Ξενύχτι παρέα με το σκανεράκι μου και ποιοτική deep house μουσική στο βάθος, τέλος off topic.
Ίσως τα μόνα που γνωρίζω περί air-band και σκάνερ είναι το πώς να γυρίσω στην σωστή συχνότητα και στην συνέχεια να ακούσω το tower καθώς και τα αεροσκάφη. Συνήθως (καλή ώρα όπως στην σημερινή JU526) ακούω το LGTS, 118.1 (tower), 120.8 (approach), 127.5 (ATIS). Έχω στην κατοχή μου το ξακουστό Alinco DJ-X3 με την μαμά κεραία με το οποίο στην συχνότητα 118.1 ακούω με το ζόρι το tower, ενώ το αεροσκάφος ακούγεται καθαρά, στην 120.8 όλα πεντακάθαρα όπως και στο ATIS στην 127.5, το κακό είναι ότι μόλις διαπίστωσα πως η κεραία μου έχει κοπεί στα δύο (δεν γνωρίζω αν πρέπει να είναι έτσι απο το εργοστάσιο η αν κόπηκε χωρίς να το καταλάβω), σας παραθέτω πιο κάτω την σχετική φωτογραφία. Επίσης προκειμένου να ακούσω καθαρά τις συνομιλίες πρέπει σχεδόν πάντα να πατάω το κουμπί στην αριστερή πλευρά του σκάνερ, το οποίο παράγει έναν ήχο όπως κάνουν τα χιόνια της τηλεόρασης που λέμε, καθώς και να βρίσκομαι είτε στο παράθυρο είτε στο μπαλκόνι.
Συχνότητες πιο μακριά των προ αναφερόμενων είναι αδύνατον να τις ακούσω, και ρωτώ, η τωρινή κατάσταση της κεραίας παίζει ρόλο σε όλα αυτά? Τι πιστεύεται ότι φταίει? Εσείς που έχετε το ίδιο σκάνερ έχετε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα? Μήπως είναι όλα εντάξει και απλώς είμαι πολύ απαιτητικός σχετικά με τις επιδόσεις του σκάνερ?
Και πέρα από όλα αυτά θέλω να ακούω όσο το δυνατόν πιο μακριά, αν είναι δυνατόν όλων τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, πχ. να ακούω ένα αεροσκάφος που απογειώνεται από το LGTS μέχρι και την προσγείωση του στο LGIR. Τι πρέπει να κάνω? Να πάρω άλλο μηχάνημα? Διάβασα κάποια post σχετικά με την τηλεσκοπική κεραία SRH 789, λέτε να με καλύψει? Έχετε κάποια άλλη κεραία υπόψιν? Λέτε να βάλω μια μεγάλη εξωτερική κεραία?
Όσων αφορά την περιοχή, κατοικώ στην Περαία της Θεσσαλονίκης, πρώτο τραπέζι πίστα στο Μακεδονία, για να καταλάβετε καλύτερα οι περισσότερες φωτογραφίες μου είναι τραβηγμένες από εκεί, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ανάμεσα σε εμένα και στο αεροδρόμιο το οποίο να ενοχλεί, είμαι σχετικά ψηλά, τρίτος.
Το ξέρω κατάντησα κουραστικός, αρκετές οι ερωτήσεις, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!! Καληνύχτα και καλημέρα σύντροφοι και συντρόφισσες!!