HER-ATH cruising levels?

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ Η ΟΑ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ...

Βασικα δεν ισχυει το οτι η ΟΑ πεταει χαμηλοτερα. Εχω πεταξει με Aegean με το Avrακι στα 18000 ποδια. Εχω πεταξει με 734 στα 23000 ποδια (Α3 παντα).

Εχω πεταξει κ με ΟΑ (717) στα 26000 ποδια. Και φυσικα εξαρταται κ απο τον τυπο του αεροσκαφους. Οταν πεταξα με ΑTR δεν περιμενα ασφαλως να ανεβει σε FL260. Μείναμε στα 13.000 :p

Γενικα εχει να κανει με το traffic, με το βάρος του αεροσκαφους κατα τη συγκεκριμενη πτηση, αλλά και με τις καιρικες συνθηκες.

Οι παρατηρήσεις αφορούν και τα δυο σκελη της διαδρομης (ATH - HER, HER - ATH).

Με καμια απο τις 2 εταιρειες δεν ξεπερασα το FL280.

gioannis":31lhjb4m said:
ATH-HER FL 290 & HER-ATH FL 270 ;) (Mε ΟΑ !!! εχτες)

από τα μεγαλύτερα fl που έχω ακούσει. CHA-ATH FL230 ειναι το μεγαλύτερο που μου χει τύχει.

Re: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ Η ΟΑ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ...

TeaCHeRaKiS":1gqn96ic said:
Οταν πεταξα με ΑTR δεν περιμενα ασφαλως να ανεβει σε FL260. Μείναμε στα 13.000 :p

Τον περασμένο Μάρτιο είχα πετάξει με ATR-72 και ATR-42 (OA), ATH-HER και HER-ATH στα 17000 και 18000ft αντίστοιχα. Μου φάνηκε αρκετά ψηλά για ATR. Ο καιρός ήταν αρκετά νεφελώδης και στις δύο πτήσεις.

Re: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ Η ΟΑ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ...

d|m|tr|s":2xjzilut said:
TeaCHeRaKiS":2xjzilut said:
Οταν πεταξα με ΑTR δεν περιμενα ασφαλως να ανεβει σε FL260. Μείναμε στα 13.000 :p

Τον περασμένο Μάρτιο είχα πετάξει με ATR-72 και ATR-42 (OA), ATH-HER και HER-ATH στα 17000 και 18000ft αντίστοιχα. Μου φάνηκε αρκετά ψηλά για ATR. Ο καιρός ήταν αρκετά νεφελώδης και στις δύο πτήσεις.

Όχι, μέχρι το συγκεκριμένο ύψος φτάνει. Νομίζω έχει ceiling κάπου εκεί κοντα... (18 - 20000 πόδια). Αλλά ασφαλώς δεν ειναι jet!!! χεχεχε

Ανέβηκε πιθανότατα ψηλά, λόγω καιρικών συνθηκών... (έξω από τα σύννεφα που συνήθως στη συγκεκριμένη διαδρομή δεν υπερβαίνουν το FL130 - 150

To ATR έχει ceiling 25000 ft