Επόμενα ταξίδια του airliners.gr

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα.
Ήθελα να σας ρωτήσω πριν κλείσω κάτι για μέσα στον Ιούνιο με United από τη σελίδα τους, βλέπω αυτό το connection Εδιμβούργο λίγο ζόρικο. Να το προσπαθήσω; Με χειραποσκευή θα είμαι. Τι θα γίνει αν το χάσω; Θα με βάλει η United στην επόμενη πτήση; Δυστυχώς είναι την επόμενη μέρα. Ο λόγος για το σκέλος αυτό είναι φυσικά το 757 και LGA άφιξη.

BRU - EDI 10:50-11:50 Α320
EDI-IAD 12:30-15:30 Β757
IAD-LGA 17:20-18:47

Επιστροφή προσπαθώ να αποφύγω Air Canada, Swiss ψάχνω να δω μήπως έχει κάτι μέσω LHR.

04.08.24 IB3283 ATH-MAD 0410-0705
04.08.24 IB6165 MAD-BOS 1300-1505
12.08.24 IB6166 BOS-MAD 1640-0540
13.08.24 IB3152 MAD-ATH 0840-1315

29/05/2024 QR208 ATH-DOH 19:40-00:05 B77W

Last edited:
Καλησπέρα.
Ήθελα να σας ρωτήσω πριν κλείσω κάτι για μέσα στον Ιούνιο με United από τη σελίδα τους, βλέπω αυτό το connection Εδιμβούργο λίγο ζόρικο. Να το προσπαθήσω; Με χειραποσκευή θα είμαι. Τι θα γίνει αν το χάσω; Θα με βάλει η United στην επόμενη πτήση; Δυστυχώς είναι την επόμενη μέρα. Ο λόγος για το σκέλος αυτό είναι φυσικά το 757 και LGA άφιξη.

BRU - EDI 10:50-11:50 Α320
EDI-IAD 12:30-15:30 Β757
IAD-LGA 17:20-18:47

Επιστροφή προσπαθώ να αποφύγω Air Canada, Swiss ψάχνω να δω μήπως έχει κάτι μέσω LHR.

Έχεις λιγότερες από δύο ώρες στο IAD, και αν έχεις έστω και μικρή καθυστέρηση, ακόμα λιγότερο.
Στο IAD θα περάσεις έλεγχο διαβατηρίων, που εκείνη την ώρα θα έχει αρκετό κόσμο (μπορείς να κοιτάξεις τον χρόνο αναμονής εδώ).
Αν έχεις δώσει βαλίτσα, θα πρέπει να την παραλάβεις, που μπορεί να προσθέσει κι άλλο χρόνο αναμονής.
Η τελευταία πτήση της UA IAD-LGA είναι συνήθως στις 22:10.

To IAD δε με πειράζει τόσο, στο EDI είναι ο προβληματισμός μου. Με χειραποσκευή θα πετάξω.
Πάντως είδα από τη σελίδα, στο IAD σκάει πάνω στο peak η πτήση και τυχαίνει να έχει πάνω από 2 ώρες αναμονή.

@AirFlightTravels πριν 2 μήνες στο EDI παρόμοια ώρα από FRA από την πόρτα του αεροσκάφους μέχρι την έξοδο από το Terminal ήταν λίγο κάτω από 5 λεπτά, και έτσι κι αλλιώς το EDI δεν έχει κανένα τρελό περπάτημα, απλά είναι λίγο λαβύρινθος. Μετά τον διαβατηριακό έχει τεράστιες (μωβ?) πινακίδες για Flight connections που σας ανεβάζουν επάνω στις αναχωρήσεις.

Εγώ θα το τολμούσα, και αν αργήσετε (και το ζητήσετε), λογικά θα σας βάλει η UA στην επόμενη για EWR στις 13:50.
Εναλλακτικά αν αργήσετε και επιμένετε να ζήσετε την μαγεία του LGA (αντί EWR) την επόμενη μέρα, η UA είναι υποχρεωμένη (πάντα έχετε το Right to care) να σας κλείσει ξενοδοχείο και να σας παρέχει φαγητό. Πρακτικά, κλείνετε ένα ξενοδοχείο και εστιατόρια εσείς, και τους στέλνετε τις αποδείξεις. Θα συνιστούσα σε αυτή την περίπτωση να αποφύγετε αλκοόλ στις αποδείξεις, πολλές φορές αρνούνται να σας αποζημιώσουν αν το δουν.

Ευχαριστώ πολύ, μόλις πάω σπίτι θα το κλείσω και update εδώ. Η UA δεν έχει άλλη πτήση τη μέρα για Αμερική μετά τις 12.30. Πάντως έζησα εφιάλτες στο EWR 2 φορές γι'αυτό και θέλω να το αποφύγω.

Εναλλακτικά αν αργήσετε και επιμένετε να ζήσετε την μαγεία του LGA (αντί EWR) την επόμενη μέρα, η UA είναι υποχρεωμένη (πάντα έχετε το Right to care) να σας κλείσει ξενοδοχείο και να σας παρέχει φαγητό. Πρακτικά, κλείνετε ένα ξενοδοχείο και εστιατόρια εσείς, και τους στέλνετε τις αποδείξεις.
Δεν είναι απολύτως σίγουρο αυτό. Θα σε κλείσουν για την επόμενη πτήση, έστω και την επόμενη μέρα, ναι. Αλλά ξενοδοχείο δωρεάν συνήθως μόνον αν το missed connection οφείλεται σε υπαιτιότητα της εταιρίας και όχι σε εξωγενείς παράγοντες (όπως ο καιρός κτλ). Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να σου δώσουν κωδικό για μειωμένη τιμή δωματίου, αλλά συνήθως δεν είναι μεγάλη η έκπτωση.

Συγγνώμη που θα το πω, αλλά αυτό είναι Common misconception. Σε πτήσεις από EU/UK (Article 9 κανονισμοί EU261/UK261) "Right to care" έχουν όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτου υπαιτιότητας της εταιρείας. Η United έχει μάλιστα σχετικό Notice (επειδή ο νόμος λέει ότι πρέπει να το κάνει) :
C. Right to Care
If you are denied boarding, your flight is cancelled, or your flight
is delayed by three (3) or more hours beyond its scheduled time of
departure and the expected departure time of your new flight (if any)
is the same day as the departure date of your originally ticketed flight,
we offer you the following free of charge:
• Meals and refreshments in a reasonable relation to the waiting
time; and
• Two (2) telephone calls, telex or fax messages, or e-mail messages.
• In cases where a stay of one (1) or more nights becomes necessary
or a stay additional to that intended by you becomes necessary,
we will provide hotel accommodations; and
• Transport between the airport and place of accommodation (hotel
or other).
We may limit or decline your right to care if provision of care would
itself cause further delay.

Να σημειώσω ότι πρόσφατα μου έτυχε καθυστέρηση με την Α3 από SKG με την πτήση να πηγαίνει την επόμενη μέρα (λόγω τρομοκρατικής ενέργειας, δεν ήταν υπαιτιότητα της Α3). O Gate Agent έλεγε -λανθασμένα- ότι δικαίωμα σε ξενοδοχείο και φαγητά έχουν μόνο όσοι δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη (!). Ταξί/φαγητά/ξενοδοχεία όταν έκανα claim από την Α3 μέσα σε 6 μέρες μου τα γύρισαν όλα χωρίς γκρίνιες.

Καλοκαίρι μπήκε... Ρόδος, Σαντορίνη και Μύκονο φυσικά.
03JUN FR7811 PFO-RHO 05.50-06.55 B738 MAX
08JUN A3201 RHO-ATH 06.00-07.00 A320
08JUN A3348 ATH-JTR 08.15-09.10 ATR72
12JUN A3351 JTR-ATH 06.00-06.45 A320
12JUN A3375 ATH-JMK 07.55-8.35 A320
16JUN FR5401 JMK-PFO 17.20-18.45 B738

784,77 euro