Γαστριμαργικός Πολιτισμός

• Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
tote gati oli ayth i diafimisi .... o perisoteros kosmos taksideyei economy class . me tin austrian pou petaw sixna stin economy prosferoun sinithos dio epiloges i kai 3 ...

Πράγματι, μόνο στη Business Εξωτερικού, προσφέρουν επιλογή. Πριν από μερικούς μήνες πήγα δύο φορές στο Μόναχο (μία με Aegean μία με Ο.Α.) και δεν προσέφεραν επιλογή γεύματος (παρά μόνο αν είχες επιλέξει κάποιο ειδικό γεύμα στην κράτηση), και για να είμαι ειλικρινής δεν μου άρεσε. Προτιμούσα της Ο.Α.

george_a":zi7hh8bd said:
Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά πάντως τέτοιες ...καλλίγραμμες ;) αεροσυνοδούς δεν θα ήθελα στην πτήση μου.

Από το περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ των ΝΕΩΝ σχετικά με την διαφήμιση της AEGEAN και με τίτλο ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΦΑ

"Θα έβαζα στοίχημα ότι ο διαφημιστικός νους που συνέλαβε την ιδέα για το σουρεαλιστικό σενάριο του τηλεοπτικού σποτ της AEGEAN ανήκει σε άντρα. Και μάλιστα άντρα που έχει κακοπεράσει στο στρατό και που θέλει να πάρει το αίμα του πίσω με όπλο το λεπτό και υπογείως ειρωνικό χιούμορ. Το θηλυκό μυαλό όμως αποδεικνύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση εξαιρετικά μάχιμο...Οι κυρίες από την UPSET είχαν την πολύ καλή ιδέα να ποντάρουν στην έκπληξη της ανατροπής και να δημιουργήσουν μία τηλεοπτική ιστορία 30 δευτερολέπτων που θα μπορούσε να είναι σκηνή από το "Λούφα και παραλλαγή Νο 3" ή από ταινία των Μόντι Πάιθονς...Στις πρώτες σκηνές βλέπουμε μια ταλαιπωρημένη ομάδα στρατιωτών να επιστρέφει, ύστερα από άσκηση, στο πρόχειρο κατάλυμα, μέσα στη βροχή και στο κρύο. Εκεί τους σερβίρουν δύο κυρίες αρκετά...ευμεγέθεις που απέχουν εμφανισιακά από το πρότυπο της αεροσυνοδού όσο και η Γη από τη Σελήνη, με τρόπο όμως που παραπέμπει σε Business class αεροπλάνου. Και στο τέλος τους αποχαιρετούν, όρθιες και οι δύο, στην είσοδο της σκηνής με το χαρακτηριστικότατο "Ευχαριστουμε". Η φράση "Μακάρι όλα να ήταν σαν την AEGEAN" κλείνει το σποτ, που μέχρι τότε "σε έχει στείλει" γιατί δεν μπορείς να φανταστείς που αναφέρεται. ....... Και αυτό προς το παρόν διότι περί τα τέλη Απριλίου αναμένουμε νέα διαφήμιση της Aegean με το ίδιο σκεπτικό που θα εκτυλίσσεται μέσα σε λεωφορείο"

ionathan":talb1lu4 said:
Και αυτό προς το παρόν διότι περί τα τέλη Απριλίου αναμένουμε νέα διαφήμιση της Aegean με το ίδιο σκεπτικό που θα εκτυλίσσεται μέσα σε λεωφορείο"

Εγώ αυτή τη διαφήμιση την έχω σε Windows Media. Έχει πλάκα σε ένα σημείο που κουνιέται το λεωφορείο (από τα φυσικού αερίου φυσικά) και λέει ο οδηγός "σας ενημερώνω ότι έχουμε κάποιες αναταράξεις λόγω έργων", κλπ. Αλλά σε αυτήν δεν γίνεται λόγος για το φαγητό της Α3, προφανώς, και δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς ποιες αρετές της εταιρείας εκθειάζει...

Εγώ αυτή τη διαφήμιση την έχω σε Windows Media. Έχει πλάκα σε ένα σημείο που κουνιέται το λεωφορείο (από τα φυσικού αερίου φυσικά) και λέει ο οδηγός "σας ενημερώνω ότι έχουμε κάποιες αναταράξεις λόγω έργων", κλπ. Αλλά σε αυτήν δεν γίνεται λόγος για το φαγητό της Α3, προφανώς, και δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς ποιες αρετές της εταιρείας εκθειάζει...

Αν δε σου είναι κόπος μπορείς να την ανεβάσεις κάπου (π.χ. Rapidshare) να τη δούμε κι εμείς εκ της αλλοδαπής; Ευχαριστώ.

Η λογική του 'αυτοσαρκασμού' είναι μια καλή ιδέα στη διαφήμησι. Ασφαλώς και δεν έχουν αυτές τις ...κορμάρες στο αεροπλάνο (θα ήταν αρκετά ...βαρύτερο), και ασφαλώς δεν θέλει να μας πεί αυτό. Μια 'καλή' διαφήμηση μένει στη μνήμη του τηλεθεατή/ακροατή/αναγνώστη άν έχει κάτι 'ξεχωριστό'. Έτσι οι ...καλλίγραμες αεροσυνοδίνες μας μένουν.

Προς τους κ.κ. συντονιστές, αν γίνεται να φτιάξουμε ένα directory με movie clips από τις διαφημήσεις αυτές.

Ευχαριστώ,

george_a":3cvz2pox said:
Προς τους κ.κ. συντονιστές, αν γίνεται να φτιάξουμε ένα directory με movie clips από τις διαφημήσεις αυτές.

Πολυ καλη ιδεα, αλλα εαν δεν προκειται για φιλμακια τραβηγμενα απο εμας θα προκυψουνε προβληματα με το copyright (διοτι θεωρουνται πνευματικη ιδιοκτησια της εταιρειας που τα γυρισε και του "εντολοδοτη" ... )

Ασχετα παντως αν τελικα στην Α3 δεν μπορεις να κανεις επιλογη φαγητου αν εισαι σε economy, η διαφημιση (κατα τη γνωμη μου) ειναι πολυ πετυχημενη, με αρκετη φαντασια και χιουμορ. Εγω γελασα αρκετα οταν την πρωτοειδα! :D

makedonas":hy2ssrzt said:
Πολυ καλη ιδεα, αλλα εαν δεν προκειται για φιλμακια τραβηγμενα απο εμας θα προκυψουνε προβληματα με το copyright (διοτι θεωρουνται πνευματικη ιδιοκτησια της εταιρειας που τα γυρισε και του "εντολοδοτη" ... )

Έχεις δίκιο, τυπικά υπάρχει copyright αλλά απ' τη στιγμή που πρόκειται για διαφήμιση δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Αντίθετα, φαντάζομαι ότι είναι προς όφελος των εταιρειών οι διαφημίσεις τους να διαδίδονται ακόμα και μ'αυτόν τον τρόπο. Μακάρι πάντως να υπάρξει μία database αεροπορικών διαφημίσεων, πιστεύω ότι είναι πολύ καλή ιδέα.