Η Aegean στο Χρηματιστήριο Αθηνών

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπερα .
Δεν καταλαβαινω τα (κακα)σεναρια επιστημονικης φανατασιας οσο αφορα την εισοδο της ΑΕΕ στο ΧΑ.

Θα μπει γιατι ηρθε η ωρα της να μπει και η ροη ρευστου ποτε δεν ηταν κακη για μια εταιρια.

Οσο αφορα τον στολο της 100% δεν θα μεινει στα Airbus αλλα θα ερθει και προπελα....

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για να συμμετάσχει στην δημόσια εγγραφή ή έστω θέλει να διαβάσει το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, μπορείτε να το βρείτε εδώ:

http://www.ase.gr/content/gr/companies/ ... rospectus/

Περίεχει πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την εταιρεία...

Απο ότι έχω μάθει υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μετοχές της ΑΕΕ. Η προσφορά ξεκινά στις 28-29 Ιουνίου.

Τώρα που ενημερωθήκαμε και από το δελτίο της εταιρείας....Σκέφτεστε να συμμετάχετε στην δημόσια εγγραφή/αγορά μετοχών;
Ιστορικά πάντως πρέπει να είναι πρώτη φορά που στο ΧΑ υπάρχουν μετοχές αεροπορικής εταιρείας...

Σημείωση: Δεν έχω καμία σχέση ούτε εργάζομαι στην εταιρεία...απλά ενημερωτικά ρωτάω

Αυτό που ειπώθηκε προηγουμένως οτι η μετοχή έχει ζήτηση δεν μπορεί να ισχυέι γιατί οι εγγραφές δεν έχουν αρχίσει ακόμη... Βεβαια από προσωπικές συνομιλίες ο καθένας μπορεί να βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα.
Πάντως πεποίθησή μου και μένα λόγω γενικότερου κλίματος είναι πως θα πάει καλά...
Όμως οι αεροπορικές είναι εταιρίες σχετικά υψηλού ρισκου καθώς πολλά πράγματα είναι ρευστα και πολλά μπορούν να πάνε στραβά...
Αυτή τη στιμγή η εταιρία βρίσκεται σε μια από τις ευνοικότερς συγκυρίες. Το πετρέλαιο έχει προσωρινα ομαλοποιηθεί, ο τουρισμός πάει σχετικά καλά και η εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια έχει αποκατασταθεί αφού τα παλιά γεγονότα έχουν εν πολλοίς ξεχαστεί.
Παράλληλα ο ανταγωνισμός είναι μικρός (σχετικά).
Προσωπικά πιστεύω πως μακροπρόθεσμα περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κατι αν όχι όλα στραβά, παρά να παραμείνουν σταθερα.
Βραχυπρόθεσμα όμως τα κέρδη θα είναι σίγουρα...
Όλα αυτα προσωπικές εκτιμήσεις.

marioskef":219hn1xu said:
Αυτό που ειπώθηκε προηγουμένως οτι η μετοχή έχει ζήτηση δεν μπορεί να ισχυέι γιατί οι εγγραφές δεν έχουν αρχίσει ακόμη... Βεβαια από προσωπικές συνομιλίες ο καθένας μπορεί να βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Το είπα επειδή ρώτησα και έμαθα :wink: Γενικώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση μετοχών της ΑΕΕ, σύμφωνα με οικείο τραπεζικό στέλεχος.

Η εταιρεία έδωσε μετοχές με προνομιακή τιμή (10% έκπτωση από αυτήν της δημόσιας εγγραφής) μόνο σε όσους εργάζονταν σε αυτήν πριν το 2003. Δηλαδή περίπου 500 από σύνολο 1800 άτομα. Θεωρείται δίκαιο αυτό?

Edited: Η χρήση κεφαλαίων δεν επιτρέπεται!

Όχι δεν θεωρείται δίκαιο. Μπαίνει όμως στην κατηγορία "Εγώ έχω το καρπούζι και το κόβω όπως θέλω και κερνάω κι όποιον θέλω" :wink:

Αγαπτοί gonso & thinkrate,
Επιτρέψτε μου , πιστεύω ως ειδικότερος υμών να σας πληροφορήσω ότι όταν μιλάμε για Επιχειρηματικά Σχέδια και Οικ. Προγραμματισμό πάντα πρέπει να ελαχιστοποιούμε το ρίσκο και διαχρονικά να προβλέπουμε το επιδιωκόμενο επιτυχές αποτέλεσμα.
Επειδή η εταιρία σωστά ενεργώντας με στόχο την μακροβιότητα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στον τομέα των αερομεταφορών( γι'αυτό άλλωστε δεν έκανε σπέκουλα σε εφήμερες προτάσεις αλλοδαπών επενδυτών να αγοράσουν το συνολικό πακέτο μετοχών της εταιρίας ), εισάγεται στο Χρησματιστήριο όχι με όρους "Φούσκας 1999" αλλά με όρους υγιούς μέλλοντος, μιας και θα είναι η πρώτη εταιρία στο ταμπλώ της Σωφοκλέους ( Την ΟΑ από χρόνια το Δημόσιο έπρεπε να την είχε οδηγήσει σε τέτοιες λύσεις, πού ήταν μονοπώλιο και θα είχε δημιουργήσει σωστούς όρους ελέυθερης αγοράς στον κλάδο , ούτως 'ωστε να χωράει κι άλλες υγιείς εταιρίες , είς όφελος του Ελληνα και όχι μόνο/επιβάτη και να μην παρουσιάζονται κατά καιρούς αλλεξιπτωτιστές στο χώρο που όλοι γωνρίζουμε / αλλά αυτό παίρνει πολύ κουβέντα )
Ερχομαι τώρα να απαντήσω στο γιατί δεν΄δίνει προνομιούχες μετοχές σε όλους τους εργαζόμενους >>
1. Πάντα με σοβαρούς όρους προγραμματισμού ανάπτυξης της εταιρίας , σε σχέση με όλα τα οικονομικά in & out projections, πρέπει να καθορίζεται κάποιο " break even point " που θα διασφαλίζει την εξέλιξή της.
2. Αρα με το business plan τους έχουν υπολογίσει μέσω των αναδόχων τραπεζών και του μίνιμουμ αναμενομένου ενδιαφέροντος του επενδυτικού κοινού, να επιλέξουν αλλά και έμμεσα να "επιβραβεύσουν" τον πρώτο πυρήνα εργαζομένων που πίστεψαν στην Α3
3. Είναι σίγουρο ότι στη επόμενη φάση, που σίγουρα θα υπάρξει να είστε βέβαιοι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρία θα πάρουν μετοχές, αλλά και δευτερογενώς πιστέυω ότι όλοι οι εργαζόμενοι σύντομα θα έχουν πολύ καλύτερο εργασιακό περιβάλον και πολύ καλύτερες αμοιβές.
Στα σημερινά δρώμενα της παγκοσμιοποιημένης ανταγωνιστικής αγοράς και ελέυθερης οικονομίας, νομίζω ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται μόνο σε περιβάλλον συνεννόησης και αμοιβαίας δυναμικής μεταξύ των "Συντελεστών Παραγωγής "
Δεν πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα και συναισθηματικά, αλλωστε οι αρχαιότεροι εργαζόμενοι όπως και να το κάνουμε δικαιούνται την πρωτεραιότητα προτίμησης κι έτσι σιγά - σιγά χτίζεται το υγιές περιβάλλον με κανόνες, σεβασμό και σίγουρο κατα τό δυνατόν καλύτερο μέλλον.

Γειά σας

Μεταξύ EUR6,50 - EUR7,80 το εύρος διάθεσης μετοχών

Στη ζώνη τιμών μεταξύ 6,50 – 7,80 ευρώ ορίσθηκε το δεσμευτικό εύρος τιμής για την υποβολή προσφορών για την απόκτηση μετοχών της Aegean Airlines στη Δημόσια Εγγραφή της εταιρείας από πλευράς Ειδικών Επενδυτών, για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνώv

source: capital.gr

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καλη τυχη στην προσπαθεια (το λεω, γιατι ΠΑΝΤΑ υπαρχει καποιο ρισκο!). Να παιρνουνε καποιες εταιρειες παραδειγματα προς μιμησιν