Εσείς ποιά εταιρία θα επιλέγατε;

• Thread starter Thread starter xaris
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

xaris

Low-Cost-Class-Member
Αφού ευχαριστήσω εκ των προτέρων όποιον μπεί στον κόπο να απαντήσει, θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση:
Για το ταξίδι ΑΘΗΝΑ-ΟΖΑΚΑ, ΤΟΚΥΟ-ΑΘΗΝΑ ποιά εταιρία θα επιλέγατε :?:
1)LUFTHANSA (A-300,A-340-600,B-747-400,A-300);
2)QATAR AIRWAYS ( A-321,A-330,B-767,A-330,A-321); ή
3)EMIRATES (B-777-300ER,A-340-500,B-767,A-340-500,B-777300ER);
Σημειωτέον ότι οι τιμές είναι παραπλήσιες:960 € για την QATAR, 1050 για τη LUFTHANSA και 1090 για την EMIRATES.

Kαμία δυσκολία στην απάντηση .

EMIRATES

Τι connection times σου δίνουνε?

Εγώ για κάποιο λόγο θα προτιμούσα την qatar... Θα απέφευγα την LH (εκτός αν σε νοιάζουν τα μίλια.)

Με την EK θα έχεις μία επιπλέον πτήση που θα εκτελεστεί με θυγατρική της JAL (από Τόκυο για Οσάκα). Αν σου αρέσουν οι εμπειρίες αυτού του είδους, θα σου το πρότεινα ανεπιφύλακτα.

Η Qatar και η TΗΥ (δική μου πρόταση) δίνουν μίλια στο Miles & More και μάλιστα αρκετά. Lufthansa δε θα έπαιρνα αν και είναι πειρασμός το 744.

ΤΗΥ μάλλον κι ας παρεξηγηθώ που δεν έχει το glam των άλλων...

To έκανα πρόπερσι με QR και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Τώρα που φτιάξανε και το terminal δεν υπάρχει λόγος κανένας να δώσεις παραπάνω χρήματα να πετάξεις με ΕΚ, η QR είναι ιδίου επιπέδου και δίνει επιπλέον και μίλια. Η LH είναι σαφέστατα κατώτερη και σχεδόν ιδίου επιπέδου με την ΤΚ. Ο σύντροφος aakunz την προτείνει γιατί είναι ο σύντροφος aakunz... Συντάσσομαι με τον σφο jerry και η ψήφος μου πάει λόγω προσωπικής εμπειρίας στην QR...

Σας ευχαριστώ για τις υποδείξεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρουν μίλια, ενώ το 747 είναι δελεαστικό καθώς δεν έχει τύχει να ταξιδέψω με τον τύπο αυτό. Με τη LUFTHANSA η διάρκεια είναι 20 και 21,5 ώρες (6+7 ώρες σε FRA) με την QATAR 21 και 28 ( με 7,5 ώρες τη φορά στην DOH)και με την EMIRATES 16,5 και 23(3,5 ώρες DXB στην επιστροφή). Όσο για την THY, αποκλείεται!Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της.Άλλοι οι λόγοι.....

Και εγώ θα διάλεγα τους Γερμανούς λόγω τυπων αεροσκαφών και λόγω "Ευρώπης". Συμπολίτες μας είναι πια, γιατί να διαλέξω τους Ασιάτες?

Πότε πας? Γιατί "κουνάει" στο νησί αυτόν τον καιρό ;)

Παρόλα αυτά, το service της LH είναι σίγουρα υποδεέστερο από αυτό των ασιατικών. Επίσης, έχε υπόψιν σου ότι μπορεί να πέσεις σε αεροπλάνα της LH (και 747 και 346) χωρίς IFE... Τότε το 747 δε θα σου φανεί τόσο ωραίο όσο εξωτερικά. Τέλος, η QR νομίζω δίνει μίλια στην LH.

Είχα κάνει το 2006 το δρομολόγιο Αθήνα-Πεκίνο και Σανγκάη-Πεκίνο με QR μέσω Ντόχα και μπορώ να πω ότι λάτρεψα την QR.Αεροπλάνα ολοκαίνουρια (Α320 και Α330 σε κάθε σκέλος), καθαρότατα, άνετα, το φαγητό ftw, και βέβαια IFE όλα τα λεφτά :thx:
:!: Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι στην Σανγκάη είχαμε overbooking :roll: :roll: , μιας και το αερόπλανο ερχόταν από την Οσάκα, οπότε εσύ δεν θα έχεις μάλλον τέτοιον μπελά.
:arrow: Με ΕΚ δεν έχω πετάξει ακόμα, αλλά μάλλον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όσα διαβάζω η μία από την άλλη.

:arrow: Η δική μου πρόταση πάντως είναι να πάς με μία από τα εμιράτα, οι οποίες αν έχεις ένα σεβαστό trasnit time και δεν σε πειράζει, σου δίνουν την δυνατότητα να βγάλεις επί τόπου βίζα και να κάνεις μια γρήγορη βόλτα στο Dubai ή στην Doha.Εμείς είχαμε νομίζω ένα 6ωρο στην επιστροφή και βγήκαμε μια βόλτα στην Doha, η οποία άξιζε μια επίσκεψη και ο χρόνος πέρασε ευχάριστα πάνω σε..καμήλες 8) 8)

Για να είμαι ειλικρινής η ΕΚ δεν ξέρω αν δίνει αυτήν την δυνατότητα :?

Προσωπικά θα διάλεγα ΕΚ μόνο και μόνο για το Α340-500. Δεν έχεις και πολλές φορές την δυνατότητα να πετάξεις με Α345 και πόσο μάλιστα της ΕΚ που απλά εσωτερικά είναι στολίδια σκέτα! Όλους τους υπόλοιπους τύπους αεροσκαφών τους έχω πετάξει εκτός απο το 747 και το 773ER.