Φωτογραφίες στο διαδίκτυο - Ι

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Με χαρά μοιράζομαι μαζί σας τη 10η φωτογραφία μου στο JetPhotos.net, η οποία μπήκε κιόλας στο Top 24 Hours. Αφιερωμένη σ' όλα τα μέλη του forum και κυρίως στα μέλη της ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ.

http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=7144279

Για κοιτάχτε εδώ.

http://www.airliners.net/photo//1946472/L/

Η απόσταση μεταξύ των δύο αεροσκαφών (Puma ,MD-11) είναι το πολύ 200 μέτρα.
Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:
1)Είναι εφικτό να προσγειωθει το Puma χωρίς να γίνει βίδες;
2)Επιτρέπεται να γίνει κάτι τέτοιο σε ένα τόσο πολυσύχναστο αεροδρόμιο;

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της οφθαλμαπάτης το οποίο είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Υπάρχει και η περίπτωση το πούμα να είναι στον κάθετο συνδετήριο, σε μετεώρηση για έλεγχο ισχύος και να πάρει γραμμή με αεροτροχοδρόμηση (sic). Επίσης, διακρίνω μια υποψία σκιάς στην ένωση συνδετηρίου/διαδρόμου, πάνω στο συνδετήριο. Μοιάζει να είναι του ελικοπτέρου, οπότε αυτό το σενάριο μου φαίνεται πιο πιθανό.
Επίσης, είναι σχεδόν αδύνατο το ελικόπτερο που πετάει με μέγιστη ταχύτητα 120 και λογικά για να είναι εκεί, πετούσε ακόμα πιο αργά (σε κάθοδο για Π/Γ μπορεί να κατέβαινε ακόμη κ με 45 knots), να "πρόλαβε" το αεροπλάνο που ήδη έχει πιάσει τα 120 τουλάχιστον και ροτάρει (ή ροτεϊσιονάρει - ακόμα πιο (sic)).
Τέλος, η περίπτωση του μοντάζ, αν και δεν είναι απίθανη μου φαίνεται λιγουλάκι μακρυνή: Πάνω από το tail boom (τον "άξονα" που ενώνει το ουραίο με το υπόλοιπο σκάφος) φαίνεται χαρακτηριστικά η παραμόρφωση στη φωτογραφία, που γίνεται λόγω των καυσαερίων των κινητήρων. Δεν είναι ειδικός στη φωτό και το ρετούς, αλλά μου μοιάζει αληθινή, με το ελικόπτερο στον συνδετήριο σε hover :mrgreen:

Λοιπόν

Πρώτα από όλα ξεκαθαρίζω ότι το να έχει γίνει φωτομοντάζ είναι παντελώς αδύνατο σε ένα τόσο σοβαρό site.
Ως οφθαλμαπάτη θεωρώ ότι το ελικόπτερο είναι αρκετά πιο πίσω ή πιο μπροστά από τον διάδρομο αλλά λόγω της θέσης του φαίνεται σαν να είναι πάνω από τον διάδρομο.
Αλλά αυτή η εκδοχή απορρίπτεται επειδή το puma και το MD έχουν την σωστή σχέση μεγέθους (αν το puma ήταν πιο κοντά στον φακό από το MD τότε θα φαινόταν ίσο ή μεγαλύτερο)

Η απορία μου είναι:
Πώς είναι δυνατόν να είναι το puma τόσο κοντά στο MD και να μην έχει πρόβλημα από το jetblast (αν δεχθούμε ότι είναι πάνω στον διάδρομο).
Πάντως το google earth δίνει μία απόσταση μεταξύ των δύο σκαφών περίπου 400 μέτρα.

Φίλε vassdel αν δεχθούμε ότι κάνει hover πάνω στον συνδετήριο τότε γιατί δεν ''κοιτάει'' στην κατεύθυνση του συνδετηρίου αλλά στην κατεύθυνση του συνδετηρίου;
Έχω παρατηρήσει μικρά αεροσκάφη να στρίβουν καθώς περιμένουν στον συνδετήριο για να ΄΄θαυμάσουν΄΄ οπότε και η δική σου ερμηνεία στέκει.

Όσο κοιτάω τόσο μπλέκομαι :7:

Το ελικόπτερο βρίσκεται πάνω απο τον παράλληλο διάδρομο, στα δεξιά του διαδρόμου που βρίσκεται το MD. Η σκιά του ελικοπτέρου μπορεί να εντοπιστεί δεξιά του ελικοπτέρου εκεί που ξεκινάει η πρασινάδα. Δεν είναι ευδιάκριτη επειδή την κρύβει ο μεταλικός κωνικός πύργος.

solro":2hqolz1f said:
Λοιπόν

Πρώτα από όλα ξεκαθαρίζω ότι το να έχει γίνει φωτομοντάζ είναι παντελώς αδύνατο σε ένα τόσο σοβαρό site.
Κι όμως σε αυτό το "τόσο σοβαρό" site έχουν παρουσιαστεί πολλάκις φωτογραφίες που το photoshop έχει πάει σύννεφο. Γι αυτό μην είσαι τόσο απόλυτος χωρίς να γνωρίζεις... :wink:

vassdel":3dr4w9e2 said:
Επίσης, διακρίνω μια υποψία σκιάς στην ένωση συνδετηρίου/διαδρόμου, πάνω στο συνδετήριο. Μοιάζει να είναι του ελικοπτέρου, οπότε αυτό το σενάριο μου φαίνεται πιο πιθανό.
Αν παρατηρήσουμε την σκιά τού MD (που είναι ευδιάκριτη) συμπεραίνουμε ότι ο ήλιος το φωτίζει κάθετα,άρα βρίσκεται ακριβώς πάνω από την περιοχή τού διαδρόμου στην οποία βρίσκονται τα δύο "πετούμενα".Αυτό ενισχύει την υπόθεση ότι η "υποψία σκιάς" είναι τού ε/π.

vassdel":3dr4w9e2 said:
Πάνω από το tail boom (τον "άξονα" που ενώνει το ουραίο με το υπόλοιπο σκάφος) φαίνεται χαρακτηριστικά η παραμόρφωση στη φωτογραφία, που γίνεται λόγω των καυσαερίων των κινητήρων. Δεν είναι ειδικός στη φωτό και το ρετούς, αλλά μου μοιάζει αληθινή, με το ελικόπτερο στον συνδετήριο σε hover :mrgreen:
Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι το ε/π βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το MD και "μέσα" στα καυσαέριά του.Ο thanosp λέει ότι το ε/π βρίσκεται στον τροχόδρομο δεξιά τού διαδρόμου,όμως τότε δέν θα έπρεπε η παραμόρφωση από το blast τού MD να μήν είναι ακριβώς "πάνω" στο tail boom τού πούμα;

Ούτε εγώ είμαι ειδικός στην φωτογραφία-και μάλιστα η ίδια η φωτογραφία έτσι όπως είναι νομίζω πως θα δυσκόλευε ακόμα και ειδικούς.Ισως άν ήταν από αναλογική φωτογραφική μηχανή να ήταν πιό ευδιάκριτες οι απειροελάχιστες αυτές λεπτομέρειες....

vassdel":1u2zvy7k said:
Πάνω από το tail boom (τον "άξονα" που ενώνει το ουραίο με το υπόλοιπο σκάφος) φαίνεται χαρακτηριστικά η παραμόρφωση στη φωτογραφία, που γίνεται λόγω των καυσαερίων των κινητήρων.

Hastaroth":1u2zvy7k said:
Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι το ε/π βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το MD και "μέσα" στα καυσαέριά του.

Πιστεύω πως αναφέρεται στα καυσαέρια του ίδιου του ελικοπτέρου. :wink:

Στα δικά μου μάτια, η εξήγηση του thanosp είναι η πιο σωστή.