Flightsim

Παιδιά αρχάριος εδώ και θέλω βοήθεια.Πετάω λίγο καιρό με το FS2004 και σύντομα θα έχω το X.Δεν έχω κάνει κάποια hardware επέκταση και ενδιαφέρομαι αυτό το καιρό.Σκεφτόμουνα κάτι τέτοιο http://www.11aviation.com/shop/product_info.php?cPath=81_126&products_id=1773.Με το που το είδα μου άρεσε.Καμιά γνώμη για αυτό ή κάποια πρόταση για joystick-throttle?

z_pilot. Το συγκεκριμενο ειναι καλο εργαλειο. Αλλα θα σου προτεινα αν επιτρεπεται κιολας για 40Ε περιπου παραπανς αυτο http://www.chproducts.com/retail/y_fsyusb.html

Καλησπέρα,

Μια βοήθεια απο κάποιον που γνωρίζει.

Λόγω φορμάτ αποφάσισα να ξαναεγκαταστήσω το FS9. Γνωρίζει κανείς την σειρά εγκαστάσης των σκηνικων απο HSP και GAP.? Θα μου έκανε μεγάλη χάρη ειδικά για την περιοχή της Αττικής.

Κάτι ακόμα

Για το FSX έχει δημιουργηθεί κάποιο αξιόλογο σκηνικό στον ελλαδικό χώρο ή θα πετάμε στο LGAV που θα μοιάζει σαν κοτέτσι :D ?

Ευχαριστώ

Τάσος.

Η σειρα για το base scenery είναι η εξής
1)HSP Greece(No texture)
2)HSP Greece
Βασικά φρόντισε το 1 να εχει μεγαλυτερη προτεραιοτητα απο το 2 όπως ακριβως φαίνεται και δω..μετα μπορεις να βάλεις οτι έχεις απο HSP(και της Αθήνας)

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός για τα σκηνικά της GAP

Για το FSX οχι..δεν εχει δημιουργηθεί ακομα κατι αξιολογο..όλα βγαίνουν για το fs9

Σόρυ δεν το διατύπωσα μάλλον σωστά.

Το βασικό μανίκι με τα ελληνικά σενάρια (για μένα τουλάχιστον) έχει να κάνει με τα διάφορα updates κλπ της HSP.

Γενικά θυμάμαι οτι έφαγα ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ για να βάλω μια τάξη στους φακέλους μου στο FS9 Directory αλλά και πάλι είχα διάφορα bugs στην Αθήνα και σε κάτι νησιά.

Τέλος πάντων είναι μάλλον το τίμημα για να ευχαριστηθώ και πάλι τον αγαπημένο μου εξομοιωτή.

Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που η κοπέλα μου, μου έκανε δώρο αυτο το Saitek Yoke :cry:

Προσγείωση με τη βοήθεια του ATC

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όντας πρωτάρης στο FSX.
Υπάρχει η δυνατότητα στη φάση της προσέγγισης & προσγείωσης σε κάποιο αεροδρόμιο να ακούς τις οδηγίες (altitude, speed, heading, etc) από τον πύργο;
Σε όλη τη διάρκεια της πτήσεις έχω ανοικτό το ATC αλλά ποτέ δεν έχω ακούσει οδηγίες για προσγείωση :wall:
Κάνοντας μια αναζήτηση στο forum κατέληξα ότι (μάλλον) γίνεται κάτι τέτοιο αλλά δεν βρήκα πουθενά τον τρόπο με τον οποίο να το κάνω.
Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεος (όσο πιο αναλυτικά μπορείτε όμως σας παρακαλώ).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια. :thx: :thx:

Φυσικα και μπορει να σου δωσει οδηγίες ο πύργος..για να γίνει όμως κάτι τετοιο πρεπει να έχεις δηλώσει οτι θα κάνεις IFR πτήση όταν καταθέτεις το fp..πχ θελεις να κανεις LGTS-LGAV..βάζεις το αεροδρομιο αρχής(origin) το αεροδρομιο προορισμού(destination) επιλέγεις IFR αντι VFR και αντι για "direct route" επιλέγεις "High airways route".πατας find flight plan και εσυ ετοιμος..μετα,στην πτηση ανοιγεις το παραθυρο του atc και αναλογα σε τι φάση πτησης βρίσκεσαι ζητάς τις αντιστοιχιες οδηγίες απο τον κοντρολλερ
οτι δεν καταλαβαίνεις στείλε πμ :great:

FlightSim Event @ Saturn Λεωφ. Συγγρού

Καλημέρα,

Το HvACC οργανώνει σε συνεργασία με το κατάστημα Saturn στη Λεωφόρο Συγγρού 340 στη Καλλιθέα, το Σάββατο 16 Μαΐου από τις 11:00 το πρωί, ένα event με θέμα το flight simulator. Θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε πώς πετάμε online μέσω του Δικτύου VATSIM και πώς γίνεται ο εικονικός έλεγχος εναερίου κυκλοφορίας. Περίπου στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουμε μια πτήση που θα μπορέσετε να δείτε στη μεγαλύτερη LCD οθόνη του κόσμου, μεγέθους 108 ιντσών.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο site του HvACC.

Κατάλληλο PC για το FS

Καλησπέρα σε όλους,

ψάχνω αυτό τον καιρό να αγοράσω καινούριο υπολογιστή για να το χρησιμοποιώ για το FS ,αφού ο προηγούμενος που είχα μετά απο χιλιάδες ώρες πτήσεων "μας άφησε" :(

Ξέρω οτι η καλυτερη λυση ειναι να το φτιαξει κανεις μονος του , αλλα βρηκα και μια καλη προσφορα στο eshop.gr και θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας. Τα χαρακτηριστικα του εν λογω υπολογιστη ειναι τα ακολουθα:

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU INTEL CORE 2 DUO E8500 3.16 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX
ΟΘΟΝΗ SAMSUNG SYNCMASTER 2223NW
ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAVS CAVIAR GP SATA2
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ XFX GEFORCE 9500GT CUDA 1GB PVT95GZAF PCI-E RETAIL
ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ASUS P5Q3 DELUXE WIFI/AP + 2GB DDR3
ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ ADI AD2000B 8-channel High Definition Audio CODEC.
ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ WLAN: ASUS WiFi-AP @n. LAN: Dual Gigabit LAN controllers Marvell
DVD RECORDER SONY OPTIARC AD-7203S LABELFLASH BULK BLACK
ΚΟΥΤΙΑ - CASES COOLERMASTER RC-334-KKP6-GP ELITE 334 460W
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ MICROSOFT BASIC KEYBOARD 1.0 GR BLACK OEM
ΠΟΝΤΙΚΙΑ MICROSOFT WHEEL MOUSE OPTICAL BLACK OEM
ΗΧΕΙΑ INNOVATOR 2.1 MULTIMEDIA SPEAKER SYSTEM S21192
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Microsoft Windows Vista Home Premium Ελληνική Έκδοση

τι λετε?
θα αντεξει σε απαιτητικα add-ons οπως της wilco κτλ.???

Καλησπέρα Κωστή,

Ο υπολογιστής που βρήκες είναι πολύ καλός,τόσο σε κάρτα γραφικών όσο και επεξεργαστή.Αφού όμως χρησιμοποιείς "frame-rate killer" add-on όπως τα wilco,καλό θα ήταν, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα πάντα, να χρησιμοποιήσεις μια μεγαλύτερης μνήμης ram.Επίσης, σε περίπτωση που πετάς με fs9 καλό θα ήταν να βάλεις απο την αρχή windows xp (την πάτησα και εγώ με τα svista,και μερικά προγράμματα κυρίως για πτήσεις στην vatsim δεν λειτουργούσαν σωστά). Σε περίπτωση πάλι που πετάς με fsx, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα vista.

Εγω προσωπικά έχω στο λαπτοπ fs9 με τα 737,747,wilco airbus vol 1&2 και cirrus sr22 της eaglesoft, ΑES και αρκετά scenery τα οποία τρέχω με ati radeon x1600,cpu @ 2ghz dual core,ram 2gb και πιάνω framerate γύρω στα 30fps,αλλά ώρες ώρες πέφτει η απόδοση :|

Kατα τ'αλλα είναι πολύ καλή επιλογή,θα σε καλύψει απόλυτα το μηχάνημα (οι προτάσεις μου είναι για το κάτι παραπάνω ;) ). Και με το καλό να εκατομμυριοστίσεις της ώρες πτήσεων :D Καλές πτήσεις!

Φιλικά,
Στάθης