Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Απλά καλό θα ήταν να μη πετάς ευκαιρία αν σου αρέσει το επαγγελμα..Γενικά πολλά ακούγονται κ ο καθένας μας λέει αυτα που βιώνει κ νομίζει..Δεν ξέρεις πως μπορεί να είναι τα πράγματα για σένα..

πόσο καιρό το κάνεις?σπουδάζεις κάτι παράλληλα?

στις ιδιωτικές εταιρίες είναι και πιο κουραστικά,είναι 5 μέρες με πτήσεις τη βδομάδα ενώ στις δημόσιες λίγο καλύτερα,με πιο καλά λεφτά απότι έχω καταλάβει.εσύ είπες είσαι hellas jet η oa?
sonia86":3948n1xy said:
Απλά καλό θα ήταν να μη πετάς ευκαιρία αν σου αρέσει το επαγγελμα..Γενικά πολλά ακούγονται κ ο καθένας μας λέει αυτα που βιώνει κ νομίζει..Δεν ξέρεις πως μπορεί να είναι τα πράγματα για σένα..

Τελείωσα τις σπουδές κ ασχολήθηκα κατευθείαν μ'αυτό..Υπήρχαν παιδιά στην εκπαίδευση που το είχαν αλλιώς μες το μυαλό τους κ δεν έκατσαν..Δεν είναι αυτό το γκλαμουρατο επαγγελμα που υπάρχει σαν αντίληψη..Οπότε πολλοί τα παρατάνε στη μέση..

@ boom
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλα όσα ανέφερες. Well said!
@ triple seven
Όταν λες "ψαγμένα άτομα" τι εννοείς ακριβώς; Ότι έχουν παραμάσχαλα και το "Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο" του Προυστ ας πούμε; :banana:
φιλικά

Όταν έγραψα "ψαγμένα άτομα" σίγουρα δεν εννοούσα αυτό που προανέφερες και για αυτό τον λόγο χρησιμοποίησα και εισαγωγικά. Πολύ απλά εννοούσα ότι πρέπει να έχεις το "μικρόβιο", πρέπει να αγαπάς την αεροπορία και το αεροπλάνο, να έχεις ψάξει και να έχεις ενημερωθεί ποιά ειναι τα ωράρια και οι αρμοδιότητες σου και να το έχεις στο μυαλό σου απο μικρός/ή. Έτσι είμαι εγώ και έτσι και πολλοί συνάδελφοι. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλα δεν νομίζω ότι κάποιος που ξεφυλλίζει την εφημερίδα, ξαφνικά βλέπει μία αγγελία για cabin crew και λέει "άντε πάμε να δούμε τι είναι και αυτό" θα αντέξει στο επάγγελμα.

Έχω ενάμιση χρόνο περίπου στην δουλειά.....
Δουλεύω 6ήμερα 13 ώρες την μέρα και παίρνω 900-980 ευρώ τον μήνα.....
Η εταιρία μου προωθεί ένα κλίμα του τύπου οι αεροσυνοδοί μας κάνουν ότι θέλετε σε συμφέρουσα τιμή και όταν με ρωτάνε τι δουλειά κάνω άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά και λέω που δουλεύω με κοιτάνε με λύπηση....
Λυπάμαι πολύ αλλα είμαι ένα βήμα πρίν παραιτηθώ και μάλιστα ήδη σκέφτομαι σε πιό νυχτερινό μαγαζί θα το γιορτάσω...
Αυτό τον ενάμιση χρόνιο έχω πατήσει μια παύση στην προσωπική μου ζωή γιατί δεν προλαβαίνω να έχω....
Αν αυτό είναι το όνειρό σας προχωρήστε το αλλα σας ενημερώνω απο τώρα
Ξεχάστε Σ/Κ,Χριστούγεννα ,Πάσχα,αργίες ....
Ξεχάστε φίλους συντρόφους εκτός δουλειάς ,κανένας δεν πρόκειται να σας ανεχτεί...
Ξεχάστε σωστή διατροφή,σωστό ύπνο
Ξεχάστε υγιεί άκρα ,μάτια,στομάχι ,κεφάλι
Ξεχάστε αλκοόλ ,ξενύχτι ,κάπνισμα
Ξεχάστε πως είναι να κλείνεις το κινητό σου
Ξεχάστε πως είναι να έχεις νεύρα και να το δείχνεις
Ξεχάστε πως είναι να σου μιλάνε άσχημα και να ανταποδίδεις

Αυτή είναι η αλήθεια για το επάγγελμα της αεροσυνοδού στην Ελλάδα.....

πραγματικα τοσο κακες συνθηκες εργασιας εχει πλεον η Α3?
Απο παντου τα ιδια ακουω .
Πολλες κοπελες εφυγαν ειτε για αλλου ειτε για αλλαγη σταδιοδρομιας

Καλησπέρα σε ολους και συγχαρητηρια στους διαχειριστες για αυτον τον αρτιο ιστοτοπο.
Ενδιαφερομαι και εγώ να εισελθω στο επαγγελμα της αεροσυνοδου.
Εχοντας διαβασει και τις 55 σελιδες του θεματος νιωθω οτι εχω παρει μια καλη ιδεα περι τινος προκειται, εκτος απο ο,τι αφορα την συνταξιοδοτηση των επαγγελματιων του χωρου.
Υποθετω οτι ειναι ενα επαγγελμα με πεπερασμενο χρονικο οριο εξασκησης,ισως τα 40-45 χρονια.
Μετα η εξελιξη ποιά ειναι?Μετακινηση σε καποια θεση γραφείου ενδεχομενως?Συνταξιοδοτηση?

Επιπλεον εχω μπερδευτει λιγο οσον αφορα τις μερες απασχολησης ανα εβδομαδα.Διαβασα για 6 μερες αλλα διαβασα κ για 3-4.Αντιλαμβανομαι οτι υπαρχει διαφορα πολιτικης απο εταιρια σε εταιρια,αλλα φανταζομαι οτι ισως υπαρχει καποια κοινη συνισταμενη στην οποια να μπορει να αναφερθει κανεις.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια απαντηση!

Η Ελλαδα ειναι μια χωρα που ενω την αγαπαω δεν νομιζω να ξαναδοκιμασω να δουλεψω ως μελος καμπινας
Οταν πριν 30 μερες στην τελευταια πτηση της ΟΑ της κρατικης εφτασα Βενιζελο και μπηα στο σταφακι να με παει στο παρκινγ και τα νεα πληρωματα της ΜΙΓΚ μου ειπανε οτι δεν θα με παρουνε για να με πανε εκει επειδη ειμαι της παλις τοτε μπορειτε να καταλαβετε τη νοοτροπια υπαρχει
Δεν μπορεις να εισαι Ευρωπη και εξωτερικο ενστολος να σε χερετανε ξενα πληρωματα οπως Delta Alitalia United Air China και εδω τοσο της Α3 οσο και νεας ΟΑς να σε εχουνε γραμμενο
Ειναι πραγαματικα ασχιμο αυτο και συγνωμη αν κανω ασχημη εντυπωση αλλα ετσι ειναι η κατασταση

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.