gallery airliners.gr vs photo sites ;)

Re: Φωτογραφίες στο airliners.gr - I

Απόλυτη προσοχή μέ τά προσωπικά δεδομένα των επιβατων δεν παρουσιάζουμε ποτέ πρόσωπα επιβατων μπορούμε να φωτογραφίσουμε από τό πίσω μέρος τής καμπίνας αφού πάρουμε τήν αδεια από τό πλήρωμα ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ και με τίποτα ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ .Οσο για τήν ποιότητα ειναι καθαρά θέμα χαρακτήρα σεβασμου τού χώρου, καί τής αντίληψης του καθε ενός!

Συγγνώμη για την αβλεψία μου να παρουσιάσω πρόσωπα επιβατών. Αν εξαιρέσουμε έναν, όλοι όσοι φαίνονταν στις φωτό που έχουν ήδη διαγραφεί ήταν συγγενείς/φίλοι μου, γιαυτό και δεν θεώρησα πως υπάρχει πρόβλημα να τις δημοσιεύσω. Θα είμαι προσεκτικότερος στο μέλλον :with:

Vangelis Antonakis":id3edjtj said:
Δεν μπορω να καταλαβω την στροφη της planespotterικης κοινοτητας μονο προς την δευτερη ιστοσελιδα και η πληρης απαξιωση του airliners.gr .

1) Το airpics εχει μηχανη αναζητησης και μπορεις να ψαξεις ο,τι θελεις
2) Δεν μπαινει ο,τι σαβουρα και να 'ναι στη φωτογραφικη βαση δεδομενων (υπαρχουν μετρα και σταθμα) με αποτελεσμα καλυτερη Overall ποιοτητα
3) Εχει πολυ καλυτερο "στησιμο"
4) Ειναι φτιαγμενο απο Ελληνες enthusiasts και ειναι η πρωτη δουλεια του ειδους στην Ελλαδα
5) Σιγα-σιγα (γιατι ακομα, νεαρο ειναι) γινεται γνωστο στο εξωτερικο
6) Το airliners.gr ειναι αεροπορικο portal και φορουμ, απλα τυχαινει να εχει και μια gallery. To airpics.net ειναι αποκλειστικα ιστοχωρος αεροπορικων φωτογραφιων.

απαξιωση του airliners δεν ειδα απο κανεναν. απλα οπως εξηγησα παραπανω, αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Νομίζω ότι εδώ ανοίγεται μεγάλη συζήτηση και ίσως οι διαχειριστές θα μπορούσαν να κάνουν ένα split.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως τα δύο site για τα οποία γίνεται λόγος εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Σίγουρα υπάρχει καλύτερη ποιότητα στο airpics.net, χάρη στην προσπάθεια που γίνεται από τους screeners και σίγουρα το αποτέλεσμα των φωτογραφιών που τελικά ανεβαίνουν είναι καλύτερο από αρκετές φωτογραφίες του gallery του airliners.gr.

Παρόλα αυτά, το airliners.gr έχει ένα gallery με πρόσβαση στον καθένα : σε αυτόν που δεν ξέρει να τραβάει φωτογραφίες(πρώτος εγώ θα μπω στην κατηγορία, μιας και πολλάκις έχω δηλώσει πως δεν είμαι φωτογράφος, αλλά spotter), σε αυτόν που δεν έχει τη σούπερ μηχανή, σε αυτόν που τελοσπάντων θέλει να μοιραστεί κάτι αλλά η ποιότητά του δεν είναι αυτή που πρέπει σε ένα site τύπου airpics.net. Εκτός αυτών, μην ξεχνάμε (για μένα μετράει αρκετά) ότι μπορούμε να ανεβάζουμε τις φωτογραφίες με τις οποίες διανθίζουμε τα trip reports μας.

Προσωπικά, απολαμβάνω εξίσου την ποιότητα των φωτογραφιών που ανεβαίνουν στο airpics.net και χαίρομαι για το αποτέλεσμα και κυρίως για το διαχειριστικό κομμάτι που υπερτερεί κατά πολύ άλλων διεθνών site αλλά και το "διαφορετικό" που δείχνουν φωτογραφίες όπως αυτές [1, 2] οι οποίες δείχνουν τετριμμένα αεροπλάνα μεν, σε αεροδρόμια εκτός των χιλιοπαιγμένων και επαναλαμβανόμενων ποζών του Βενιζέλου δε (ας μη μιλήσω για τις φωτογραφίες "αέρα" που είναι ίδιες παντού). Ας μην ξεχνάμε και φωτογραφίες όπως αυτή εδώ.

Ισορροπία χρειάζεται μεταξύ των δύο άκρων και αυτήν προσφέρουν τα δύο sites (airliners.gr gallery / airpics.net).

Έκανα λοιπόν την διαχώριση που ζήτησε ο Γεράσιμος και με την ευκαιρία θα γράψω και εγώ μερικά λογάκια. Αν και όσα γράψω είναι πρόσθεση σε αυτά που έγραψε ο jerry και συμφωνώ 100% με τα λόγια του.

Η σελίδα αυτή δεν είναι photo site όπως είναι το airpics.net, το airliners.net κ.ά. Είναι site που προσφέρει κάτι διαφορετικό στους έλληνες φίλους της αεροπορίας. Προσφέρει μια σελίδα επικοινωνίας, συνάντησης και πληροφόρησης στην γλώσσα μας. Έτσι, λοιπόν, η gallery είναι μόνο ένα κομμάτι όλου αυτού του σχήματος και κυρίως του φόρουμ. Εκεί μπορούν να ανέβουν φωτογραφίες που κάποιος τράβηξε κάπου και απλά θέλει να τις μοιραστεί σε άλλους χωρίς να πρέπει πρώτα να καθίσει και να κάνει επεξεργασία της φωτογραφίας ως το έπακρο.

Σίγουρα η ποιότητα των φωτογραφιών των photo sites είναι καλύτερη. Θα ήταν άλλωστε και κρίμα αν δεν ίσχυε αυτό, διότι η ποιότητα των φωτογραφιών αυτών των σελίδων καθορίζει την επιτυχία τους. Εδώ οι φωτογραφίες δεν καθορίζουν την επιτυχία του airliners.gr. Απλά συμβάλουν στην ολοκληρωμένη προσφορά διαφόρων "υπηρεσιών", όπως π.χ. γράφοντας ένα trip report να μπορείς παράλληλα να ανεβάσεις τις φωτογραφίες του ταξιδιού σου στην ίδια σελίδα χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιείς ξένες υπηρεσίες.

Από την άλλη είναι φυσικά κρίμα η στροφή πολλών μελλών σε άλλα sites. Αλλά αυτό δεν με εκπλήσσει καθώς πιστεύω είμαι αυτός που γνωρίζει τα στοιχεία στα οποία υστερεί η gallery σε σχέση με π.χ. το airpics.net. Όπως όμως είπε και ο Γεράσιμος μου αρέσει και εμένα να βλέπω σπάνιες φωτογραφίες (σαβούρα τις ονόμασε άδικα ο seven4seven) κυρίως από τα μικρά αεροδρόμια της Ελλάδας (π.χ. gallery/image_page.php?album_id=7&image_id=17734 ή gallery/image_page.php?album_id=7&image_id=12308).

Τελικά μπορώ να πω, πως το airliners.gr απλά συμπληρώνει τα photo sites ή ... τα photo sites συμπληρώνονται από τo airliners.gr ;) Τουλάχιστον για εμάς τους έλληνες.

Akis":2tnoyljo said:
μου αρέσει και εμένα να βλέπω σπάνιες φωτογραφίες (σαβούρα τις ονόμασε άδικα ο seven4seven).

Εντελως υποκειμενικα,εννοειται!

Akis":2tnoyljo said:
Τελικά μπορώ να πω, πως το airliners.gr απλά συμπληρώνει τα photo sites ή ... τα photo sites συμπληρώνονται από τo airliners.gr ;) Τουλάχιστον για εμάς τους έλληνες.

Ακριβως αυτο! Το συνοψισες μια χαρα. :)

Αγαπητοί φίλοι, νομίζω ότι ένας άνθρωπος είναι απόλυτα ελεύθερος να βάλει φωτογραφίες όπου εκείνος/εκείνη επιθυμεί. Εξετάζει τις επιλογές του και κρίνει ανάλογα πώς θέλει να διαχειριστεί το υλικό του. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η "μαγεία" της φωτογραφίας δεν κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από τις άρτια τεχνικές της προδιαγραφές. Στο εν λόγω γκάλερυ του a.gr έχω κατά καιρούς δεί πραγματικά πολύ όμορφες φωτογραφίες και ας έχουν τα ψεγάδια τους (δεν θα μπω στη διαδικασία να βάλω λίνκ γιατί δεν έχω τον χρόνο. Κάποια στιγμή όμως που πέρασα αρκετές μέρες άρρωστος, κάθισα και τις είδα ΟΛΕΣ.) Άλλωστε ένα φόρουμ προσφέρει πολλές φορές και την αμεσότητα της είδησης & της ενημέρωσης. Στο αξιολογότατο με τα διεθνή δεδόμενα airpics.net υπάρχει και μία δεδομένη αξιολόγηση, και όποιος επιθυμεί να στείλει φωτογραφίες θα πρέπει να σεβαστεί τις διαδικασίες αυτές. Το αποτέλεσμα, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι σαφώς ανώτερο τεχνικά, κάτι που, προσωπικά, δεν θα το έλεγα και για μεγάλο μέρος του περιεχομένου του. Το βασικό όμως που μετράει είναι οι επιλογές που έχει κάποιος και που ευτυχώς για την ελληνική πραγματικότητα είναι 2. Κανόνες και κρίση στην ανθρώπινη βούληση δεν μπαίνουν. Ας απολαύσει ο καθένας την επιλογή του, ας απολαύσουν και οι θεατές τα αποτελέσματα και ας πορευτούμε εν ειρήνη.

δικός σας