Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

• Thread starter Thread starter k984504
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Πωληση της ΟΑ στην Α3

Λευτά (sic) υπάρχουν

Αφήστε την CY και πείτε μου. Τι θα γίνει με το Handling, την τεχνική βάση, το catering, κλπ κλπ κλπ, ειναι ΟΛΑ μεσα στα 72εκ (στην ανακοίνωση δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόριση για τα τμήματα)? Ασχολείστε με τρίχες (συγγνώμη κιόλα για την έκφραση) και "πονηρές" σκέψεις, και δεν βλέπω κανένα να αναρωτιέται τα άνωθι..
:wall:

Τσίμπα από δω,τσίμπα από κει η MIG όλο μαζεύει.109 εκ.η επιδότηση στην τετραετία απ΄το ελληνικό δημόσιο για τις άγονες,72 εκ. απ΄την AEGEAN για την αγορά της OLYMPIC AIR.Mια απορία μόνο.Απ΄τα 177 εκατομμύρια πού είχε καθοριστεί ως η τιμή αγοράς το 2009 του ομίλου της παλιάς ΟΑ,πόσα μπήκαν στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου και με ποια μορφή;

george_a":3su8ed5n said:
Αν η πώληση δεν εγκριθεί, τότε ποια είναι τα σενάρια? Η MIG 'ξαναπαίρνει' την ΟΑ επιστρέφοντας τα χρήματα?

Αρχικά συμφώνησαν στο τίμημα, μετά θα πάρουν τις απαραίτητες εγκρίσεις, μετά θ αολοκληρωθεί η εξαγορά και μετά θα πέσει το χρήμα, οπότε μην ανησυχείς αργεί πολύ ακόμα το χρηματικό μέρος.

flying Doc":3su8ed5n said:
Κάτι που είναι πιο σημαντικό. Ο "στόλος " της ΟΑ θα περάσει στην Α3? Αν ναι, τότε θα έχουμε να φωτογραφίζουμε Dash με τους γλάρους στην ουρά...

Δε νομίζω, το λένε ξεκάθαρα, η ΟΑ θα είναι θυγατρική της Α3, άρα θα κρατήσει τα χρώματα της, προφανώς θα πετάει μόνο με τα Dash και θα εκτελεί δρομολόγια εσωτερικού και Βαλκανίων

Η Handling και η Engineering είναι ένα θέμα ακόμα, δεν αναφέρθηκαν ακόμα σε αυτά. Η Olympic Catering είναι έτσι κι αλλιώς κομμάτι της Vivartia (Everest) άρα αυτό σίγουρα είναι εκτός του deal.

Η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean, δημιουργεί μονοπώλιο στην Ελλάδα.
Η συγχώνευση απορρίφθηκε γι αυτό ακριβώς τον λόγο.
Το αρμόδειο υπουργείο όμως, βρίσκεται σε άλλο πλανήτη! Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς κύκλοι του Χατζηδάκη ανέφεραν ότι «η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean είναι μια επιχειρηματική συμφωνία που προέκυψε και ως αποτέλεσμα της κρίσης. Ως προς το σκέλος του ανταγωνισμού, θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα. Ως προς τα υπόλοιπα υπενθυμίζουμε δύο πράγματα σε όσους διαφώνησαν με την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής. Πρώτον, η σημερινή τιμή πώλησης είναι αρκετά μικρότερη από το τίμημα που εισέπραξε το δημόσιο το 2009. Δεύτερον, ενώ η παλιά Ολυμπιακή κόστιζε περίπου 400 εκατ. ευρώ ετησίως, η Aegean και η Olympic Air εισφέρουν 270 εκατ. ευρώ το χρόνο στα κρατικά ταμεία».

http://www.metaforespress.gr/index.php? ... n&Itemid=4

Re: Hellas Airlines!

Τελικά η συγχώνευση έγινε επειδή η αγορά έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ που δεν υπάρχει περιθώριο ακύρωσης του εγχειρήματος.Καμία σχέση οι "πονηρές" :) ιδέες

Είναι αυτό πού έλεγαν ορισμένοι δημοσιογράφοι τέλη τής δεκαετίας τού '70: Η Ολυμπιακή από εταιρεία τών πέντε ηπείρων κινδυνεύει να γίνει εταιρεία τών πέντε επαρχιών.Βρέθηκε τρόπος να γίνει...τετραγώνισε τούς κύκλους.Λίγο πριν απολυθώ συζητούσα με συναδέλφους μου,έναν οδηγό και μία συνοδό."Τι όραμα έχει γιά την εταιρεία του όταν μιλάει μόνο γιά τα επόμενα δύο χρόνια;" παρατήρησα εγώ.Έχεις δίκιο,μού είπε ο οδηγός.Η κοπέλλα είπε:" μα αυτός είναι broker.Φτιάχνει εταιρείες και τις πουλάει".Δεν πέσαμε και πολύ έξω.Το φέρναμε απέξω-απέξω και δεν τολμούσαμε να το συμπεράνουμε...

Ένα άρθρο του Reuters, λίγο πιο αναλυτικό από τις αναδημοσιεύσεις των Ελληνικών ΜΜΕ με ιστορικά και οικονομικά στοιχεία αλλά και σύνδεση του deal με την κρίση της χώρας και άλλα στοιχεία της οικονομίας όπως ο τουρισμός

http://www.reuters.com/article/2012/10/22/us-olympic-aegean-idUSBRE89L11P20121022

Τελικά με αυτό το deal ο Βασιλάκης και οι λοιποί μέτοχοι της Aegean δε θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στη τσέπη αφού το τίμημα θα το πληρώσει η ίδια η εταιρεία σε αντίθεση με την προηγούμενη προσπάθεια του 2010. Όχι ότι θα γλυτώσει την αύξηση κεφαλαίου αλλά θεωρητικά έτσι πάει να γίνει.

VasoVeg":31pceewh said:
Η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean, δημιουργεί μονοπώλιο στην Ελλάδα.
Η συγχώνευση απορρίφθηκε γι αυτό ακριβώς τον λόγο.

Συγνώμη για ποιο μονοπώλιο μιλάς ακριβώς, δυσκολεύομαι να βρω άλλη χώρα στην ΕΕ με τόσες εταιρείες με προγραμματισμένες πτήσεις όσες η Ελλάδα...

Επίσης δεν νομίζω ότι αμφιβάλει κανείς ότι ο Βασιλάκης θα τα βάψει όλα τα αεροσκάφη με τους 5 κύκλους μετά από λίγο καιρό, τα 70μύρια δεν θα τα πλήρωνε για να έχει 2 brands.

Νομίζω ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα...70 εκατομμύρια είναι πολλά.Πολύ κακό γιά το τίποτα.Μήπως είναι από εκείνα πού είναι μόνο στα χαρτιά;Και έπειτα,το όνομα Olympic είναι περιουσιακό στοιχείο τού Ελληνικού κράτους.Έτσι έλεγαν πριν από τρία χρόνια.Ότι τού το είχαν παραχωρήσει με κάποια συμφωνία.Δηλαδή ότι ήταν τόσο δυνατό πού δεν μπορούσαν να το διαγράψουν μονοκοντυλιά.Την Ολυμπιακή πολλοί εμίσησαν,τούς κύκλους της ουδείς.Το δώρο τού Ωνάση.Κι ακόμη,τι αγοράζει με τόσα λεφτά από την Olympic Air; μόνο τον αέρα;Τής ανήκει κανένα αεροπλάνο;Διορθώστε με άν κάνω λάθος,λείπω από τον χώρο τρία χρόνια.Έχω μείνει με την εντύπωση ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία.Ότι είναι απλά μία αεροπορική μεσιτεία....