Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Γειά σου Sonia26!!
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε καταλαβαίνω.Βίωσα παρόμοια κατάσταση ενάμιση μήνα πριν στη συγκεκριμένη εταιρία.Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου γιατί ένιωθα έτσι και χειρότερα.Με έκαναν να αισθάνομαι ότι εγώ έχω το πρόβλημα αλλά τελικά άλλοι το είχαν.Έχω ήδη στείλει τα χαρτιά μου σε άλλη εταιρία και με έχουν καλέσει σε συνέντευξη την Τρίτη.Θα σου στείλω και προσωπικό μήνυμα αν θέλεις να τα κάνεις κι εσύ εκεί.Μου έχουν πεί καλά λόγια.Μην ασχολείσαι με οτιδηποτε άλλο,και επικεντρώσου στον στοχο σου.γιατί κάποιοι μπορεί να μην ξέρουν αυτά που έχουμε βιώσει εμείς
Φιλιά ch.

Τα κοριτσια, christianna και sonia26, εχουν απολυτο δίκιο. Την ίδια εμπειρία είχα κι εγώ πριν από ένα μήνα περίπου στην ίδια εταιρία...
Επομένως άτομα που δεν το δοκίμασαν ας μην αμφισβητούν αυτά που έχουν ειπωθεί. Το να μην σε δέχεται μια εταιρία στο δυναμικό της είναι άκρως θεμιτό και αναμενόμενο σε πολλές περιπτώσεις.Αλλά να το κάνει με κριτήρια που ευσταθούν! Όχι να σε καλεί, να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και μετά να βλέπεις ότι απορρίφθηκες για λόγους γελοίους!
Anyway, καλή επιτυχία σε όλους-ες που είναι στην προσπάθεια και καλά ταξίδια σε όσους-ες το έχουν πετύχει! :)

Κορίτσια δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ...πήγα στη συνέντευξη της aegean και ηταν πραγματικά πολύ ευγενικοί όλοι.
Επειδή δεν είχα ούτε προυπηρεσία ως ιπτάμενη ούτε κανένα βίσμα δεν μπορώ να αποδώσω κάπου αλλού την καλή τους συμπεριφορά.
Ωστόσο ειναι όντως παράξενο να έχετε τόσα άτομα παρόμοιες εμπειρίες..Ισως είναι ένα είδος δοκιμής καθώς μέσα στο αεροπλάνο θα συναντήσετε πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες.

Επίσης θα παρακόλουσα να μην αναφέρεστε συνεχεια σε πολυ λίγα λεφτά κτλ κτλ.Πολύ λίγα λεφτά παίρνεις σε δουλειές που εργάζεσαι δεκα ώρες τη μέρα το ελάχιστο,σου εχουν ζητήσει 100 πτυχία πριν και τελικά είναι ισα ισα 800 ευρώ το μήνα.Επειδή το έχω ζήσει και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας επάγγελμα.

Προφανώς έχει να κάνει με το ποιος σου κάνει την συνέντευξη κι αν τους-τις πετύχεις σε καλή μέρα..
Μακάρι όλες οι δυσκολίες της ζωής μας να ήταν τέτοιες αγαπητή Blair.. :)
Kαι άντε εμένα δεν με καίει και τόσο γιατί το επάγγελμα αυτό το κάνω εδώ και πολλά χρόνια και μια απόρριψη δεν μου λέει κάτι.. όμως στα νέα παιδιά που τώρα είναι στο ξεκίνημα και κάνουν όνειρα και πληρούν πάνω από όλα τις προϋποθέσεις το βρίσκω άδικο να μην τους δίνεται η ευκαιρία. Και να κόβονται για λογους ανύπαρκτους, μόνο και μόνο επειδή ακολουθεί καποιος άλλος μετά που έχει το βισματάκι του και θα πάρει την δουλειά.
Αυτά..!

sonia26":ba7sn2kh said:
Κι εγώ απορώ, αλλά το βίσμα πραγματικά ισχύει. Το χρησιμοποιούν, γιατί έστω και αυτή η κακοπληρωμένη δουλειά όπως την παρουσιάζεις είναι κάτι για κάποιες ή θέλουν απλά και μόνο να κάνουν το ψώνιο τους. Εγώ είχα σκεφτεί για την μετεγκατάσταση γλυκειά μου και την είχα ρυθμίσει. Λες να ξεκίνησα από Θεσσαλονίκη για πλάκα; Άλλοι μας φώναξαν μόνο και μόνο για να μας ταλαιπωρήσουν. Πολύ σίγουρη είσαι για αυτά που λες... Έξω από τον χορό όλοι καλά χορεύουν!!!!!!
Όσο για τον πιλότο ήταν άγνωστος σε εμένα αλλά (διάβαζε καλύτερα)... κάπου αλλού δεν ήταν! Σε εσένα δεν σκοπεύω να δώσω εξηγήσεις γιατί από ο,τι φαίνεται είσαι ή το παίζεις βαθιά νυχτωμένη. Μία κοπέλα εδώ μέσα που μου έστειλε pm μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μου, αλλά και πάλι φτάνει που γνωρίσω εγώ και όσοι ξέρουν καλά τι γίνεται σε τέτοιους χώρους.
Όσο για την υπεροψία και το στυλάκι αναγκάζεσαι με όλα αυτά που βλέπεις και γίνονται γύρω σου να το έχεις. Για το μόνο που μετανιώνω είναι ότι ήμουν ευγενική και χαμογελαστή σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. Ειδικά όταν αναφέρθηκαν σε casting έπρεπε να πράξω κι εγώ αναλόγως, αλλά και πάλι δεν το έκανα. Και έρχεσαι τώρα εσύ για να μιλήσεις για τουπέ; Αμα δεν καταλαβαίνεις και δεν ξέρεις κάποια πράγματα ή το παίζεις ότι δεν τα ξέρεις, μην παίρνεις θέση. Αυτό που κάνεις είναι εύκολο και μπορεί να το κάνει ο καθένας... και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί εμένα στους ανθρώπους...
Το θέμα είναι ότι αν με έκοβαν για ουσιώδη λόγο δεν θα με ενοχλούσε, αλλά το άδικο με τρώει!
Για αυτό επειδή στην Ελλάδα ζούμε και γίνονται πολλά μην παριστάνεις πάντα τον δικηγόρο του διαβόλου... Από ότι έχω δει και από άλλες απαντήσεις σου γενικά.......!!!
Ευχαριστώ. . .

1. Εγώ δεν έκανα κανένα χαρακτηρισμό.
2. Δεν παρουσιάζω τη δουλειά ως κακοπληρωμένη, αυτοί που εργάζονται αυτό λένε και δεν έχω λόγο να μη τους πιστέψω.
3. Δεν είπα ότι ξεκίνησες για πλάκα. Ίσα-ίσα είσαι πολύ ικανή αφού μέσα σε ενα 24ωρο μπόρεσες να τακτοποιήσεις την μετεγκατάστασή σου. Μπράβο!
4. Το διάβασα πολύ καλά το θέμα του πιλότου.... και μου φαίνεται ακόμα χειρότερο. Ένας πιλότος ασχολήθηκε για τη φίλη της φίλης/συγγενούς.
5. Η υπεροψία και το στυλάκι είναι θέμα αγωγής όχι εξωτερικών παραγόντων.
6. Είσαι πολύ επιθετική επειδή δεν συμφωνώ μαζί σου. Έτσι είναι οι αεροσυνοδοί; Μήπως τελικά είχαν δίκιο.
7. Ακριβώς επειδή δεν είμαι "βαθια νυχτωμένη" μιλάω, ξέρω πάρα πολύ καλά τι γίνεται στην αγορά εργασίας, έχω ταξιδέψει άπειρες φορές και είμαι σε θέση να κρίνω.
8. Δεν παριστάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, διατυπώνω μια άλλη άποψη και ορισμένα λογικά ερωτήματα. Να τα βάλεις και με τους άλλους που λένε πάνω-κάτω τα ίδια με εμένα. Πρόχειρα λέω την marabou που σου απήντησε σωστά.

Επειδή τα έγραψε καλύτερα, διαβασέ το αγαπητή σόνια. Μαζί με τις σελίδες 36 και 37. χχχ

Mike_":1vaku15c said:
Εγώ θα έδινα μια συμβουλή σε νεότερα άτομα, και ειδικά σε εσάς που είστε στην αρχή της παραγωγικής σας ηλικίας σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.

- Ζητείστε αλλού, αν μπορείτε, εργασία. Εκτός συνόρων. Θα με θυμηθείτε. Ναι, δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και το Ellis Island. Η Ελλάδα δημιουργεί νοοτροπίες αρρωστημένες. Τονίζω την λέξη "νοοτροπίες" για να μην παρεξηγηθώ με την επιλογή της λέξης "αρρωστημένες". Δεν υπάρχουν δουλειές κληρονομικώ δικαίω πουθενά. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στην Ελλάδα. Δεν δικαιούστε τίποτα παραπάνω από την τιμή που σας κάνει η κάθε, ιδιωτική, εταιρία να σας καλέσει σε συνέντευξη. Και δεν αναφέρομαι στην Aegean μόνο, αλλά παντού. Βέβαια, στην Ελλάδα οι νέοι άνθρωποι έχουν μάθει διαφορετικά, και ίσως όχι εντελώς άδικα με βάση αυτά που βλέπουν σε μεγαλύτερες γενιές, σε νοοτροπίες της μίζας και τους βύσματος.

Ένα άλλο μέλος παραπάνω - σε αρκετά νεαρή ηλικία να υποθέσω(?) καθώς παραπάνω αναφέρθηκε πως δεν έχει "τριφτεί" ιδιαίτερα σε συνεντεύξεις ανεφέρθηκε σε ρατσισμό. Να κάνω μια ερώτηση? Αυτούς που σας έμαθαν στο σχολείο τις νοοτροπίες "τα θέλουμε όλα δικά μας" ή "ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη" (άλλο και αυτό, οι πολίτες να γίνονται νομοθέτες), αυτούς που σας έμαθαν να ζητάτε και να μην δίνετε, τους κατηγορήσατε? Κάνατε την αυτο-κριτική σας?

Και λέω ξανά, σας δικαιολογώ α) λόγω του νεαρού της ηλικίας σας β) λόγω των συνθηκών της μπανανι... συγνώμη, της χώρας στην οποία ζείτε. Αλλά δεν δικαιολογώ το να θεωρείτε πως αδικηθήκατε από μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία επειδή τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ κριτήρια, τα δικά σας "ΘΕΛΩ", τα δικά σας "ΠΙΣΤΕΥΩ" θα δικαιολογούσαν την πρόσληψη σας μετά επαίνων. Στο φινάλε, δοκιμάστε, όπως σας προτρέπουν τα άλλα μέλη, βγείτε στο εξωτερικό, να ζήσετε ίσως και μια απόρριψη αν κριθεί αναγκαίο για να αντιληφθείτε πως δεν ζείτε στον δικό σας μικρόκοσμο, όπως έχετε μάθει στην χώρα και δικαιωμάτων και των μηδενικών υποχρεώσεων. Μακάρι να μπείτε στην παραγωγική διαδικασία αύριο το πρωί και σας το εύχομαι. Αλλά εύχομαι να αλλάξετε νοοτροπία. Βαρέθηκα να διαβάζω σχόλια πως η Aegean βλέπει με μισό μάτι αυτούς που δεν γουστάρει, η Ολυμπιακή το ίδιο ή δεν ξέρω εγώ τι. Μονίμως στην Ελλάδα όταν μας κάνουν μια παραίνεση λέμε "ναι, αλλά αν δεις σε εκείνη την χώρα...".

Επιτέλους, ξυπνείστε. Δείτε τις ατέλειες σας, προσπαθήστε να βελτιωθείτε, δώστε τον καλύτερο σας εαυτό και αν αξίζετε θα επιτύχετε. Στην ζωή υπάρχουν και αποτυχίες. Λυπάμαι που η - καταναλωτική, χωρίς αξίες, με τους νέους μόνιμα να απαιτούν και οι οποίοι ζούν με τους κόπους των baby-boomers γονέων τους - Ελλάδα δεν σας έχει μάθει αυτό το μάθημα. Αδικίες υπάρχουν και θα υπάρχουν. Μαθαίνουμε από αυτές, ώστε να μπορούμε να τις ξεχωρίζουμε στο μέλλον. Αποτυχίες υπάρχουν. Μαθαίνουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά επιτέλους να κοπεί η καραμέλα "είμαι ο καλύτερος/-η και αυτοί που με έκοψαν δεν ξέρουν τίποτα και είναι μεροληπτικοί και είναι κέρβεροι και θα τους δείξω". Πάρτε ένα μάθημα ζωής ώστε να επιτύχετε στους στόχους σας όσον το δυνατόν γρηγορότερα. Όπως έγραψαν και άλλα μέλη, αν αξίζετε, δεν θα χαθείτε.

Αναφέρθηκε από μια δεσποινίδα πως χρειάζεται την εργασία για σοβαρούς οικονομικούς λόγους. Εύχομαι στην ίδια να βρει σύντομα μια επαγγελματική στέγη και προτείνω να ζητήσει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ εργασία ώστε να λυθεί το προβλημά της βραχυπρόθεσμα. Αυτό δεν την αποτρέπει από το να κυνηγήσει ταυτόχρονα το ονειρό της, το οποίο εν προκειμένω φαντάζομαι είναι μια καριέρα ως συνοδός αέρος.

donald":23xznv06 said:
3. Δεν είπα ότι ξεκίνησες για πλάκα. Ίσα-ίσα είσαι πολύ ικανή αφού μέσα σε ενα 24ωρο μπόρεσες να τακτοποιήσεις την μετεγκατάστασή σου. Μπράβο!
4. Το διάβασα πολύ καλά το θέμα του πιλότου.... και μου φαίνεται ακόμα χειρότερο. Ένας πιλότος ασχολήθηκε για τη φίλη της φίλης/συγγενούς.
5. Η υπεροψία και το στυλάκι είναι θέμα αγωγής όχι εξωτερικών παραγόντων.
6. Είσαι πολύ επιθετική επειδή δεν συμφωνώ μαζί σου. Έτσι είναι οι αεροσυνοδοί; Μήπως τελικά είχαν δίκιο.
7. Ακριβώς επειδή δεν είμαι "βαθια νυχτωμένη" μιλάω, ξέρω πάρα πολύ καλά τι γίνεται στην αγορά εργασίας, έχω ταξιδέψει άπειρες φορές και είμαι σε θέση να κρίνω.
8. Δεν παριστάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, διατυπώνω μια άλλη άποψη και ορισμένα λογικά ερωτήματα. Να τα βάλεις και με τους άλλους που λένε πάνω-κάτω τα ίδια με εμένα. Πρόχειρα λέω την marabou που σου απήντησε σωστά.

3. Άν έχεις καλούς φίλους κάνουν τα πάντα για να σε βοηθήσουν και ευτυχώς σε αυτό είμαι πολύ τυχερή. Σε ευχαριστώ!
4. Και όμως γίνονται και αυτά στις μέρες μας. Αρκεί να πέσεις στο σωστό άνθρωπο.
5. Άρα μας λες καθαρά ότι η αγωγή σου είναι χαμηλού επιπέδου.
6. Με ενοχλεί που χωρίς να γνωρίζεις βγάζεις συμπεράσματα. Για το ντύσιμο μας έκοψαν, όχι για την συμπεριφορά... ή λες να είχαν την 6η αίσθηση;
7. ΕπεΙδή έχεις ταξιδέψει άπειρες φορές είσαι και σε θέση να ξέρεις την αγορά εργασίας... και πολύ καλά μάλιστα;;;;; Να ενημερώσουμε τις Κυρίες που μου πήραν συνέντευξη να τις βοηθήσεις στο δύσκολο έργο που επιτελούν! Αφού είσαι σε θέση να κρίνεις κι εσύ... Μη πας χαμένη!!!!!!!!!!
Αρκετά έπεσε το επίπεδο. Χαιρετίσματα στη Θεία σου που κόβει τα κορίτσια. . .

donald":2k0g3jm7 said:
Επειδή τα έγραψε καλύτερα, διαβασέ το αγαπητή σόνια. Μαζί με τις σελίδες 36 και 37. χχχ

Mike_":2k0g3jm7 said:
Εγώ θα έδινα μια συμβουλή σε νεότερα άτομα, και ειδικά σε εσάς που είστε στην αρχή της παραγωγικής σας ηλικίας σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.
Και δεν αναφέρομαι στην Aegean μόνο, αλλά παντού. Βέβαια, στην Ελλάδα οι νέοι άνθρωποι έχουν μάθει διαφορετικά, και ίσως όχι εντελώς άδικα με βάση αυτά που βλέπουν σε μεγαλύτερες γενιές, σε νοοτροπίες της μίζας και τους βύσματος.

Ένα άλλο μέλος παραπάνω - σε αρκετά νεαρή ηλικία να υποθέσω(?) καθώς παραπάνω αναφέρθηκε πως δεν έχει "τριφτεί" ιδιαίτερα σε συνεντεύξεις

Τι σχέση έχουν αυτά τα παραδείγματα με το ότι μας έκοψαν για το ντύσιμο. Έχει καμία σχέση;
Ήθελαν να βρούν μια χαζή δικαιολογία και την βρήκαν. Τι δεν μπορείς να καταλάβεις από όλο αυτό;
Να κόβουν για πραγματικές αιτίες και όχι για κάτι που δεν υπάρχει. Αυτό είναι το θέμα μας και ΜΟΝΟ!
Εσύ προσπαθείς να παραπλανήσεις τους αναγνώστες και να το πας αλλού το ζήτημα για τους δικούς σου λόγους που δεν με αφορούν, αλλά δεν θα παίξω το παιχνίδι σου.

Έλα τώρα σόνια :rolleyes: ! Λήγω την συζήτηση γιατί αδυνατώ να καταλάβω την επιθετικότητά σου :oops: . Η αναγνώστες καταλαβαίνουν καλά, κι αν δεν καταλαβαίνουν εμένα καταλαβαίνουν τον Mike που έθεσε το θέμα στη σωστή του βάση :D . Relax ;) . Τα αεροπλάνα θέλουν ηρεμία είτε δουλεύεις σε αυτά είτε ταξιδεύεις με αυτά, δεν είναι σιδερένια πουλιά. Το έχω ξαναπεί σε αυτό το φόρουμ και συμφώνησαν, αν καταλαβαίνεις γιατί ένας πιλότος αισθάνεται την ανάγκη να χαϊδέψει την κοιλιά του αεροσκάφους του πριν το πετάξει τότε είσαι κομμένη και ραμμένη για αυτή τη δουλειά :) . Μη φρικάρεις, αν ήμουν εναντίον των ανθρώπων που δουλεύουν στην αεροπορία δεν θα ήμουν εδώ. Τους σέβομαι και τους εμπιστεύομαι σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκονται, είτε στον αέρα είτε στο έδαφος. Κακά τα ψέματα, έχουν εξουσία στη θέση τους και πρέπει να τους σεβόμαστε και τους ίδιους και τις αποφάσεις τους, whether we like it or not. xxx
ΥΓ. Το καλό και/ή σώστο ντύσιμο είναι υποκειμενικό. Τα αντικειμενικά στοιχεία να κοιτάς όχι τα υποκειμενικά, τα υποκειμενικά δεν αποδεικνύονται, τσάμπα σκας. :)

sonia26":2zsjlrll said:
3. Άν έχεις καλούς φίλους κάνουν τα πάντα για να σε βοηθήσουν και ευτυχώς σε αυτό είμαι πολύ τυχερή. Σε ευχαριστώ!
4. Και όμως γίνονται και αυτά στις μέρες μας. Αρκεί να πέσεις στο σωστό άνθρωπο.
5. Άρα μας λες καθαρά ότι η αγωγή σου είναι χαμηλού επιπέδου.
6. Με ενοχλεί που χωρίς να γνωρίζεις βγάζεις συμπεράσματα. Για το ντύσιμο μας έκοψαν, όχι για την συμπεριφορά... ή λες να είχαν την 6η αίσθηση;
7. ΕπεΙδή έχεις ταξιδέψει άπειρες φορές είσαι και σε θέση να ξέρεις την αγορά εργασίας... και πολύ καλά μάλιστα;;;;; Να ενημερώσουμε τις Κυρίες που μου πήραν συνέντευξη να τις βοηθήσεις στο δύσκολο έργο που επιτελούν! Αφού είσαι σε θέση να κρίνεις κι εσύ... Μη πας χαμένη!!!!!!!!!!
Αρκετά έπεσε το επίπεδο. Χαιρετίσματα στη Θεία σου που κόβει τα κορίτσια. . .

Απαξιώ να απαντήσω. Ας αναλάβουν οι admins να σε επαναφέρουν στην τάξη. Οι προσωπικές επιθέσεις είναι εντελώς απαράδεκτες. Επιθετικότητα=ακαταλληλότητα στην αεροπορία. :) χχχ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.