Φωτογραφίες στο διαδίκτυο - Ι

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Δόκτωρ, απ' ότι βλέπω το Jetphotos έχει γίνει το δεύτερο σπίτι σου! :D
Και εις ανώτερα!

Ηλίας

Η παρακάτω ενδιαφέρουσα φωτογραφία ενός 787 στην τελική φάση συναρμολόγησης περιέχει και μιά ενδιαφέρουσα-από φωτογραφικής πλευράς-λεπτομέρεια.Μπορείτε να την διακρίνετε;
http://www.airliners.net/photo/Boeing/Boeing-787-8-Dreamliner/1356308/L/

Αγαπητέ Bilo,
για την Biman , μην ξεχνάς ότι έχει διηπειρωτικούς προορισμούς για τους οποίους μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσε 310 & DC-10 (Είμαι τυχερός που τα φωτογράφησα), οπότε το 777 είναι η φυσική απάντηση στην αντικατάσταση του στόλου. Οι 2 δικές μας εταιρείες, δραστηριοποιούνται εντός Ευρώπης οπότε στην παρούσα φάση τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν είναι υπεραρκετά. Για το 787, η απάντηση βρίσκεται στο 3ο σχόλιο της φωτογραφίας.

billos_340":13hrmsit said:
...μια εταιρία απο τριτοκοσμική χώρα...
Το Μπαγκλαντές μόνο στα χαρτιά είναι τριτοκοσμική, τουλάχιστον όσον αφορά την οικονομία. Χωρίς να γνωρίζω την συγκεκριμένη εταιρία (Biman), γνωρίζω πως ουσιαστικά το Μπαγκλαντές είναι ο "φορολογικός παράδεισος" των Ινδών. Μέχρι και πρόταση για κοινές στρατιωτικές δυνάμεις έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά για την ώρα οι Μπαγκλαντεσιανοί (άραγε έτσι λέγονται;) δεν το δέχονται. Δεν ξέρω από πού βγάζει λεφτά η συγκεκριμένη εταιρία - επαναλαμβάνω - αλλά δεν είναι πως οι τριτοκοσμικοί αγοράζουν διαστημόπλοια και κάποιοι άλλοι πουλάνε τους αραμπάδες.

Επίσης δέν ξέρουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς τού εν λόγω 777.Μπορεί να το βλέπουμε με τα χρώματα τής Biman,όμως πώς είμαστε βέβαιοι ότι αποτελεί ιδιοκτησία τής εταιρίας και δέν είναι leased από κάποια ξένη εταιρία που ειδικεύεται σε τέτοιες εργασίες;Επίσης και το ότι το Bangladesh είναι "φορολογικός παράδεισος" τών Ινδών δέν αποτελεί ασφαλή "διαγνωστικό" δείκτη τής οικονομίας του-και τα νησιά Cayman το ίδιο κάνουν αλλά δέν έχουν και καμμιά ιδιαιτέρως ανθηρή οικονομία.

Παρεμπιπτόντως,vimana αποκαλούνται στην σανσκριτική τα αρχαία "αεροπλάνα" που αναφέρονται στίς Βέδες (την Ινδική μυθολογία) και τα οποία χρησιμοποιούσαν οι θεοί (φαντάζομαι ότι πάντως πλήρωναν εισιτήριο :lol: ).

ΥΓ.Τελικά δέν βλέπω να βρήκε κανείς το "φωτογραφικό παράδοξο" στην φωτογραφία τής οποίας το link παρέθεσα χθές....

Σου απάντησε ο Γιατρός για τη φωτογραφία:
Για το 787, η απάντηση βρίσκεται στο 3ο σχόλιο της φωτογραφίας.

Πάντως εμένα δε μου φαίνεται περίεργο. Ο τύπος περπατούσε, το κλείστρο έμεινε λίγο παραπάνω ανοιχτό και φαίνεται σα φάντασμα... Αν είναι αυτό που εννοείς όμως.