flesland
Concorde-Class-Member
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- EDDK
airzena":2vwwu0oi said:Πολύ συνωστισμός για Βιετνάμ φέτος. Τι έγινε βρε παιδιά.?.?. Θανάση trip report…δεν ξέρω αν θα κάνεις το τρένο από Ανόι – Σαϊγκόν (λένε ότι αξίζει) εμείς θα το κάνουμε, Δεν ξέρω αν πρέπει να σταματήσουμε Ντα Νανγκ και από εκεί πάρουμε αεροπλάνο για Σαϊγκόν
Έκανα αυτή την διαδρομή τον Μάιο, με τρένο από Ανόι έως το Χούε (το αεροδρόμιο του Χούε ήταν κλειστό λόγω επισκευών, προσοχή γιατί κάποιες εταιρείες εξέδιδαν εισιτήρια). Από το Χούε πήραμε οδηγό μέχρι το γραφικό και τουριστικό χωριό Χόι Αν (2ω) και πίσω για το Ντα Νανγκ (περίπου 30λ από Χόι Αν) και κόστισε $60 ανάλογα και με παζάρι και τα άτομα. Η διαδρομή είναι πολύ ωραία και όποιος έχει δει το σχετικό top gear είναι εκεί που ανεβαίνουν το καταπράσινο βουνό δίπλα στην θάλασσα.
Από το Ντα Νανγκ πετάξαμε για Σαιγκόν και δεν πήραμε το τρένο για 2 λόγους:
α) Το τρένο ήταν φουλ στην κατσαρίδα και θυμάμαι ότι ξύπνησα και φύσηξα μια για να φύγει από μπροστά μου. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα στα κλάματα των γυναικών της παρέας που δεν σου αφήνει και πολλές επιλογές :? (lesson learned να μην τις ξαναπάρω μαζί, όχι να μην ξαναπάρω το τρένο :twisted: ) . Αυτό βέβαια αν πάρετε το τρένο με τις κλινάμαξες γιατί αν ταξιδέψετε μέρα μόνο, τότε η κατάσταση είναι καλύτερη (αλλά η θερμοκρασία υψηλότερη).
β) Το όλο σκέλος Ανόι-Σαϊγκόν είναι περίπου 32-35 ώρες. Κάνοντας τις 17 ώρες με το τρένο έξτρα από Ντα Νανγκ ως την Σαϊγκόν (που δεν είναι και το πιο άνετο του κόσμου) μάλλον θα σας οδηγήσει σε μια χαμένη μέρα στην Σαϊγκόν λόγω κούρασης.