Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ 2007 by Gonso

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΥΙΖ

gonso":3sjxfkje said:
10) Το Ισπανικό αεροδρόμιο που ψάχναμε ήταν το Melillia (GEML) που γεωγραφικά είναι στο Μαρόκο.
Σημείωση : Αυτήν την ερώτηση την είχα για την πιό δύσκολη του κουίζ αλλά διαψεύτηκα ...παταγωδώς. Εύγε
κύριοι! ThanasisU2 με προβλημάτισες λίγο καθώς ενώ έγραψες το σωστό, μου έγραψες ακόμα και το Ceuta (GECT).
Δεν το γνωρίζω, εκτώς και αν είναι κάποιο ελικοδρόμιο. Αν μπορείς, δώσε κάποια πληροφορία παραπάνω.

Το GECT είναι ελικοδρόμιο όπως και το GEHM (Melillia Heliport)

Τελικά, γιατί το EDDF έχει τρεις διαδρόμους που έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος; Με μπέρδεψε η διατύπωση της ερώτησής σου... Εντάξει, είναι και οι τρείς 4000m. Αλλά γιατί να μην είναι π.χ. ο ένας 3990m και ο άλλος 4015m; Αυτό πίστευα ότι ρωτούσες και μάλλον γι' αυτό και ο MerNion έγραψε τα περί συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνου.

Anyway, τα συγχαρητήριά μας στο νικητή (από τον οποίο περιμένουμε να διοργανώσει...happening όπου θα σηκώσει το τρόπαιο :P ) :!: Και όσο για τη συμμετοχή, πιστεύω ότι πολλοί το έψαξαν, αλλά απλώς τελικά λίγοι έστειλαν...

Re: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΥΙΖ

gonso":g7s2vkb0 said:
Κύριοι, το κουίζ έλαβε τέλος. Έχουμε νικητή και δεν έχουμε ισοψηφία.
Ελπίζω να σας άρεσε αν και πάλι (δυστυχώς) η συμμετοχή ήταν χαμηλή.

Επ' αυτού μια παρατήρηση ήθελα να κάνω. Ασχολήθηκα κι εγώ, όπως ασχολήθηκα και στο παρελθόν με άλλα κουίζ, χωρίς ποτέ να στείλω απαντήσεις. Στο συγκεκριμένο κουίζ, βρήκα απαντήσεις σε 2 ή 3, και θα μπορούσα να παλέψω 1-2 ακόμα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πιστεύω πως κι άλλοι είναι στην ίδια κατηγορία μαζί μου, το οποίο σημαίνει πως εκείνοι που έχουν τη δυναμική για ένα καλό βαθμό σε αυτά τα τεστ γνώσεων, απλά είναι λίγοι και καλοί. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την χαμηλή συμμετοχή. Βέβαια μετράει η συμμετοχή, αλλά όταν για κάποιον η προοπτική είναι να απαντήσει τις 5 από τις 20 ερωτήσεις, στερείται το κίνητρο. Αν ας πούμε ήξερα τις απαντήσεις σε 10 ερωτήσεις, θα ιντριγκαριζόμουνα (υπάρχει αυτή η λέξη; :oops: ) να ξεσκονίσω όλη την ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια για τις άλλες 10.

Δε θέλω να παρεξηγηθώ: Όλα αυτά δε τα λέω για να αλλάξω τον τρόπο που γίνονται τα κουίζ, ούτε για να κριτικάρω τη δουλειά του gonso που στο κάτω κάτω το παιδί έφαγε κάποιες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του για να το φτιάξει χωρίς να έχει κάποιο αντάλλαγμα, οπότε είμαι ο τελευταίος που δικαιούμαι να ασκήσω κριτική στην προσπάθειά του. Δίνω απλά μια απάντηση για τη χαμηλή συμμετοχή, καθώς για μια ακόμα φορά το κουίζ δεν ήταν για τα κυβικά μου, και αρκετών ακόμα υποθέτω. Ίσως να είμαστε σε νηπιακό στάδιο σε θέματα γνώσεων δε ξέρω.

Για μένα τα αεροπλάνα θα είναι πάντα άρρηκτα συνδεδεμένα με μια νοσταλγική παιδική εποχή, και πάντα θα τα παρατηρώ και θα τα θαυμάζω χωρίς πάντως να εισχωρώ στον πυρήνα της δομής τους, της λειτουργίας τους κλπ.

Αυτά τα ολίγα, και παρντόν αν είμαι ελαφρώς off topic με όλα τα παραπάνω!

Για να πω την αλήθεια μου κάπως έτσι το σκέστηκα και εγώ...Αλλά του χρόνου με βλέπω να στέλνω έστω και μια απάντηση. :oops:

Aν δεν ήθελα κριτική στο κουίζ, δεν θα την ζητούσα. Ο σκοπός μου πάντα ήταν να γίνει το εορταστικό κουίζ ένα "παραδοσιακό" event που να ενδιαφέρει όσους περισσότερους γίνεται. Προς αυτήν την κατεύθυνση ψάχνω λύσεις και γι'αυτό επιζητώ την (επικοδομητική) κριτική.

Η ερώτηση για την Φρανκφούρτη φαντάστηκα ότι ήταν εύκολη. Το πώς θα την διατύπωνα ήταν το πρόβλημα. Κουράστηκα να προσπαθώ να την ξανα-διατυπώσω. Let's forget about it.

Σχετικά με την ερώτηση που έριξα έξτρα, να θυμίζω ότι απαντάτε με πόστ εδώ.

MerNion":3olhocb7 said:
μήπως πρόκειται για το αεροδρόμιο του Kaliningrad; UMKK ενώ όλες οι άλλες χώρες γύρω-γύρω έχουν E; (EY, EP, κλπ)

Το αεροδρόμιο που ψάχνω δεν αρχίζει από U. Aρχίζει με ...παγκοσμίως άσχετο γράμμα.

gonso":331j9ed7 said:
Aν δεν ήθελα κριτική στο κουίζ, δεν θα την ζητούσα. Ο σκοπός μου πάντα ήταν να γίνει το εορταστικό κουίζ ένα "παραδοσιακό" event που να ενδιαφέρει όσους περισσότερους γίνεται. Προς αυτήν την κατεύθυνση ψάχνω λύσεις και γι'αυτό επιζητώ την (επικοδομητική) κριτική.

Όταν κάνεις κάτι αφιλοκερδώς και για να περάσουν καλά οι άλλοι, δεν γίνεται να εισπράξεις κριτική γιατί το έκανες έτσι κι όχι αλλιώς. Εγώ τουλάχιστον δε θα το δεχόμουνα (προσοχή: κριτική είπα, όχι διατύπωση και ανταλλαγή απόψεων)

gonso":331j9ed7 said:
Η ερώτηση για την Φρανκφούρτη φαντάστηκα ότι ήταν εύκολη. Το πώς θα την διατύπωνα ήταν το πρόβλημα. Κουράστηκα να προσπαθώ να την ξανα-διατυπώσω. Let's forget about it.

Περιέργως πως, αυτή ήταν 1 από τις 3 που ήξερα να απαντήσω. Ειμαι κρυφό ταλέντο φτου μου :thx:

Ταβερνιάρης που δεν επιδιώκει εντυπώσεις (κυρίως αρνητικές) για τα φαγητά του από τους πελάτες, μαγαζί της ανθρωπιάς δεν φτιάχνει. Και ας μαγειρέυει αφιλοκερδώς. Τα παιδιά του φόρουμ πατάνε αφιλοκερδώς καθημερινά πολύ δουλειά. Αν κάνουμε και εμείς κάτι (έστω και μιά φορά τον χρόνο), δεν τρέχει τίποτα. Όπως έχω πεί πολλές φορές μέσω της ατάκας του ΘουΒού .....πρώτα τα ιδανικά !!!

gonso έτσι για να νιώσεις τη χαρά της πετυχημένης ερώτησης, μέχρι σε excel έχω κάνει copy icao airfields ανά χώρα και τα ταξινομούσα για να δω κάτι που δεν κολλάει.

Για να παραφράσω ένα γνωστό (αεροπορικό) άσμα :

"στείλε σε παρακαλώ, ένα σου σημάδι μόνο..."

Χεχεχε!!! Εγώ είμαι ακόμα σε εορταστικούς ρυθμούς, και είδα πρώτα τη λύση και μετά το κουίζ! :twisted:
Άντε και του χρόνου...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.