Επίδειξη των Red Arrows στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter ansarigi
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
εδω και αρκετες ημερες κανουν τις δοκιμες τους..στο λιμανι της κυλληνης..και σημερα ειχαμε παλι μια επιδειξη.

Φήμες λένε ότι θα κάνουν και στο Π. Φάληρο στις 23/5 στις 16:00 τοπική.

Φίλε sierra, το Φάληρο στις 23 είναι σίγουρο. Ώρα δεν έχω επιβεβαιώσει ακόμα.

Έχει ήδη εκδοθεί ΝΟΤΑΜ για την δέσμευση restricted area για την επίδειξη και αναφέρει πως θα γίνει στις 23/5, ώρες 16:20-17:00 τοπική.

Επειδή δεν είμαι familiar με το χώρο, υπάρχουν κάποια tips ως προς το πού να πάω, πόση ώρα πριν να είμαι εκεί (μιλώντας από θέμα κίνησης κλπ), ή ο,τιδήποτε άλλο που θα μου φανεί χρήσιμο; Θα είμαι με αυτοκίνητο κ 1-2 ανήλικα μαζί :mrgreen:

Κρίνοντας από την τελευταία φορά που έκαναν επίδειξη τα red arrows στο Φάληρο,νομίζω ότι το καλύτερο και πιο άνετο σημείο θα είναι ο χώρος πίσω από το ΣΕΦ ή και στην Μαρίνα του Φλοίσβου(που έχει και καφετέριες) :twisted: :twisted:
Την ώρα που λες από 4.20 με 5.00 μμ έχει κίνηση για όσους μπαίνουν στον Πειραιά,αλλά και αυξημένη πολύ κίνηση στον Κηφισό.

Ορθόν φίλε Vassdel: ΝΟΤΑΜ Α0908/11

Αρνητικό FlyHigh, το σημείο αναφοράς όλων των επιδείξεων των Red Arrows είναι η πλατεία 100 μέτρα μετά τον Φλοίσβο.

Προσοχή! Όχι τη μαρίνα Φλοίσβου! Το κτήριο του Φλοίσβου, το γνωστό άσπρο στρογγυλό κτήριο πάνω στην παραλιακή απέναντι από την Αγ. Αλεξάνδρου.

Υπάρχει πρόβλημα με το πάρκινγκ. Επιλογές: α) παράνομα πάνω στην παραλιακή, β) νόμιμα εάν περάσεις απέναντι και παρκάρεις στα στενά του Π. Φαλήρου. Επίσης πάρκινγκ μέσα στην μαρίνα Φλοίσβου. Από εκεί θα περπατήσεις περίπου 700 μέτρα μέχρι το καλό σημείο που ανέφερα παραπάνω.

Λίγη κίνηση θα βρείς στις στροφές του παλιού ιπποδρόμου πρίν το Φάληρο. Έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ευρέως οπότε δεν νομίζω πως θα έχει έξτρα κίνηση (άλλωστε Δευτέρα και μάλιστα εργάσιμες ώρες πόσος κόσμος να μπορεί να έρθει από μακριά?)
Εκεί που θα γίνει χαμός είναι μόλις έρθουν τα αεροπλάνα οπότε και όλη η παραλιακή (πάντα) μετατρέπεται στην υπαίθριο πάρκινγκ από τους περαστικούς οδηγούς που σταματάνε όπου-όπου. :wall:

Για την πτήση στο Φάληρο, τα αεροσκάφη θα προσγειωθούν το πρωί στην Ελευσίνα. Δεν έχω μάθει ακόμα την ώρα που προβλέπεται να έρθουν, να κάτσω ακριβώς στο TDZ να τα βγάλω βίντεο :mrgreen: . Προβλέπω να στήνομαι όλο το πρωί στην αρχή του 36....

Την Κυριακή 22 Μαϊου έχουν επίδειξη και στα Χανιά στο παλιό λιμάνι (έχει γραφτεί και παραπάνω) .Έχει αλλάξει η ώρα όμως , η επίδειξη θα γίνει στις 11.30. Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18.00 στο αεροδρόμιο του Μάλεμε υπάρχει επίδειξη ( demo flight) από ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας από την 115 ΠΜ.

Φαντάζομαι θα στενάξει το μπαλκόνι της Κουκουβάγιας... πρέπει να έχει τρομερή οπτική γωνία από εκεί :mrgreen:
Κρίμα που δεν είμαι στα Χανιά...

'Ολα γίνονται . Ένα απλό σενάριο είναι το εξής. Εσύ θα φροντίσεις να έχεις υπηρεσία την Κυριακή.Εγώ θα χαθώ νωρίς το πρωί σε κάποιο βουνό ( φυσικά θα ξέρεις που για να μην χάνουμε χρόνο).Θα κληθείς σε αποστολή SAR για τον εντοπισμό μου και αφού ολοκληρωθεί η διάσωση μου θα είμαι τόσο ευγνώμων
στους διασώστες μου που θα σας υποχρεώσω να μείνετε για να σας το ανταποδώσω.(Στην Κρήτη το θεωρούμε προσβολή να μην το δεχθείτε..).Έτσι απλά....