Flightsim

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Vasilis Nikas":155o22iy said:
Ερωτησεις για το PMDG 744

Εδω και ενα μηνα παλευω τον αυτοματο του 744 (βλεπε MCP). Θελω για παραδειγμα, μετα την απογειωση, να κανω level off sta 5000 ποδια με ταχυτητα 250 KIAS. Χωρις να χρησιμοποιησω το NAV page του FMC. Αλλες φορες ο αυτοματος λειουργει μολις ενεργοποιησω το FL CHG και οδηγει το αεροσκαφος εκει που θελω αλλα τις περισσοτερες ουτε την ταχυτητα κραταει ουτε το επιθυμητο επιπεδο. Μαλιστα συμπεριφερεται πολυ "βιαια" με αποτομες αλλαγες. Μπορει κανεις να βοηθησει?

Πρέπει να έχεις συμπληρώσει σωστά τις αρχικές σελίδες στο FMC, δηλαδή βάρη ύψη κλπ ώστε να σου βγάλει τις ταχύτητες. Από εκεί και πέρα. FD both ON, A/T ON, Altitude 5000 speed αρχικά βάζεις V2+10. Απογειώνεσαι, πάνω από κάποιο ύψος πατάς το V/S ώστε να ρυθμίσεις τον βαθμό ανόδου και ρύθμισε την ταχύτητα για flap retraction. A/P ON (Όποιον από τους 3 θέλεις) Από εκεί και πέρα "παίζεις" με βαθμό ανόδου ταχύτητα η FL CHG. Προσωπικά ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα modes του αυτόματου στο 744.

Mια σημείωση real πολύ σπάνια χρησ/ουν FL CHG ακριβώς επειδή μπορεί να έχει απότομες αλλαγές. Αυτό που κάνουν είναι να αλλάζουν σε SPEED/Vertical Speed και να ρυθμίζουν από εκεί. Η επειδή αυτό το αεροπλάνο πετιέται με LNAV/VNAV να ρυθμίζουν την ταχύτητα με VNAV ενεργό και πιέζοντας το speed ώστε να ρυθμίζεται η ταχύτητα manual.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ζητήσεις/βρεις ή απο το forum της PMDG στην avsim ή στη GreekFS mailing list στα yahoo groups

Παιδιά έχει δοκιμάσει κανείς το καινούριο expansion το "acceleration"???Αν ναι, τι εντυπώσεις του άφησε;;Αξίζει;;;

fs2004&vista

Καλησπέρα.
Θέλω να ρωτήσω το fs2004 μπορεί να τρέξει στα vista.
Ευχαριστώ!!!

Βεβαιως...

Για όλα τα αεροσκάφη κάνει το X52(όπως και όλα τα joystick).Aπό τα Χριστούγεννα που το έχω,είμαι 100000000% ευχαριστημένος