Η νέα τάση επιβολής έξτρα χρεωσης στις αποσκευες

• Thread starter Thread starter flight052
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φιλε COMPUTERISE, σε ολα αυτα που γραφεις εχεις απολυτο δικαιο. Και μενα μου χει τυχει απειρες φορες να κλεινω πολυ νωριτερα και μετα να γίνονται φθηνοτερα τα εισητηρια, και ειχα φτασει σε ενα σημειο που μου είχε γινει ψυχωση αυτο το πραγμα. Μια φορα με τη Virgin Express για Βρυξελλες είχα κλεισει με 130 ευρώ απλη μεταβαση, 3 μηνες πριν, και 1 μηνα πριν την πτηση είχε παει 49!!! Τρελαθηκα.. Απο τοτε προσπαθω να μην κοιταω που κινουνται οι πτησεις στις οποιες εχω κλεισει θεση για ψυχολογικους λογους :lol: Κατα βαση ομως είναι αυτο που λες, 2 1/2 μηνες είναι μια χαρα. Οσον αφορα τα χριστουγεννα και το Πασχα, κοιταω πολλες φορες και 6-7 μηνες πριν που δεν εχει κλεισει σιγουρα κανεις και οι τιμες είναι ήδη ψηλα. Γενικα οι πιο νεκροι μηνες για τελειως εξευτελιστικες τιμες και να τα κλεινεις σχετικα αργα (1 μηνα πριν) είναι ο Νοεμβρης και ο Φλεβαρης.

πρόσθετες χρεώσεις από εταιρείες χαμηλού κόστους

Έκοψα εισιτήρια με τη skyeurope, SKG-VIE για το καλοκαίρι, με 168 ευρώ το άτομο. Επειδή είναι η 1η φορά που χρησιμοποιώ εταιρεία χαμηλού κόστους και εκ των υστέρων έμαθα για την πιθανότητα χρέωσης διαφόρων υπηρεσιών , θα ήθελα να ρωτήσω εάν θα χρεωθώ:
• για το check in στο αεροδρόμιο
• για τη μεταφορά μιας αποσκευής και μιας χειραποσκευής / επιβάτη
Στο σύστημα χρεώσεων της εταιρείας χρεώνεται η κράτηση θέσεων.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Που κάθονται αυτοί που δεν έκαναν κράτηση, στα αδιάθετα υπόλοιπα;
Επιπλέον η skyeurope χρησιμοποιεί στη Βιέννη το ίδιο terminal με αυτό των άλλων εταιρειών;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση σας.

Υ.Γ
Στο τελευταίο στάδιο κράτησης , η skyeurope πρόσθεσε ξαφνικά 19.5 ευρώ ως payment fee.

Edited: Μεταφέρθηκε σε αντίστοιχο θέμα.

Re: πρόσθετες χρεώσεις από εταιρείες χαμηλού κόστους

λοιπον, εχω πεταξει με Sky προς Κρακοβια. Στο Check In δε ειχα καμια επιπλεον χρεωση, πολυ καλη η πτηση μονο ακριβο το φαι στο αεροπλανο. απο οτι θυμαμαι η εταιρια λεει οτι μονο μεχρι 5 κιλα μπορεις να εχεις σαν χειραποσκευη αλλα ποτε δε εχουν ελεγξει τη αποσκευη μου ποτε.

Αυτα ειναι που ξερω, αμα θελεις τπτ αλλο ρωτησε με ελευθερα

Χρέωση και στις χειραποσκευές!!! What's next? Check PS

Alea jacta est !!!

Η Spirit Airlines εκ Αμερικής τολμάει πρώτη και θεσπίζει χρεώσεις ΚΑΙ για τις χειραποσκευές.

Το Associated Press γράφει:
Εven though (Spirit) is a minor player, bigger airlines are likely to watch to see whether customers are willing to pay for carry-ons. None of the major carriers made any immediate changes to their fees on Tuesday morning...

:arrow: http://www.usatoday.com/travel/flights/item.aspx?type=blog&ak=86761.blog

Σε λίγο θα μας "τσιμπάνε" με 0.99 το εισιτήριο και με τα extra θα πληρώνουμε full-service...χωρίς το service :wall:

ΥΓ-Δώρο 8)
:arrow: http://www.usatoday.com/travel/flights/item.aspx?type=blog&ak=86948.blog

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής από την Νέα Υόρκη, Chuck Schumer, κατέθεσε σήμερα στην Γερουσία σχέδιο νόμου που απαγορεύει την χρέωση των χειραποσκευών από τις αεροπορικές εταιρίες.

http://thehill.com/blogs/on-the-money/d ... rry-on-fee

Στην αρχή κόψανε το φαγητό...μετά κάνανε πάσα την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στα αεροδρόμια τώρα σειρά έχουν οι αποσκευές... το επόμενο βήμα είναι να σε ζυγίζουν πριν την απογείωση και αν το σωματικό σου βάρος ξεπερνάει τα όρια που βάζει η εταιρεία για τον υπολογισμό των βαρών...τότε να πλερώσεις κύριος!!! Στη δίαιτα όλοι!!!

Μην το γελάς! Πριν από 15ημέρες στην Γαλλική Πολυνησία είδα μία ανακοίνωση ότι σε 5 αεροδρόμια η Air Tahiti θα ζυγίζει τους επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους για ένα εξάμηνο ή επτάμηνο με σκοπό να μαζέψει στατιστικά στοιχεία. Είναι προφανές ότι το επόμενο βήμα είναι αυτό που γράφεις. Για την ιστορία να πω ότι περάσαμε σε 2 από αυτά τα αεροδρόμια και δεν μας ζύγισαν.

όχι δε το γελάω καθόλου!!! Και έχει γίνει πριν 2-3 χρόνια και κατά τη διάρκεια διαδικασίας check-in της KLM σε πτήσεις από ΑΤΗ για AMS. Με πολύ τακτ βέβαια και διακριτικότητα και πάντα για λόγους στατιστικής.

Τα τελευταία 2 χρόνια ταξιδεύω σχεδόν κάθε μήνα Ελλάδα - Κύπρο. Εχθές επέστρεφα Κύπρο με την cyprus airways και ενώ τα συνολικά κιλά των αποσκευών μου ήταν μόλις 17, στο check in, μου ζήτησαν εξτρα χρήματα (60€!!!) επειδή είχα 1 αποσκευή περισσότερη. Δηλαδή είχα έρθει από Κύπρο με 1 βαλίτσα και 1 χειραποσκευή (20 κιλά συνολικά), επέστρεφα με 2 βαλίτσες (η μια άδεια) και 1 χειραποσκευή, και ενώ είχα 3 κιλά λιγότερα η υπάλληλος απαιτούσε (σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της εταιρίας να πληρώσω ουσιαστικά την επαναγορά της άδειας μου βαλίτσας (60€!!!).
Όταν διαμαρτυρήθηκα για τις νέες διατάξεις που δεν μου είχαν γνωστοποιηθεί από την εταιρία, η "κυρία" μου είπε πως δεν είναι υποχρεωμένη η εταιρία και ότι έπρεπε να ενημερωθώ μέσω internet!! Λοιπόν το Πάσχα που θα ταξιδέψει και η γιαγιά μου θα της πω να ενημερωθεί μέσω internet (!!!!) για τα δικαιώματά της όπως της τα αναγνωρίζει η κυπριακή αεροπορική εταιρία που εμπιστεύεται εδώ και 30 χρόνια!
Όπως αντιλαμβάνεστε όταν μα φορά με εξαπατούν δεν υπάρχει επόμενη....
Ορκίστηκα να μην ξανα ταξιδέψω με αυτή την εταιρία.
Κι αν εγώ αναγκάστηκα να αφήσω τα πράγματά μου στο συγγενή μου που με συνόδευε (ευτυχώς δεν είχε φύγει), τουλάχιστον να μην τους τη χαρίσω όπως και ένα σωρό άλλα είδη που μας αναγκάζουν τελευταία στιγμή να πετούμε (δωρίζουμε) εμπρός στους ελέγχους τους και τις αυθαιρεσίες τους.
Λοιπόν ο χαμένος σε κάθε περίπτωση δεν είναι ο πελάτης αλλά η εταιρία που χάνει τους πελάτες της και τους "σπρώχνει" αλλού.

Πότε έβγαλες το εισιτήριο (έχει σημασία που ερωτώ).