίνει 'ταξίδια' στο Σαρμπέλ και την παρέα του, τα έξοδα αυτά γιατί να τα πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος; Μόνο και μόνο για να 'μοστράρουμε' το logo;
Η μόνη αιτία που κάποιος μπορεί να θέλη να είναι χορηγός είναι η διαφήμιση που θά τού κάνη ο λαμβάνων την χορηγία.Ο χορηγός δέν λαμβάνει χρήματα,δίνει χρήματα.Γι'αυτό πρέπει να έχη χρήματα να δώση,διότι όπως έλεγε και ο Λουκιανός "ούκ άν λάβοις παρά τού μή έχοντος".

Ερώτημα πρώτον λοιπόν:Εχει η ΟΑ χρήματα (περισσευούμενα) να δώση ώστε ο εν λόγω Σαμπρέλ νά ταξιδέψη δωρεάν;καί λέω "περισσευούμενα" γιατί,ακόμα κι'άν είναι χρήματα τού Ελληνα φορολογούμενου,εφ'όσον περισσεύουν και δέν αποστερούν πόρους από άλλα πράγματα,θά μπορούσε ο Ελλην φορολογούμενος νά δεχτή να πληρώση κι'ένα χαβαλέ....

Ερώτημα δεύτερον:Αν η ΟΑ δέν έχη χρήματα περισσευούμενα,μέ ποιό δικαίωμα χρησιμοποιεί πόρους που θα μπορούσαν να καλύψουν πιό σημαντικά προβλήματά της (χρέη κλπ) γιά να πληρώση τον χαβαλέ τού Ευρωπανηγυρακίου;

Eurovision και ΟΑ

Θα με πείτε κακό...ας είναι ...
Οποία σοβαρότις στην ΟΑ...

Στο Βελιγράδι με προγραμματισμένη της πτήση μετέφερε η ΟΑ την Ελληνική αποστολή για το φετινό φεστιβάλ τραγουδιού (?) της Eurovision...
Το τι συνέβαινε μέσα στο αεροσκάφος είναι απερίγραπτο... περίπου 10 επιβάτες ήταν για περισσότερη από μισή ώρα όρθιοι και κινούνταν με κάμερες κ.λ.π στους διαδρόμους του αεροπλάνου.. τα μέτρα που ισχύουν προειδοποιητικά μετά το ατύχημα με το πρωθυπουργικό falcon έπαψαν να ισχύουν(???)...παρότι ο κυβερνήτης σβήσει την επιγραφή προσδεθείτε , αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος , μας προτρέπουν να μην αποδενόμαστε... είχαν τόση ανάγκη για πάρτι... άλλος είχε την καμερα πάνω από τα κεφάλια των επιβατών (που πηγαινοερχόταν), η Καλομοίρα να τραγουδά.. να κάνει αναγγελείες... ένας άλλος να στέκει με τα γόνατα στο κάθισμα και να μιλά στον απο πίσω... Είναι κανείς για Καλαμάτα??...ανεβείτε στο ΚΤΕΛ...

και το πιο σοβαρό απ' όλα... θα μου εξηγήσει κανείς πως το καπέλο του κυβερνήτη βρέθηκε αρχικά στο κεφαλι της Καλομοίρας και εν συνεχεία στον χοντρό ξένο επιβάτη μάλλον business class που έκπληκτος έβλεπε τι γινόταν χωρίς να καταλαβαίνει που βρισκόταν... .. Προς τι η τόση χαρά... (δεν έχει να κάνει με την Eurovision αυτό, εγώ την είδα και χθές και όλα καλά) ..αλλά δεν κατανοώ την υπερβολή...

Re: Eurovision και ΟΑ

Όλες οι πτήσεις που έκανε η Καλομοίρα για το promo tour αλλα και για το Βελιγράδι ήταν με ΟΑ..Το αεροσκάφος γι Βελιγράδι εάν δεν κάνω λάθος ήταν το EC-KHI..Τώρα δεν το ξέρετε κάθε φορά τα ίδια..δεν θυμάστε με την Παπαρίζου?Σανπάνιες κάμερες κλπ κλπ..κάθε φορά που ταξιδεύει αθλητίκη ομάδα τα ίδια δεν έχουμε..?

ΟΚ όλα αυτά, αλλά δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την Χίλαρυ και τον Ομπάμα (αλλά και παλιότερα) να κάνουν τις εκδηλώσεις - δεξιώσεις - πάρτι στον αέρα.

Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε τις αλλαγές στο site?? Υπάρχει ένα quiz σε σχέση με τη eurovision και μετά από κλήρωση 2τυχεροί θα κερδίσουν εισητήρια μετ' επιστροφης και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και τα εισητήρια για τη συναυλία της Καλομοίρας μας στην περιοδία της...
Υπαρχει και σχετική ανακοίνωση στο site..

Πόσο κοστίζουν όλα αυτά στην καταχρεωμένη Ο.Α;Και ποιο θα είναι το κέρδος της;Και μετά φταίνε οι εργαζόμενοι που απεργούν για να πάρουν κανα € παραπάνω...Την επόμενη φορά που θα καθυστερήσει το α/φος βρίστε τη διοίκηση ή τραγουδίστε my secret combination.

Δημόσιες Σχέσεις... Κι αυτές απαραίτητες είναι...

marioskef":k5nt99ep said:
Δημόσιες Σχέσεις... Κι αυτές απαραίτητες είναι...

Όταν δεν έχεις λεφτά να υποστηρίξεις το προϊόν σου,οι δημόσιες σχέσεις δε χρειάζονται.Πρώτα φτιάχνεις ανταγωνιστικό προϊόν,και μετά το διαφημίζεις-που δεν το διαφημίζει- άμεσα,και ύστερα τα υπόλοιπα.Χωρίς προϊόν ή με προϊόν ετοιμοθάνατο,οι διαφημίσεις είναι μια ακόμα σφραγίδα στη ληξιαρχική πράξη θανάτου...