Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ 2007 by Gonso

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Καλησπέρα και από μένα. Το quiz αυτό ήταν μια ευκαιρία για καλή αλλά όχι ενδελεχή έρευνα στο internet για ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα, όπως η αεροπορία. Οι απαντήσεις που βρήκα βέβαια ήταν μόνο για 4-5 ερωτήσεις και αυτές ίσως όχι όλες σωστές (ή με ελλείψεις, όπως καλή ώρα το Tu-144 στην 17). Παρόλα αυτά σκέφτηκα να απαντήσω για τη συμμετοχή και μόνο, ε και αφού τις βρήκα στο κάτω κάτω τι να τις κάνω; Αρχεία; :lol:
Μπράβο στο gonso για την όρεξη που είχε για το quiz και περιμένουμε κι άλλο (πασχαλινό ίσως; με δώρο easter bunny με στολή αεροσυνοδού :lol: ) Cheers!

Mernion , τα δύο pdf links που ποστάρισες έχουν ημερομηνία έκδοσης τον Ιανουάριο του 2006. Jerry, αν και η δική σου πηγή είναι τόσο παλιά, ψάξε σε πιό φρέσκια. By the way, το αεροδρόμιο που ψάχνουμε είναι σε αυτά τα pdf, αλλά όχι με το σημερινό του 4 letter code.

Η μία βοήθεια χρησιμοποιήθηκε. Μένει η βοήθεια κοινού και το τηλεφώνημα σε φίλο ! :lol:

ΕΥΓΕ RedHell

Ο Redhell μου έστειλε πμ με την σωστή απάντηση.

Το αεροδρόμιο που ψάχναμε είναι η γειτονική μας Pristina του Κοσόβου. Έχει code ...BKPR !
Μέχρι πρότεινος, η Πρίστινα είχα κωδικό LYPR, αρχίζοντας με LY_ _ όπως όλα τα πρώην Γιουγκοσλαβικά αεροδρόμια και αργότερα τα αεροδρόμια της Σερβίας-Μαυροβουνίου-Κοσσόβου.

Ο redhell μου γράφει το εξής σαν αιτία:

redhell":3haqhog6 said:
Ο λόγος της κουφής αλλαγής ήταν η έκρυθμη τότε κατάσταση που ανάγκασε τα σχετικά PIB και NOTAM για την περιοχή να τα εκδόσει η Ισλανδική Iceland Civil Aviation Administration (ICAA) αντί για την τοπική. Έτσι πήρε το ξέμπαρκο για την περιοχή Β (που έχει η Ισλανδία και η Γροιλανδία) και το Κ που μου μοιάζει εντελώς ξέμπαρκο..

Όπως και να έχει, το Κόσσοβο δεν θεωρείται ανεξάρτητο κράτος αλλά ούτε και μέρος της Σερβίας. Είναι υπό το καθεστώς κηδεμονίας άπό τον ΟΗΕ και προαλείφεται για ανεξαρτησία (εξού και τα παιχνιδάκια με τα codes του αεροδρομίου). Πολύ θα θέλανε να υπήρχαν περίσσια γράμματα της αλφαβήτου ώστε να κάνουν την Πριστινα LKPR (Κ for Kossovo) . Έλα που το Κ το έχει η Τσεχία και ολόκληρο το LKPR το έχει η Πράγα!

Αυτός ο Ευρωπαικός πολυμερισμός των κρατών μας έφτασε σε σημείο να ξεμείνουμε από γράμματα.

Έυγε redhell :thx:

Όλες αυτές τις πληροφορίες βρε παιδιά που τις βρίσκετε?Μέρα με τη μέρα νοιώθω όλο και πιο άσχετος :oops:

Evangelos":2wmphlvc said:
Όλες αυτές τις πληροφορίες βρε παιδιά που τις βρίσκετε?Μέρα με τη μέρα νοιώθω όλο και πιο άσχετος :oops:

για μενα ισχυει αυτο
wikipedia, google, fs και πολλα πολωνικα και αλλα ξενα βιβλια - περιοδικα

Δηλαδή δεν τα θυμάστε όλα!?!?

Μπορεί ο καιρός να μην το προδίδει, αλλά σας ενημερώνω ότι πλησιάζουν Χριστούγεννα.
Αγαπητέ Gonso και όχι μόνο, μήπως είναι ώρα να θέσετε κάποιο κουίζ;

Θα ήθελα να ενημερώσω πως στην ερώτηση 6 οι απαντήσεις μπορεί να είναι πάνω από 1: Εγώ έχω 10000000% την Ryanair και την Air Berlin :wall:

jimi τα winglets :great:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.