gallery airliners.gr vs photo sites ;)

vassdel

V.I.P.-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
Με παραξενεύει το γεγονός πως βγάζω φωτογραφίες από SX's που δεν υπάρχουν στην βάση δεδομένων του φόρουμ. Είτε χρησιμοποιώ την αναζήτηση με λάθος τρόπο, είτε οι φωτογράφοι του φόρουμ πραγματικά τεμπελιάζουν στα uploads τους. Θεωρώ πως το airliners.gr πρέπει να είναι το πληρέστερο σε φωτογραφίες ελληνικών νηολογίων. Είναι διαφήμιση.
Από μέρους μου, πέτυχα το SX-BLE στην Ελευσίνα και το ανέβασα. Αν κάποιος το θέλει σε καλύτερη ανάλυση (3400χ2600) πείτε μου με πμ να σας το στείλω με e-mail.

Re: Φωτογραφίες στο airliners.gr - I

Ναι αλλα αν προσεξεις σε σχεση με το δικο σου εχει καποιες αλλαγες! Νηολογιο σε διαφορετικη θεση, στικερακι εταιρικο (αντι του Pedley που εχει η δικια σου φωτο.. ) ;) Οποτε θα ελεγα οτι η φωτο του Βασιλη απλα συμπληρωνει απο ιστορικη αποψη την οπτικη διαδρομη του αεροσκαφους με αυτο το νηολογιο! :mrgreen:

Βασιλη, πιασε μια στο γνωστο email! :cool: :mrgreen: :thx:
Και ο,τι αλλο υπαρχει.. :mrgreen:
(το SX-FDC της Life Line με στικερακι της εταιρειας το εχει κανεις; Εθεαθη εδω, ενω ποιο ειναι το τερατακι απο μπροστα; Το χρειαζομαστε και αυτο... :thx: )

H αλήθεια είναι ότι το BLE δεν το έχω καταχωρήσει. Θα το πράξω σύντομα! ;)

Alex, αυτό που λέω είναι πως χρειαζόμαστε τις φωτογραφίες στο airliners.gr και όχι στα ξένα site. Αυτές οι φωτό είναι διαφήμιση για το ελληνικό part του airliners και είναι κρίμα να υπάρχει φωτό από SX στο .net και όχι στο .gr :D . Γιαυτό είπα ότι τεμπελιάζετε, αφού φαντάζομαι πως τάχετε βγάλει όλα :mrgreen:

Τελικά το BLE το έχω καταχωρημένο. Προφανώς ο Vassdel μιλάει για τη βάση του gallery;

vassdel":18rxax71 said:
Alex, αυτό που λέω είναι πως χρειαζόμαστε τις φωτογραφίες στο airliners.gr και όχι στα ξένα site. Αυτές οι φωτό είναι διαφήμιση για το ελληνικό part του airliners και είναι κρίμα να υπάρχει φωτό από SX στο .net και όχι στο .gr :D . Γιαυτό είπα ότι τεμπελιάζετε, αφού φαντάζομαι πως τάχετε βγάλει όλα :mrgreen:

Συμφωνοι, απλα ο λογος που (εγω) ανεβαζω στο airpics.net και οχι εδω, ειναι μεγαααλη κουβεντα. Εχει πολλα SX, παντως, στο airpics αν θες! :)

Φωτογραφίες στο airliners.gr - I

Πες το ως εχει.

1. καλυτερη προβολη
2. αποτελεσματικοτερο watermark :p
3. δεν υπαρχει πιθανοτητα να σε απορριψουν φωτο!

Απλά μιλούσα για τις φωτό του gallery. Επειδή οι γνώσεις μου περί αεροσκαφών τώρα αρχίζουν να εμπλουτίζονται και επειδή δεν είμαι άνθρωπος που θα φάει πολύ ώρα στο διαδίκτυο, παραπονέθηκα που υπήρχαν φωτογραφίες αεροσκαφών SX σε άλλα site και όχι στο airliners.gr. Όλες μου τις πληροφορίες τις παίρνω από εδώ. Είδα το BLE στην Ελευσίνα, το φωτογράφισα και μετά μπήκα στη βάση να μάθω τι αεροσκάφος και ποιού είναι. Πατάω το λινκ να βρω φωτό και δεν υπάρχει καμία. Ενώ στο .net υπήρχαν και μάλιστα τραβηγμένες από μέλη του φόρουμ. Γι αυτό παραπονέθηκα.
Όπως και νά'χει είναι προσωπικό θέμα του καθενός τι θα κάνει με το υλικό του. Από την πλευρά μου, δεν πιστεύω σε trademarks, watermarks και λοιπά marks. Το θεωρώ λίγο υποκρισία να έχεις σπασμένα windows, μούφα office & photoshop, να κατεβάζεις mp3 και βιντεάκια από το νετ και μετά να γκρινιάζεις για πνευματική ιδιοκτησία όταν κάποιος αναδημοσιεύει μια φωτογραφία σου. Ελεύθερη διακίνηση αγαθών, υλικών κ πνευματικών για όλους, όχι μόνο για μας.
Αλλά, τεσπα, είναι καθαρά προσωπικό το θέμα.
Πάντως αν δεν βαριέστε, ανεβάζετε τις φωτό και σε αυτό το gallery. Είναι μεν λιγότερο διάσημο από το .net, αλλά δεν παύει να είναι κάτι που οι περισσότεροι από σας αγαπάτε και αξίζει να φροντίζετε :mrgreen:

Άκη, τα λεφτά που μου έταξες μου τα δίνεις αύριο... :mrgreen: :mrgreen:

Παρατηρω και εγω πως το gallery του airliners.gr εχει πεσει αρκετα σε ποσοτητα αλλα και ποιοτητα.
Φυσικα και ειναι θετικο πως προσπαθουν αρκετοι απο εμας να ανεβασουν φωτογραφιες διοτι με αυτο τον τροπο ενημερωνωμαστε ολοι για νεα αεροσκφη ή νεες εταιρειες στην ελλαδα.
Παρολαυτα θα συνιστουσα λιγακι προσοχη στο τι ανεβαζουμε και σε τι ποιοτητα.Παραδειγμα αναρωτιεμαι τι μπορει να προσφερει πχ μια φωτογραφια της AEGEAN ή της παλιας ολυμπιακης στο LGAV απο την στιγμη που υπαρχουν χιλιαδες τετοιες ,μια φωτογραφια απο κινητο με χειριστη ποιοτητα οπως αυτη εδω https://www.airliners.gr/community/gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=17854 (εκτος και αν ειναι κατι σουπερ και σπανιο)ή μια φωτογραφια εσωτερικου του αεροπλανου με τον κοσμο μεσα.Στην τελευταια περιπτωση αναφερομαι σε αυτη την φωτογραφια https://www.airliners.gr/community/gallery/image_page.php?image_id=17924. Θα μπορουσε να υπαρχει λογος να υπαρχει αυτη η φωτο αν εδειχνε το εσωτερικο του αεροπλανου ,χωρις κοσμο ομως, ή εστω απο το πισω μερος χωρις να δειχνει προσωπα.Το να δειχνουμε προσωπα των επιβατων νομιζω πως δεν ειναι σωστο και δεν εχει και κατι να προσφερει στην παρουσα ιστοσελιδα.

Προσωπικα επιλεγω να ανεβαζω φωτογραφιες και στα δυο πολυ καλα ελληνικα αεροπορικα websites (airliners.gr + airpics.net)
Δεν μπορω να καταλαβω την στροφη της planespotterικης κοινοτητας μονο προς την δευτερη ιστοσελιδα και η πληρης απαξιωση του airliners.gr .Ναι μεν το airpics.net ειναι μια πολυ καλη και ποιοτικη ιστοσελιδα με πολυ αξιολογο υλικο , αλλα νομιζω πως το δυνατο χαρτι του airliners.gr ειναι το πληθος των επισκεψεων που δεχεται καθημερινα,η δυνατοτητα να ανεβασει καποιος μια φωτο γρηγορα καθως επισης και η προβολη που μπορει να εχουν οι φωτογραφιες μας εδω .

Δεν ειναι τυχαιο οτι η πιο επιτυχημενη μου φωτο ( https://www.airliners.gr/community/gallery/image_page.php?album_id=3&image_id=17754 )εκανε την παγκοσμια πρεμιερα της στο http://www.airliners.gr (στην συνεχεια ανεβηκε και στο http://www.airliners.net και αυτη την στιγμη εχει 18.000 views ).

Θα ζητουσα λοιπον απο ολους σας να δειξουμε την προσοχη και το ενδιαφερον στην ιστοσελιδα που μας δινει την δυνατοτητα να επικοινωνουμε και να ενημερωνομαστε ,και να δωσουμε παλι στο gallery του http://www.airliners.gr την ποσοτητα και ποιοτητα των φωτογραφιων που του αξιζει.