Ερωτηση περι πρακτικης εμπειριας για Β1.1

• Thread starter Thread starter leandrosff
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μήπως μπορεί κανείς να μου προτείνει κάποιο άλλο site εκτός απο το "aviatonjobsearch" με το οποίο να μπορώ να ΄ψαξω για εγασία σαν fitter?
Μετά απο 1 χρόνο εξαντλητικό ψάξιμο και καθημερινά να ικετεύω εταιρίες στην Ελλάδα, δυστυχώς απογοητεύτηκα.... :?
Πλέον κοιτάζω προς εξωτερικό για να συγκεντρώσω την προϋπηρεσία που χρειάζομαι.
Επίσης μήπως ξέρει κανείς για ένα μεγάλο υπόστεγο στην Ρουμανία με ιδιοκτήτη Έλληνα (Dedalus αν δεν κάνω λάθος!!!) ?
Όποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα!

Πρώτα από όλα να ξέρεις πως η ζήτηση αρχίζει από το φθινόπωρο και τελειώνει την άνοιξη προς το καλοκαίρι, oπότε είναι λογικό να μη βρίσκεις κάτι ακόμα.
Προς τον χειμώνα μπορεί να τύχει να χρειάζονται και επειγόντως άτομα και θα βλέπεις αγγελίες τύπου: We need urgently.....
Το aviation job search είναι αρκετά καλό, αλλά μην περιμένεις μόνο να βγει κάποια αγγελία. Μπες στη λίστα με τους direct employers & recruiting agencies και στείλε το βιογραφικό σου στη κάθε μία εταιρία ξεχωριστά για να σε έχουν υπόψιν τους.
http://www.aviationjobsearch.com/recruiters/recruiting_now

Αν και θα σου φανεί τρελό, μην πας για την ώρα σε καμια Ryanair, σε βάση που διανυκτερεύουν πολλά αεροσκάφη της.
Στην θέση που βρίσκεσαι τώρα, θα σε δείξουν πώς αλλάζουν τροχούς και φρένα, θα σε βάλουν στην ομάδα αυτή και δε θα δεις σχεδόν τίποτα άλλο για να μαζέψεις προϋπηρεσία. Την πάτησαν μερικοί εκπαιδευόμενοι που τους προσέλαβε η Ryan...
Αν βέβαια χρειάζεσαι επειγόντως δουλειά και δε σε ενδιαφέρει αν μπορέσεις να ξεφύγεις από την ομάδα Pit-stop, τότε πήγαινε αν ανοίξει θέση.

Το μοναδικο μαγαζι στην Ελλαδα που ειναι ταυτοχρονα part 145 και part 147 ειναι η Ολυμπιακη. Δηλαδη στην ολυμπιακη κανεις και το θεωρητικο κομματι και την πρακτικη. Αυτο ομως ειναι και το κακο.. οτι ειναι το μοναδικο μαγαζι! Οποτε μαζευεται τσουρμο που χρυσοπληρωνει το course για να βγαλει το Β1 και μενει με το χαρτι στο χερι (στο τελος ουτε μια στο εκκατομυριο για προσληψη). Γι αυτο καλυτερα καποιος να ξεκινησει λατζα σε μια εταιρεια. Αυτο θα του δινει τουλαχιστον ενα χαρτζιλικι. Μην θεοποιουμε το B1. Μετα απο μερικα χρονια θα το παρεις το χαρτι αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο. Το σημαντικοτερο κατα τη γνωμη μου ειναι η δουλεια. Τοσοι εβγαλαν Β1 τα 2-3 τελευταια χρονια..ποσοι απο αυτους δουλευουν? Γι αυτο δεν ειναι κακο στην αρχη να ξεκινησει κανεις εστω και σαν πλυστης αεροπλανων σε ενα μικρο υποστεγο. Οταν μαθεις εκει τη δουλεια πιστεψε με το Β1 θα στο στειλουν στο σπιτι με courier!

Aγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες!
Σαν υφιστάμενος μηχανικός έχω καταλάβει πλέον ότι άλλο τα χαρτιά και άλλο οι γνώσεις...(τουλάχιστον γύρω απο την μηχανική πάντα!!!).
Το Β1 το έχω βάλει πλέον σκοπό ζωής..προσωπικό στοίχημα-ονειρο και δεν θα το βάλω κάτω!
Θα πράξω όπως με συμβουλεύεις Β737Μech όσον αφορά το aviationjobsearch.
Σας ευχαριστώ ξανά, όμως δεν μου ειπε κανείς σας αν έχετε ακουστα για το υπόστεγο έλληνα στην Ρουμανία (Dedalus ή κάτι τέτοιο!!!).
Γνωρίζει κανείς τίποτα?

Με εκτίμηση
Greg the engineer
Μηχανολόγος μηχανικός

Φίλε Greg, αν έχεις αποφασίσει να φύγεις από το βάλτο της Ελλάδας, τότε γιατί ψάχνεις να βουτήξεις ξανά στα βρώμικα νερά, αλλά σε άλλη χώρα;
Ξέχνα τις Ελληνικές εταιρίες αν θέλεις να πας μπροστά, είτε είναι ντόπιες, είτε στο εξωτερικό.
Τι μισθό περιμένεις να πάρεις αν σε προσλάβει ο Δαίδαλος;
Γιατί νομίζεις πως άνοιξε στη Ρουμανία, αν υπάρχει πράγματι μια τέτοια εταιρία;

Στην Ελλάδα τα σοβαρά πράγματα είναι πια μονόδρομος, Aegean.
Ρώτα όμως τι μισθούς δίνουν για άτομα που μόλις μπήκαν χωρίς Β1....

Σαν contractor έστω ως fitter δίχως τύπους, δεν πιστεύω πως μπορείς να πας λιγότερο από 700 ευρώ την εβδομάδα. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά από ότι έχω ακούσει από συναδέλφους που έχουν ακολουθήσει αυτό το δρόμο, κάπως έτσι είναι τα πράγματα.
Γιατί ψάχνεις να βγάλεις 700 ή λιγότερα το μήνα σε μια Ελληνική εταιρία;

Όσον αφορά τα πτυχία Β1 κτλ η κάθε εταιρία μπορεί να βρει τους χίλιους λόγους να μη σε πληρώσει.
Αρχίζεις από το τίποτα, σου λένε πως δεν έχεις Α - παίρνεις το Α σου λένε πως δεν έχεις το Β1 - παίρνεις το Β1, σου λένε πως δεν έχεις τύπο - παίρνεις τύπο, σου λένε πως δεν είχες εταιρική εξουσιοδότηση από την προηγούμενη εταιρία κτλ κτλ.

Υπομονή και επιμονή χρειάζεται. Σιγά σιγά θα βρεις το δρόμο σου, αφού έχεις αποφασίσει να φύγεις.