Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Η 8μηνη σύμβαση ισχύει από την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης ή την πρώτη πτήση?

από την πρώτη μέρα εκπαίδευσης!
04/04 - 03/12

marialena καταρχας συγχαρητηρια για την θεση σου και καλες πτησεις!!!!
θελω να σε ρωτησω σε τι αεροπλανα θα πετατε? σε 734 , σε ATR 42/72 ? σας εχουν πει?και αν υποθεσουμε οτι δεν θα πεταξετε ολοι με ενα τυπο αεροπλανου με ποια κριτηρια θα γινει ο διαχωρισμος?
επισης σας εχουν πει ποσα free δικαιουστε?

απ'ότι μας είπαν μερικοί θα πετάξουμε ΑΤR και οι μισοί 737...να σου πω την αλήθεια προτειμώ 737!
για αρχή όμως πάντα!
τα κριτήρια δεν τα ξέρω!
οσο για τα free...δεν μας έχουν πει ακόμα!
διαφωτιστικότατη ήμουν πάντως!χαχαχα!

Ήθελα να ρωτήσω κάτι άσχετο με την Ολυμπιακή. Ξέρει κανείς αν οι ξένες αεροπορικές προσλαμβάνουν ιπτάμενους και να έχουν άλλη έδρα από αυτή της εταιρείας; Για παράδειγμα ιπτάμενη της British να έχει έδρα την Ελλάδα.

marialena να σου πω, σιγουρα να εισαι πληρωμα σε 734 ειναι καλυτερο απο αποψης οτι κανεις πιο μεγαλα ταξιδια και πολλα στο εξωτερικο.αλλα αμα πας σε ATR και ειδικα σε 42 θα εισαι μονη σου στην πτηση χωρις προισταμενους πανω απο το κεφαλι σου.εσυ θα εισαι αποφασιζεις ποτε θα σερβιρεις ή ποτε θα μαζευεις για παραδειγμα χωρις να σου λεει η προισταμενη πηγαινε τωρα κανε αυτο.
παντως ρωτα πως θα γινει ο διαχωρισμος και οταν γινει πες μας που σε εβαλαν. :great:

Η επιλογή κανονικά γίνεται τυχαία, αλλά πρέπει όλοι οι ιπτάμενοι να πετάνε κανονικά 3 τύπους. Τώρα βέβαια που έφυγε το Α300-600 πρέπει 2. Σίγουρα κάποια στιγμή θα σας εκπαιδεύουν και καλύτερα θα ήταν να γίνει τώρα παρά μέσα στο καλοκαίρι που θα γίνεται χαμός. Welcome on board.

Καλησπερα παιδια,

Ειμαι πληρωμα στις ΟΑ και θα ηθελα να ενημερωσω το εξης.

Το πως και που θα εκπαιδευτει ενα νεο μελος πληρωματος κρινεται αναλογα τις υπηρεσιακες αναγκες της εταιριας.

Για Α340 να το ξεχασουνε οχι γιατι ειμαι κακος και δεν δεν θελω αλλα βασει εταιρας για να βγει καποιος η καποια πρεπει να εχει 3 χρονια πτητικη εμπειρια στον χωρο της ΟΑ
και παει κατα σειρα αρχαιωτητας.

Οσο για τα δωρεαν εισητηρια καθε νεο μελος αρχικα περνει 5 το μηνα χωρις να ειμαι σιγουρος.

Μαριαλενα καλως ωρισες και εσυ στην ομαδα μας.

Π.Σ

Θα ηθελα να ενημερωσω τον φιλο/η που εγραψε για το ΑΤΡ42 η εταιρα βγαζει νεο μελος εφοσον συμπληρωσει 18 εκαπιδευτικες πτησεις στο ΑΤΡ72.

Petros_Olympic":2xj4sn1l said:
Οσο για τα δωρεαν εισητηρια καθε νεο μελος αρχικα περνει 5 το μηνα χωρις να ειμαι σιγουρος.

Καλώς τον Πέτρο,

Εδώ αν θες μου κάνεις μία διευκρίνηση.
Εννοείς κάθε μέλος (ιπτάμενος/νη????) δικαιούται 5 (περίπου αφού δεν είσαι σίγουρος.....) εισιτήρια τον μήνα σε 'οτι προορισμό θέλει???
Αυτά που δικαιούται τα διαθέτει κατά το δοκούν???

Πολύ φοβάμαι πως μάλλον κάπου γίνεται ένα λάθος. Για τους ιπτάμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα εισιτήρια είναι 5 ή 6 για το οκτάμηνο προς οποιοδήποτε προορισμό ΟΑ ή εταιρείας συνεργαζόμενης με την ΟΑ στο πλαίσιο της ΙΑΤΑ, πληρώνοντας μόνο τους φόρους αεροδρομίου. Και βέβαια ανάλογα με τον προορισμό, αφού τα δωρεάν εισιτήρια υπόκεινται σε έγκριση από την εταιρεία. Χωρίς δεδομένη θέση, δηλαδή τσεκάρουν όλοι οι επιβάτες και αν περισσέψει θέση, τότε το μέλος πληρώματος την παίρνει. Μπορεί βέβαια και κάποιος να πετάξει κατ' αυτό τον τρόπο ακόμα και αν έχει λήξει η σύμβασή του, μόνο όμως στην περίπτωση κατά την οποία έχει λάβει έγκριση για το εισιτήριο ενώ βρισκόταν ακόμα στη δουλειά, αφού υπάρχει περιθώριο μηνών μέχρι την λήξη της ισχύος του εισιτηρίου.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.