Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
επικίνδυνο δεν νομίζω ...συνήθως όταν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες δεν κάνουν προσέγγιση με full flaps και χαμηλή ταχύτητα...για να μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε διόρθωση...έρχονται συνήθως με 2 θέσεις flaps και με μέτρια ταχύτητα για να έχουν περιθώριο διόρθωσης...."γιαυτο" υπάρχουν και ραδιοβοηθήματα όπως το glideslope που είναι διαφορετικό σε κάθε αεροδρόμιο ανάλογα με τον περιβάλλοντα xwro...p.x. στο london city το glideslope σε φέρνει ψιλά και μετά σου ζητα μια απότομη βουτιά...στην έρημο που δεν υπάρχουν βουνά και κτίρια...το glideslope σε φέρνει πολύ χαμηλά.

nikos_k.":1gwlg11l said:
asterixx25":1gwlg11l said:
Κάθε πότε γίνεται έλεγχος των σωστικών μέσων και ειδικότερα των σωσιβίων που βρίσκονται κάτω απο τα καθίσματα?
Κανονικά, μετά από κάθε προσγείωση (κοινώς κατά τη διάρκεια του turnaround)!
το πληρωμα καμπινας τσεκαρει κυριως τα ''δικα'' του σωστικα, δηλ. πυροσβεστηρες/smoke hoods/portable oxygen bottles και τα first aid kits. βασικα ελεγχουν αν βρισκονται στις θεσεις τους και τις ημερομηνιες ληξεις η του επομενου τσεκ.

τα σωσιβια που βρισκονται κατω απο τα καθισματα των επιβατων τα ελεγχουν οι μηχανικοι καθε βραδυ στο daily check(αν βρισκονται εκει και αν ειναι ασφαλισμενα οπως πρεπει)οπως επισης και ολα τα σωστικα μεσα του αεροσκαφους. Επισης σε καθε Α check( M.I. 1A Check) ολα τα σωστικα μεσα(και φυσικα ολα τα σωσιβια/PAX,crew και εφεδρικα) ελεγχονται διεξοδικα, δηλαδη σε τι κατασταση βρισκονται(φθορα,κοψιματα κλπ) και την ημερομηνια τους. Αντικαθιστουμε οποιο εχει λιγοτερο απο 4 μηνες απο την ημερομηνια του check. Αν καποιο λειπει αντικαθισταται αμεσως. Αν παλι σε καποιο turn around το πληρωμα καμπινας μας αναφερει πως λειπει καποιο σωσιβιο η εχει χρησιμοποιησει το First Aid Kit(FAK) η καποια φιαλη οξυγονου τα αντικαθιστουμε με καινουργια και σε αυτη την περιπτωση,φυσικα με ολες τις απαραιτητες εγγραφες στο Teck Log και στο Cabin Log του α/φους.

οπως καταλαβαινετε η ''αγαπημενη'' μου εργασια στο 1Α check ειναι τα σωστικα του Α321!! :lol: :lol: :lol:

Η πιο τεκμηριωμένη απάντηση. Ευχαριστώ :great:

Χθες βράδυ παρατήρησα πως κάθε φορά που έκανε approach ένα α/φ αναβόσβηναν κάτι άσπρα φώτα στην αρχή του διαδρόμου. Ένα δεξιά και ένα αριστερά. Έμοιαζε με φλας φωτογραφικής μηχανής ! Αυτό γίνεται συνεχώς ή γίνεται αν υπάρχει περιορισμένη ορατότητα; Η αλήθεια είναι πως χθες βράδυ στη Λάρνακα επικρατούσε αρκετή ομίχλη ...

Αυτά τα φώτα ονομάζονται REIL που σημαίνει Runway End Identifier Lights (threshold strobe).Χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει περιορισμένη ορατότητα.

Γειά χαρά σε όλους,

Εχω μερικές απορίες σχετικά με το ταξίδι που θα κάνω σε 20 μέρες, και θα ήθελα αν ξέρετε να με βοηθήσετε.
Θα ταξιδέψω απο Αθήνα για Λονδίνο με British και απο εκεί για Σύδνευ με Quantas.Επειδη οι ώρες πτήσεις ειναι πολλές, ψάχνω να βρώ τρόπο για να μπορέσω ψυγαγωγηθώ. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω στις ταινίες που προβάλονται κατα την διάρκεια τις πτήσης υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι, ρωτάω γιατί τα αγγλικά μου δεν είναι και τόσο καλά. Εκτός απο ταινίες υπάρχουν και όλοι τρόποι ψυχαγωγίας που προσφέρει η Quantas και αν ναι ποιοι είναι?

Ευχαριστώ.

Οι ταινίες είναι αυτές (είτε ταξιδεύεις με στάση στη Bangkok, είτε με ανταπόκριση στη Σιγκαπούρη):
http://www.qantas.com.au/travel/plan_re ... dowState=&
Μην ελπίζεις σε ελληνικούς υπότιτλους, αλλά απ' ότι αναφέρει το site, παίζει και το "The Kings Of Mykonos: Wog Boy 2".

Γενικά το IFE προσφέρει τα εξής:
Choose from our vast selection of up to 100 movies, over 500 television programs, 1000 CDs, 50 audio books and 80 games.
80 παιχνίδια και 1000 CD κάπως θα σε βοηθήσουν να 'σκοτώσεις" την ώρα σου.

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση.

Θέλω αν μπορείς να μου διευκρινήσεις μερικά πράγματα ( είναι η πρώτη φορά που κάνω τόσο μεγάλο ταξίδι και με αυτήν την εταιρία/αεροπλάνο.)

α) Αυτά που αναφέρεις οτι προσφέρονται ( 80 παιχνίδια και 1000 CD κτλ) προσφέρονται για την οικονομική θέση?
β) Οσον αφορά τα 1000 CD φαντάζομαι ότι καταλαβαίνω πως μπορείς να τα ακούσεις ( φοράς ακουστικά είτε δικά σου είτε σου τα δίνουν), αλλά παιχνίδια πώς μπορείς να παίζεις ( ενοείς ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσο την οθόνης που έχεις μπρόστά σου?).
γ) Θεωρείς ότι είναι περιττό να πάρω μαζί μου κανένα βιβλίο, σταυρόλεξο, περιοδικό, mp3 κτλ?

Σε ευχαριστώ και πάλι.

Μήπως ξέρει κανείς γιατί εδώ και 2 βδομάδες περίπου ο κινητήρας 2 του 5B-DBS έχει μια άσπρη λωρίδα; Φαίνεται να έχει επισκευαστεί και δεν βάφτηκε ακόμα. Όντως έτσι είναι;

georgerally":2pa8lkk9 said:
α) Αυτά που αναφέρεις οτι προσφέρονται ( 80 παιχνίδια και 1000 CD κτλ) προσφέρονται για την οικονομική θέση?
Ναι.
β) Οσον αφορά τα 1000 CD φαντάζομαι ότι καταλαβαίνω πως μπορείς να τα ακούσεις ( φοράς ακουστικά είτε δικά σου είτε σου τα δίνουν), αλλά παιχνίδια πώς μπορείς να παίζεις ( ενοείς ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσο την οθόνης που έχεις μπρόστά σου?).
Το πλήρωμα μοιράζει ακουστικά στους επιβάτες.
Παιχνίδια παίζεις με το χειριστήριο που (συνήθως) είναι "κουμπωμένο" στο κάθισμά σου και με ένα καλώδιο μπορείς να το τραβήξεις όσο κοντά σου θέλεις.
γ) Θεωρείς ότι είναι περιττό να πάρω μαζί μου κανένα βιβλίο, σταυρόλεξο, περιοδικό, mp3 κτλ?
Φυσικά και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τα έχεις μαζί σου αυτά.