Η Φιλοσοφία της Φωτογραφίας.

• Thread starter Thread starter mimithem
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αγαπητέ Tolis A340, θα συμφωνήσω στα περισσότερα μαζί σου. Με μια μικρή μικρή αλλά κρίσιμη επισήμανση. Ότι απλά δεν μας γνωρίζεις. Το τί κάνει ένας άνθρωπος σε ένα φόρουμ είναι λίγο πολύ γνωστό. Και έχει δεδομένους λόγους για να το κάνει. Το τί κάνει στη ζωή του, για σένα-και για τον καθένα μας άλλωστε-, πίστεψέ με, είναι παντελώς άγνωστο. Και έτσι θα μείνει μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή που ίσως γνωρίσεις όλες τις πτυχές άλλων ανθρώπων. Δυστυχώς το διαδίκτυο δημιούργησε, μέσα σε όλα τα καλά, και την άποψη ότι αποτελεί τον καθρέφτη της ζωής μας. Ω τί μεγαλύτερο ψέμα. Για όσους έχουν ζήσει χωρίς διαδίκτυο, η ζωή είναι αλλού. Και εκεί θα παραμείνει. Σου εύχομαι πάντα δημιουργικές αναζητήσεις επί της φωτογραφίας. Ίσως και σε ένα πιο σχετικό site. :wink:

δικός σου

Μ' αρέσει που ήθελες και οδηγίες για το planespotting. Βλέπεις το δένδρο και χάνεις το δάσος.
Planespotting είναι η "παρατήρηση και καταγραφή των αεροπλάνων στο έδαφος ή τον αέρα με ΚΑΘΕ μέσο". Από κεί ξεκινάμε όλοι, απλοί ή "δημιουργικοί" φωτογράφοι. ΤΕΛΟΣ ! 'Αμα το καταλάβεις αυτό, θα καταλάβεις τι θα πει planespotting. Aν στα πλαίσια της φωτογράφισης του αεροπλάνου, βγάλεις και καλλιτεχνικές, pas mal, ακόμα καλύτερα. Το να στηθείς με τις ώρες σ' ενα αεροδρόμιο και να βγάλεις ΤΗΝ super φωτογραφία που θα έχει πάνω της, την Άρτα και τα Γιάννενα από τέχνη, και να χάσεις το 732 από την Ουγκάντα, τότε να την χ..........ω την τέχνη, έχασες την ουσία, τη στιγμή που ΔΕ θα ξανάρθει.

Επειδή έθεσες θέμα τέχνης, ορίστε και μερικές από τους "δημιουργούς" του συλλόγου

http://www.airpics.net/photo/SX-DFA-Air ... es/18437/L
http://www.airpics.net/photo/Boeing-737 ... pa/18577/L
http://www.airpics.net/photo/Airbus-A32 ... ng/18537/L

Aυτά περί φωτογραφίας και planespotting...

payneful_tales":2hfw59s0 said:
Αγαπητέ Tolis A340, θα συμφωνήσω στα περισσότερα μαζί σου. Με μια μικρή μικρή αλλά κρίσιμη επισήμανση. Ότι απλά δεν μας γνωρίζεις. Το τί κάνει ένας άνθρωπος σε ένα φόρουμ είναι λίγο πολύ γνωστό. Και έχει δεδομένους λόγους για να το κάνει. Το τί κάνει στη ζωή του, για σένα-και για τον καθένα μας άλλωστε-, πίστεψέ με, είναι παντελώς άγνωστο. Και έτσι θα μείνει μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή που ίσως γνωρίσεις όλες τις πτυχές άλλων ανθρώπων. Δυστυχώς το διαδίκτυο δημιούργησε, μέσα σε όλα τα καλά, και την άποψη ότι αποτελεί τον καθρέφτη της ζωής μας. Ω τί μεγαλύτερο ψέμα. Για όσους έχουν ζήσει χωρίς διαδίκτυο, η ζωή είναι αλλού. Και εκεί θα παραμείνει. Σου εύχομαι πάντα δημιουργικές αναζητήσεις επί της φωτογραφίας. Ίσως και σε ένα πιο σχετικό site. :wink:
Εχεις δικιο 1000% εννοειται!

flying Doc":2hfw59s0 said:
Επειδή έθεσες θέμα τέχνης, ορίστε και μερικές από τους "δημιουργούς" του συλλόγου

Οντως αυτες οι φωτο που παρεθεσες ειναι διαφορετικες απο την απλη καταγραφη.Επισης μου αρεσαν πολυ αυτες που εχουν βγει με τη χρηση τηλεσκοπιου και φοντο τη σεληνη.
ΟΜΩΣ εγω απλα ειπα τη γνωμη μου ακριβως πανω στο θεμα που ειναι Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ και οχι το planespotting

Ίσως θα έπρεπε ν' αλλάξει ο τίτλος σε "Φιλοσοφία της ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ φωτογραφίας". Βέβαια, πριν 3 χρόνια που ανοίχτηκε αυτό το topic, δεν υπήρχαν τέτοια φιλοσοφικά ζητήματα.

Tolis A340":2fj2v5f8 said:
Παντως εγω που διαβαζω τωρα το θεμα καταληγω στο συμπερασμα οτι ειστε τρελαμενοι φιλοι της αεροποριας αλλα σε καμια περιπτωση δημιουργικοι φωτογραφοι... Το θεμα ειναι τεραστιο φυσικα....
Νομίζω ότι ένα αεροπορικό forum δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για φωτογραφικές αναζητήσεις του είδους. Μπορείς όμως να επισκεφθείς το DPGR (http://www.dpgr.gr/forum/) όπου θα βρεις χιλιάδες μέλη με ανάλογα ενδιαφέροντα με τα δικά σου. Περιέχει και ενότητα για δημιουργική αεροπορική φωτογραφία ("Με αεροπλάνα και βαπόρια").

Re: Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερώτησεις

Δηλ αν καταλαβα καλα το νηολογιο πρεπει οπωσδηποτε να φαινεται στη φωτο?

Τουλάχιστον πρεπει να γνωριζεις ποιο ειναι το αεροσκαφος που τραβηξες.

Από εκεί και πέρα δεν θα σε φάει κάποιος μπαμπούλας, αν αυτό είναι που ρωτάς. :roll:
(αν θες να καταγράψεις απλώς το τάδε μοντέλο της τάδε εταιρείας, τι να το κάνεις το νηολόγιο... όλα έχουν να κάνουν με το τι ακριβώς ζητάς ΕΣΥ!)

xristos":13myo7aq said:
...όπως έχουμε δει και αξιόλογες φωτογραφίες τραβηγμένες από compact μηχανές....
Ευχαριστώ Χρήστο :thx:

flying Doc":1eniu3n5 said:
μέχρι να βρεις το στυλ σου και ν' αρχίσουν οι επιτυχίες.

Τι εννοείς επιτυχίες;
Αν εννοείς ομορφες φωτογραφίες με πολλά views σε κορυφαία site τότε αυτό δεν είναι αμιγώς spotterική επιτυχία.
Εγώ θεωρώ επιτυχία κάθε φορά που βγάζω μια σωστή φοτογραφία.
Ομώς θεωρώ για μένα ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία να φωτογραφίζω κάτι σπάνιο και να μην βλέπω κανέναν άλλο κοντά.Γιατί αυτό σημαίνει ότι το έχω μόνο εγώ(ελπίζω).

xristos":22olr7o3 said:
...όπως έχουμε δει και αξιόλογες φωτογραφίες τραβηγμένες από compact μηχανές...

Eυχαριστώ επίσης Χρήστο :D