Flightsim

Διάβασε τα Tutorial I & II. Είναι focused στο online flying, αλλά περιέχουν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τις IFR πτήσεις - και είναι και τα 2 στα ελληνικά. Αν σου αρέσει το FS, δοκίμασε το online περιβάλλον - είναι πολύ καλύτερο από το να πετάς μόνος.

Μου αρέσει πολύ το fs αλλά θέλω να μάθω να πετάω πρώτα μόνος μου καλά και μετά θα πάω και online.Είμαι γραμμένος στην OAV αλλά δεν έχω πετάξει ακόμα.

Ρε παιδιά προσπαθώ να καταλάβω.Διαβάζω για τις διαδικαδίες προσέγγισης με VOR και γενικά τα καταλαβαίνω.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι από πού βρίσκουμε το VOR approach course?Υπάρχουν χάρτες που το λένε?

Σαφώς και υπάρχουν χάρτες προσέγγισης (μεταξύ άλλων....) Το manual του FS έχει χάρτες. Στο link που παρέθεσα πιο πάνω, υπάρχει και tutorial ανάγωσης χαρτών.

Χαιρετω την παρεα.Λοιπον εχω ενα προβλημα με το fsx.Ξαφνικα απο το πουθενα,χαθηκε το gps απο ολα τα αεροπλανα...δεν υπαρχει πουθενα..ακομα κ με shift+3 δεν γινεται τπτ..

Τι μπορει να συμβαινει?
Ευχαριστω.

Χαιρετω την ομορφη παρεα μετα απο αρκετο καιρο απουσιας αλλα πολλες ωρες πτησεις χαρη στις εξαιρετικες οδηγιες των φιλων. Επανερχομαι με μια απορια που θυμαμαι τωρα (πολλες εχω στο μυαλο μου αλλα σιγα σιγα για να τα εμπεδωσω :D ). Λοιπον στον σχεδιασμο πτησεις εχει 2 επιλογες. Η μια ειναι η VFR και η αλλη η IFR. Χοντρικα καταλαβαινω τη διαφορα αλλα δεν καταλαβαινω πως μπορω να το εκμεταλλευω στην πτηση.
Επισης για να εχω 2 οθονες ωστε να βλεπω απο διαφορετικες πλευρες το αεροπλανο τι προυποθεσεις πρεπει να εχω σε hardware και software;

Ευχαριστω!

Για τις δυο οθωνες που θες παταα [ ή ] δεν θυμάμαι ποιο από τα δυο. Ουσιαστικά το ένα ανοίγει παράθυρα και το άλλο τα σβήνει. Και τέλος στο κάθε παράθυρο δεξί click και επιλέγεις camera.

Βασικα το διατυπωσα λαθος. Οταν λεω 2 οθονες εννοω 2 διαφορετικες οθονες (σαν συσκευες) ο ποι η καθε μια θα δειχνει κατι διαφορετικο.

Χωρίς να είμαι ειδικός,
hlias*":vr1fjw7y said:
Η μια ειναι η VFR και η αλλη η IFR. Χοντρικα καταλαβαινω τη διαφορα αλλα δεν καταλαβαινω πως μπορω να το εκμεταλλευω στην πτηση.
Στο VFR, σου δείχνει στο GPS την πορεία που πρέπει να ακολουθήσεις. Στο IFR σου δείχνει την πορεία με βάση waypoints, και αν έχεις επικοινωνία με ασύρματο, (request ifr, take off, κτλ κτλ, για όλο το ταξίδι σου, θα έχεις εντολές κατεύθυνσης και υψόμετρου, μέχρι την ευθυγράμμιση με τον διάδρομο προσγείωσης, όπου αναλαμβάνει το ILS η το visual αν προτιμάς).
Αυτά εν ολίγοις.

Προφανώς οι χρήστες του Flightsim θα γνωρίζουν το site, αλλά δεν κάνει κακό να το παραθέσω: http://www.hvacc.org/site/index.php?opt ... 20&lang=el

Περιέχει λινκς για download χαρτών, όλων των αεροδρομίων της Ελλάδας, όπως ακριβώς και τα αντίστοιχα Jeppesen ή τα στρατιωτικά MAIPs (κυρίως μοιάζουν με το 2ο), με χάρτες αεροδρομίων, καθόδους, SIDs κλπ...
Αξίζει τον κόπο να το κοιτάξετε νομίζω...