Eπιλογή σχολής

• Thread starter Thread starter victor
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές αναλόγως του τι θες:
1) Δωμάτιο για 2 άτομα, με μπάνιο και σαλονάκι, ψυγείο και φούρνο μικροκυμάτων > $13.00
2) Διαμέρισμα για 3 άτομα (με ξεχωριστό υπνοδωμάτιο ο καθένας), με κοινό μπάνιο, σαλονάκι και κανονική κουζίνα > $17.50
3) Bungalow για 1 άτομο με καθιστικό, δικό σου μπάνιο, ψυγείο και φ.μ. > $23.50
4) Διαμέρισμα για 1 άτομο με δικό του μπάνιο, καθιστικό, κανονική κουζίνα > $26.75
Οι τιμές είναι οι τρέχουσες, ανα ημέρα. Δεν υπογράφεις κάποιο ενοικιαστήριο μιας και πληρώνεις ανά ημέρα διαμονής. Προσοχή γιατί απ' ότι λένε είναι λίγα τα διαθέσιμα δωμάτια και είναι first come, first served.

Καλημέρα και από μένα παιδιά. είμαι νέος στο forum Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για την OXFORD η να πει κάποιες πληροφορίες με αυτήν την σχολή.Αξίζει τα λεφτά? Μέσα στο site δείχνει να άτομα που προσελήφθηκαν σε διάφορες αεροπορικές. Μήπως γνωρίζεται αν σε κρατάνε η σε παίρνουν για 6 μήνες πρακτική και μετά από δω παν και άλλοι.

George_constantin καλωσόρισες στο forum!
Η Oxford νομίζω πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις!
Το αν αξίζει τα λεφτά είναι άλλη ερώτηση, αρκετά προσωπική, και η προσωπική μου απάντηση είναι όχι. Καμία αεροπορική εταιρία στον πλανήτη δεν σε προσλαμβάνει βλέποντας μόνο το όνομα της σχολής! Σίγουρα όμως το όνομα ανοίγει πόρτες. Το αν αυτό θα σημαίνει στο τέλος και εργασία είναι γρίφος!
Επίσης, όλες οι σχολές δεν γράφουν πόσοι δεν βρήκαν δουλειά... Και είναι περισσότεροι από όσοι θέλουμε να πιστεύουμε...
Τέλος για το αν σε παίρνουν δοκιμαστικά και μετά σε πετάνε στο δρόμο, δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Ειδικά για σχολή μεγέθους Oxford.
Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει: Ψάξου, ενημερώσου όσο περισσότερο και μπορείς και αποφάσισε με βάση τις προσωπικές σου προτιμήσεις και φυσικά την τσέπη σου!

φιλε νικο πραγματικα η απαντηση σου κατ εμε ειναι σαν να απαντουσα εγω,,,αψογος και λογικοτατος.ας μην ξεχασουμε να πουμε οτι ουσιαστικα το πτυχιο δεν το παιρνεις απο την σχολη αλλα απο την αντιστοιχη faa η jaa(αμερικη η ευρωπη)ειναι κατι σαν το διπλωμα οδηγησης.πολλοι το περνου τωρα ποσοι ξερουν να οδηγουν αλλη ιστορια...επισης να πω και κατι αλλο.απο οτι εχω καταλαβει και το διαβασμα εξτρα πηγων γνωσης ανεβαζει το επιπεδο..εγω ειμαι υπερ της αμερικης στο κομματι πτησης και υπερ ευρωπης στο κομματι θεωρεια..και αν καπιοις εχει να δωσει και θελει τοσα λεφτα στην ευρωπη η οξφορδη ειναι καλη (σ.σ δεν εχω προσωπικη εμπειρια οτι εχω ακουσει)

Kαλησπέρα σε όλους! Θέλω να ρωτήσω γενικά το φόρουμ αν αξίζει κάποιος να πάρει πρώτα το PPL και μετά να μπει σε κάποιο integrated πρόγραμμα σχολής εδώ η έξω? Η αερολέσχη Θεσ/κης δείχνει πολύ οργανωμένη για να σου παρέχει το ερασιτεχνικό δίπλωμα.. Οι 45 ώρες του PPL πως αναγνωρίζονται μετέπειτα? Ευχαριστώ

Καντα όλα σε μια σχολή να ξεμπερδεύεις. Ξεκίνα απ το μηδέν και φτάσε στο frozen ATPL. Mη βασανίζεσαι με τις αερολέσχες. Θ α πάρεις το πτυχίο σου και θα κάνεις βιογραφικό γράφοντας ότι το PPL το πήρες σε αερολέσχη? Οχι οτι είναι υποτιμητικό αλλά δεν δείχνει σωστό επαγγελματικό προσδιορισμό.
Δεν σου υποδεικνύω σχολή, κάνε μια βόλτα Μέγαρα, Ηράκλειο, Καβάλα κλπ κι αποφάσισε.

Γεια σας παιδια. Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα να κάνω ορισμένες ερωτήσεις. Σας παρακαλώ εάν κάποιος γνωρίζει και θέλει να μου απαντήσει ας το κάνει.

Είμαι 28 ετών και θα ήθελα να γίνω επαγγελματίας πιλότος.Ηδη έχω ένα πτυχίο-στραστιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες.
Αξίζει το κόπο με την έννοια εάν υπάρχουν προοπτικές εργασίας λόγω της ηλικίας μου.

Τα λεφτά κατάφερα να τα τα μαζέψω και τώρα ψάχνω για σχολή. Είμαι μεταξύ oxford, CTC (Νεα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο campus) και από Ελλάδα global ή Σεχοα?

Μπορεί κάποιος να μου πεί δυο πράγματα για το πού ενδεχομένος μπορεί να είναι καλύτερα?

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Βασίλης

Επειδή πολύς κόσμος ψάχνεται για σχόλες, εγώ θα σας πω την γνώμη μου για το τι γίνεται με τις σχόλες στην Ελλάδα.δεν έχω εμπειρία με σχολές του εξωτερικού και γι αυτό δεν θα αναφερθώ.
Αν μένεις Ρόδο ή Κρήτη σίγουρα σε συμφέρει να πας F.A.S ή ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΗΤΟ αντίστοιχα. Και μόνο που γλιτώνεις την διαμονή είναι μεγάλη διαφορά κόστους. Αν ζεις οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα σου μένουμε δυο σχολές η GLOBAL και η ΕΓΝΑΤΙΑ. την Σ.Ε.Χ.Ο.Α δεν την βάζω γιατί δεν έχω κοιτάξει και ότι πω δεν θα ανταποκρίνεται.
Γενικά οι 4 σχολές που που ανταγωνίζονται στην Ελλάδα δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους σε διάφορα κομμάτια.
Σε ότι αφορά το πτητικό τους κομμάτι θες να μάθεις να πετάς καλά δηλαδή εξαρτάται από το ποσό καλό εκπαιδευτή έχεις και ποσό καλό «χέρι» έχεις και εσύ. το αν θα έχεις καλό εκπαιδευτή είναι και λίγο θέμα τύχης. οι εκπαιδευτές αλλάζουν γρήγορα γιατί όλοι πάνε σε αεροπορικές εταιρίες. όποτε είναι και σε ποιον θα πέσεις.
Το κομμάτι της θεωρίας είναι πιο περίπλοκο .κατά την γνώμη μου καλύτερο στην Ελλάδα είναι να κάνεις distance learning.και μένω εδώ δεν το συνεχίζω άλλο.
Όσο για το μεγάλο μερίδιο στην Ελλάδα το χουνε η GLOBAL και η ΕΓΝΑΤΙΑ.
Η EΓΝΑΤΙΑ ξεκίνησε με της καλύτερες προϋποθέσεις αλλά στην πορεία η συμπεριφορά και τα λάθη της απομάκρυναν πολλούς μαθητές της.
Η GLOBAL είχε κάνει και αυτή λάθη τραγικά στο παρελθόν της. τάρα διορθώθηκε κάπως με αποτέλεσμα να τραβήξει και όλο τον κόσμο από την ΕΓΝΑΤΙΑ και φαίνετε σε καλύτερο δρόμο.

πολυ σωστα γραφει ο φιλος για τις σχολες στην ελλαδα...τωρα οπως ειπε για το τι θα μαθεις ειναι αλλο θεμα...γιατι δν κοιτας καμια σχολη στο εξωτερικο που δινει jar atpl ?

http://www.bestaviation.net/flight_school/ FLIGHT SCHOOLS LIST ανα τον κοσμο ευρωπη ,αμερικη ,καναδα ,ν αμερικη ,μεση ανατολη , αφρικη, ωκεανια. για ολα τα γουστα και απαιτησεις. :banana: :great: :great: :great: :great: