Eπιλογή σχολής

• Thread starter Thread starter victor
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φθηνη Σχολη

Καλησπερα σε ολους,τον τελευταιο καιρο νιωθω αρκετα πιεσμενος ο λογος ειναι η αναζητηση μιας οικονομικης σχολης οπου θα μπορεσω να ανοιξω τα φτερα μου.Βεβαια ο λογος που ανοιγω το συγκεκριμενο ποστ ειναι για να μου λυσετε καποιες αποριες οπως:
1)Υπαρχει σχολη στην Ελλαδα η στο εξωτερικο που να γινετε η πληρωμη της με καποια μορφη δανειου
2)Υπαρχει σχολη στην Ελλαδα η στο εξωτερικο που να περνει τα χρηματα σε δοσεις
3)Υπαρχει σχολη στην Ελλαδα η στο εξωτερικο που εχει αρκετα φθηνα προγραμματα
Εχω ψαξει αρκετα εχω παρει επισης πολλα τηλεφωνα σε αρκετες σχολες/αερολεσχες αλλα δεν βρηκα την ακρη,αλλα ειμαι σιγουρος πως θα με βοηθησετε για να μπορεσω λοιπον να παρω τις αποφασεις μου.
Ευχαριστω.
Φλικα Πανος :)

Re: Φθηνη Σχολη

Η απαντηση στην πρωτη ερωτηση δεν υπαρχει γιατι δεν ευσταθει η ερωτηση απλα. Το δανειο ειναι δικη σου υποθεση τι σχεση εχει η σχολη?
Δευτερον, πληρωνεις ουτως ή αλλως σε δοσεις αναλογα με το πτητικο και εκπαιδευτικο προγραμμα που εχεις λαβει. Εκτος κι αν σου κανουν καποια σοβαρη εκπτωση σε περιπτωση που προκαταβαλεις το ποσο.
Στο εξωτερικο μονο η Αμερικη αξιζει για φθηνη εκπαιδευση, ωστοσο αν μεινεις Ελλαδα ακολουθεις Modular προγραμμα με PPL και buildup σε αερολεσχη και στη συνεχεια για cpl κλπ επιλεγεις καποια σχολη που θα σου δωσει την δυνατοτητα να αντικαταστησεις οσες περισσοτερες πτητικες ωρες γινεται με ωρες simulator

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση απλα στο πρωτο ερωτημα ηθελα να πω αν υπαρχει καποια σχολη η οποια συνεργαζεται με καποια τραπεζα ωστε να μου δωσει το χρηματικο ποσο της εκπαιδευσης μου και μετα που θα εχω παρει το ATPL να ξεπληρωσω,υπαρχει κατι τετοιο σε Ελλαδα η εξωτερικο?

Εάν μένεις στην Αθήνα, έλα την Κυριακή στην Aviation Career Day.
Θα έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις με εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων επαγγελματικών σχολών και να λύσεις τις απορίες σου.

Nαι κατα πασα πιθανοτητα θα ειμαι εκει!

Οχι, οι σχολες θελουν να βλεπουν το μετρητο να μπαινει στο λογαριασμο για καθε ωρα που πετας. Δεν εχουν καμια σχεση τραπεζες με σχολες στην Ελλαδα. Μη σου πω οτι ζητανε προκαταβολες για τα θεωρητικα μαθηματα.

Eχω μιλησει με μια αερολεσχη στην αθηνα που φενεται να ικανοποιει τα κριτηρια που θελω οσο αφορα το PPL τωρα για το επαγγελματικο πτυχιο μιας και ειμαι αρκετα νεος (μολις 16 ετων) πιστευω οτι εχω αρκετο χρονο ωστε να κανω την καλυτερη επιλογη απλα οπως πολυ σωστα ειπες οι αερολεσχες/σχολες θελουν τα λεφτα επιτοπου.Κατι αλλο στην ηλικια οπου ειμαι και προανεφερα παραπανω μπορω να παρω καποιου ειδους δανειο (πχ καταναλωτικο φοιτητικο κλπ...) ωστε να μπορεσω να ανταπελξεθω οσο αφορα τα οικονομικα ζητηματα?Με την συγκαταθεση γονεα φυσικα.

Γενικα η εννοια δανειο θελει μια ιδιαιτερη προσοχη. Και αυτο γιατι τα λεφτα που χρειαζεται κανεις για το βασικο πτυχιο ειναι συγκεκριμενα: πανω κατω 40000 (δε θελω να μπω σε συζητηση αν ειναι περισσοτερα η λιγοτερα). Συνεπως ειται προπληρωνοντας ειτε παιρνοντας δανειο τοσα θα δωσεις. Μη σου πω οτι με το δανειο θα πληρωσεις και τοκους. Αρα προκυπτουν τα εξης ερωτηματα: Υπαρχει εστω και καποιο μικρο κεφαλαιο στην ακρη? Υπαρχει καποια υποτυπωδης δουλεια εστω σερβιτορου για να συμπληρωνεται καποιο στοιχειωδες ποσο? Οι γονεις ποσο μπορουν να συνεισφερουν? δε σημαινει δηλαδη οτι παιρνοντας δανειο ελυσα το προβλημα μου γιατι θα ερθει καποια στιγμη η ωρα να το ξεπληρωσω οντας ανεργος για λογους που εχουν συζητηθει (δυσκολη η επαγγελματικη αποκατασταση του ιπταμενου). Και τοτε θα εχω να σκεφτω και αλλα πραγματα.. Μηπως πρεπει να πληρωσω και type rating? μηπως θα πρεπει να πληρωσω και για 500 ωρες επι τυπου? Αλλα τοτε θα ειμαι ηδη στριμωγμενος στη γωνια με το δανειο που πηρα και τα πραγματα θα ειναι ακομα πιο δυσκολα γιατι η επενδυση θα εχει ηδη γινει. Στην τελικη το οικονομικο background ειναι το Α και το Ω για το επαγγελμα του πιλοτου. Αν εχεις ορεξη και τις πτησεις θα βαλεις και τις εξετασεις θα περασεις, αυτα ειναι τα μονα ευκολα. Το χρημα ειναι που καιει! (εγω ειμαι μονιμως με ενα κομπιουτερακι και κανω πραξεις για το αν θα βαλω 6,3 ή 7,5 ωρες αυτο το μηνα με βαση τα οικονομικα μου :wall: !!!!)

Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα, μεγαλη προσοχη στα δανεια. Ξεκινησαμε με τον Ωναση να εκπαιδευει τους χειριστες απο το μηδεν, περασαμε στην αυτοχρηματοδοτουμενη εκπαιδευση, μετα στο αυτοχρηματοδοτουμενο type rating και καταληξαμε-καταντησαμε στο αυτοχρηματοδοτουμενο type rating+ line. Το επαγγελμα πια ειναι για τους αποκλειστικα προνομιουχους και αυτους που οι γονεις του ειτε μπορεσαν ειτε προνοησαν να εχουν στην ακρη 80-90000 ευρω για να σπουδασουν τα παιδια τους. Αν καποιος καταφερει να κανει κανει και πληρωμενο line, μετα πιστευω ειναι το πολυ θεμα διετιας να κανεις αποσβεση, καθως με 500 ωρες στον τυπο εισαι ανταγωνισιμος στην αγορα εργασιας, οποτε φτανοντας στις 1500-2000 ωρες στον τυπο θα ξεκινησεις να εχεις και την πολυτελεια να επιλεγεις τις δουλειες σου, ξεφευγοντας απο τις δυσκολες καταστασεις των τριτοκοσμικων μικροεταιρειων με το αθλιο operation..
Ακομα και η Ολυμπιακη που εκανε προσληψεις μονο με το f-atpl τα εδιωξε τα παιδια πολυ νωρις πριν καταφερουν να βαλουν 500 ωρες τουλαχιστον στα bombardier για να αναζητησουν κι αυτα αλλου την τυχη τους..

Ο πατερας μου ειναι δημοσιος υπαλληλος αλλα κανει 3 δουλειες για να τα βγαλει περα...η μανα μου απο την αλλη δεν εχει δουλεια εδω και 3 μηνες αλλα βγαινει στην συνταξη σε 4 μηνες οποτε ενταξει...παρολα αυτα δεν ειμαι αναισθητος και προσπαθω να τους καταλαβω οσο μπορω...ερχονται τα ονειρα μου σε κοντρα με τους γονεις μου(το ονειρο μου απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου ητανε να γινω πιλοτος)εγω φαει ολα την google για να βρω καποια δουλεια online η καποιο τροπο να μαζεψω χρηματα παντα νομιμα ξεκινησα σε καποιες εταιριες το λεγομενο affliate αλλα μου προσφερει λιγα χρηματα...οσο αφορα τα δανεια θελουν οντως προσοχη γιατι εχουνε και τα ψηλα γραμματα...δεν θελω να πω στον εαυτο μου το λεγομενο <<δεν θα γινεις πιλοτος λογο οικονομικων>> θα κανω ο,τι περνει απο το χερι μου για να βγαλω τα χρηματα καθως ειναι και το σχολειο στην μεση και δνε θελω σε καποαι περιπτωση να το αφησω...Στην τελικη ειμαι λιγο απεγνωσμενος...:/